01-09 Izak Heijboer en Marc Riemens leveren topprestatie op NK

Zaterdag 31 augustus toog een forse Arnemuiden-delegatie af naar Schiedam, waar het NK voor D- en E-licenties werd gehouden.Jeroen, Wilbert, Akki en Marc (zij het namens Backhands) deden mee bij de D’s. Adrian, Marc en Koos zorgden voor de deelname bij de E’s.

Jeroen kwam in zijn poule met Jan Steijn een oude bekende tegen. Hij wist hem nipt te verschalken met minimaal verschil in de vijfde game. Ook Rene van Dijk en Mark Hankel kregen eenvoudig klop, alleen bleek de ervaren Marcel Vollebregt van Salamanders te sterk. Op gametelling werd Jeroen toch eerste in de poule.

Akki beet de spits af tegen Emiel de Rijke. Met de ABM ICT Cup maakte hij het de Middelburger al erg lastig en nu pakte hij ook een 2-1 voorsprong en een voorsprong in de vijfde game. Helaas was het net te kort om de overige deelnemers te verslaan. Ook tegen de andere, voornamelijk jonge spelers, wist de voorzitter zijn ervaring niet in winst om te zetten.

Popje speelde zoals we hem graag zien. Vol op de aanval, zonder enige schroom voor de tegenstander. Tegen de latere poulewinnaar Pepijn van der Hoeven leverde dat al een game voorsprong op en tegen Maurice van den Hoven zelfs matchpoints, die hij helaas niet verzilverde. Als hij dat wel gedaan had, was hij zelfs doorgeweest, maar als telt niet in deze harde sportwereld. Winnen deed hij wel tegen Levent Akkaya van Shot, wat gelijk goed was voor 45 ELO-punten. 

Hackenberg tenslotte won zijn vier poulewedstrijden overtuigend. Uiteraard op z’n Hackie’s wel zo berekenend dat hij vooraf even keek of winnen in de laatste wedstrijd wel zo gunstig voor hem was.

Van Adrian, naar eigen zeggen al drie weken in topvorm, werd bij de E’s wel het nodige verwacht. Helaas maakte Adje deze verwachtingen niet waar. Van verdediger Jeffrey Scheres werd na een 7-1 achterstand in de vijfde game nog gewonnen, maar de rest van de tegenstanders, waaronder de latere nummer 2 Peter Plandsoen waren te sterk.

Marc gaf al vooraf aan dat opstarten niet z’n sterkste punt was. Toch ging Dieseltje Riemens goed van start met een 2-0 voorsprong tegen Maurits Gommans. Toen kwam de klad erin en verloor hij met 3-2. De opstartproblemen lagen toen achter en met goed spel bond Riemens vervolgens Joey Lim, Dennis Velthuijzen en Roland van den Heuvel aan de zegekar met de 1e plaats als resultaat.

Izak had het in zijn ‘internationale’ poule minder getroffen. Waar de zaal vol was met jonge aanvalslustige spelers was hij met vier oudste spelers van het veld ingedeeld. Noppen en andere afwijkende speltypes zorgden ondanks winst op één speler met dubbelzijdige noppen voor een vroegtijdige uitschakeling uit het enkeltoernooi.

Vervolgrondes
De vervolgrondes dan. Hackenberg won in een mooie wedstrijd van de 16-jarige Daan Sanders, maar werd vervolgens kansloos gelaten door Steven Tang van Belcrum. De Heide won ook één ronde, van Tjerk Buikstra, maar moest ondanks zijn Aziatische voorliefde vervolgens de Japanner Kento Nomura feliciteren. 

Het succes in het enkel werd geboekt door Marc Riemens. Nadat in de 8e finale Floris Dijkers met goed aanvallend spel werd afgetroefd, ging in de 1/4 finale Albert Huizinga van Victory er met 3-2 af. Huizinga had wat last van het applaus van Arnemuiden-zijde, maar dat mocht de pret niet drukken.

Riemens dacht zelf al in de finale te zijn beland, maar moest vervolgens nog een 1/2 finale spelen. Dit keer was Jonne Poels de tegenstander. Die maakte de eerste game veel fouten, maar na een 1-0 voorsprong liet hij Riemens toch kansloos. Helaas geen finale (en D-licentie), maar wel een mooie 3e plaats en veel vertrouwen voor de competitie. 

In de dubbel was voorzitter Akki ingeschreven met Jeroen. De twee lange heren pakten brutaal een 2-0 voorsprong tegen de Middelburgers Steijn en Davidse. Helaas zetten de Middelburgers daarna de zaken recht en verloor het Arnemuiden-koppel met 3-2. De Middelburgers pakten die middag vervolgens ook de titel.

Ook Marc en Wilbert dubbelden samen. Wilbert voelde zich als een kitesurfer in Zuid-Afrika tussen de grote jongens en sloeg weer heerlijk aan het serveren en spinnen. In de poule gingen tegenstanders Kevin van de Veerdonk en Max Vink en Ivo Sedee/Matthijs Windmeijer er eenvoudig af en in de vervolgronde werden ook Joey van Elswijk/Robbert van der Kleij afgetroefd. Een spannende match tegen Sem van Gameren en Desmond Janssen werd daarna helaas in vijf games verloren. Toch een mooi toernooi voor de mannen. 

Over het dubbel Adje/Riemens kunnen we kort zijn. Dat liep van geen meter. Gaven Frank Moonen en Bert de Bruin nog tegenstand van niveau, de tweede dubbel (en daarmee een plaats in de vervolgrondes) had tegen het koppel Jacob en Thomas Kouwenhoven niet weggegeven mogen worden.

Voor Izak leek bij de dubbel het toernooi pas te beginnen. Koos was gekoppeld aan de Fries Jan Ale Maat, die hij nog nooit eerder gezien had. Het marcheerde echter wonderwel tussen deze twee spelers. De eerste twee games was het voor Koos nog even wennen aan zijn linkshandige Maat, maar vervolgens werden in de poule 9 games op rij gewonnen, waarmee de eerste plaats werd behaald. 

De forehand spinnende Maat en de blokkende en tikkende Koos bleek een goede combinatie want ook het dubbel Wouter Kolshoven/Koen Wolters werden met 11-9 in de vijfde game verslagen en na een 2-0 achterstand werd ook de rug gerecht tegen het duo De Bruin en Moonen, waarbij Koos met een ‘overtik’ de 11-8 in de vijfde game scoorde.
Toen de finale tegen de broertjes Damnjanovic uit Maastricht. Ook hier kwam de Zeeuws-Friese combinatie met 2-0 achter, maar daarna ging het lopen en leek met 11-2 en 11-9 niks in de weg te staan om de vijfde game te pakken. Ook hierin werd een 6-2 voorsprong gepakt, maar na wat onnodige fouten trokken de Limburgers toch met 12-10 in de vijfde aan het langste eind.

Al met al een mooi dagje tafeltennis in Schiedam en zeker voor herhaling vatbaar.

16-06 Tafeltennisser Frank Hollak blijft ongeslagen in Super Final in Arnemuiden

Tafeltennisser Frank Hollak uit Etten-Leur heeft zaterdag in Arnemuiden de ABM ICT Super Final op zijn geschreven. De speler van eredivisionist Avanti uit Hazerswoude versloeg in de finale Sören de Witte van TTC Middelburg met 3-0.

De overwinning van Hollak was geen verrassing. Dat Thomas Baart, een andere eredivisiespeler, de poulefase niet overleefde, was dat wel. Baart was inderhaast opgetrommeld na de afmelding van Frank Boute. Hij werd in de poule verrast door lokale de favoriet Jeroen de Heide en Vincent van Kuijck.

In de andere poule regeerde Frank Hollak, hoewel hij het tegen Sören de Witte lastig had. Er moest een vijfde game aan te pas komen, die Hollak met 11-7 won. De twee hadden verder weinig te duchten en plaatsten zich beiden voor de halve finale. Emiel de Rijke, vorige week winnaar van de ABM ICT-Cup, werd knap vierde in de poule.

In de halve finale won Hollak in vier games van De Heide en vervolgens had De Witte niet zo veel moeite met Verstijlen (3-0). Beiden wonnen het toernooi overigens al eens. In de finale kon De Witte het Hollak echter niet zo lastig maken als in de poule. Hollak won met duidelijke cijfers: 11-5, 11-4 en 11-7. Verstijlen werd derde door 3-0-zege op De Heide.

11-06 Komende zaterdag ABM ICT Super Final

De indeling van de poules is als volgt:

Poule A
1. Frank Hollak – Avanti
2. Johan van den Nieuwenhuizen – JCV
3. Soren de Witte – TTC Middelburg
4. Anton Steijn – Salamanders
5. Emiel de Rijke – TTC Middelburg
6. Koen van Velthoven – Alexandria

Poule B
1. Frank Boute- Midstars
2. Vincent van Kuijck – SV Red Star ’58
3. Michel Sperling – Taverbo
4. Richard Verstijlen – Backhands
5. Jeroen de Heide – Arnemuiden
6. Jonathan Claus – TTC Middelburg

Het toernooi vangt zaterdag aan om 11 uur (Korenbloemlaan 3, Arnemuiden). De eerste twee spelers van de poule plaatsen zich voor de kruisfinales. Naar verwachting gaan die rond 15.00 uur van start. Iedereen is van harte welkom om deze toppers – die allen een link hebben met de afdeling ZuidWest – in actie te zien op dit gezellige tafeltennisevent.

08-06 Emiel de Rijke wint voor derde keer op rij ABM ICT cup

Emiel de Rijke van ttc Middelburg heeft zaterdag de 10e ABM ICT Cup bij ttv. Arnemuiden op zijn naam geschreven. In de finale was hij de lokale favoriet Jeroen de Heide met 3-1 de baas. Voor De Rijke was het zijn 3e titel op rij en 4e in totaal.

Beide spelers maakten met hun finaleplaats ook aanspraak op de wildcards om mee te doen met de ABM ICT Super Final, waar zaterdag 17 juni om gestreden wordt met tien B/C-spelers.
Dat De Rijke zijn trilogie zou voltooien, had hij zelf niet verwacht. Omdat spelers als Jeroen de Heide, maar ook Marc Hackenberg (Backhands) afgelopen seizoen hun C-licentie kwijtraakten, was de deelname aan de ABM ICT-Cup die opengesteld is voor spelers met een D t/m H-licentie sterker dan ooit. Tijdens de finale traden de laatste zestien spelers aan die waren overgebleven van de zestig spelers uit de eerdere rondes. De eerste vier spelers van elke poule konden zich plaatsen voor de kruisfinales, waarin de nummers 1 en 4 en de nummers 2 en 3 van elke poule elkaar tegenkwamen.
In poule A kende Emiel de Rijke opstartproblemen toen hij in zijn openingspartij met 2-0 in games achter kwam tegen Rene Lauwerijssen (Backhands – Sint Willebrord). De Rijke rechtte echter zijn rug en won vervolgens drie games op rij. Ook tegen Roald Vos (Hotak – Hoogerheide) moest hij met 11-9 in de vijfde game diep gaan, maar uiteindelijk kon alleen de thuisspelende Arnold de Gier hem met 3-0 van de winst afhouden. Met zes winstpartijen werd Emiel eenvoudig eerste. De strijd om de volgende plaatsen werd een heuse rekensom. Zowel De Gier, Max Vleugel (beide Arnemuiden), Roald Vos als Jordin Heijens (TTC Middelburg) boekten namelijk vier winstpartijen. Na telling van de games bleek Vos tweede, voor Heijens en De Gier. Max Vleugel werd vijfde en kon een plek in de kruisfinales vergeten. Rogier Berndsen (TTC Middelburg) werd met drie overwinningen zesde, voor Lauwerijssen en Sophie Dijkers (Hotak), die wel een beker kreeg als beste dame van het toernooi.
Poule B werd vooraf gezien als de poule des doods. Ook hier pakte geen enkele speler de volle buit. Jeroen de Heide (Arnemuiden) was er wel heel dichtbij, maar moest na zijn 15-13 overwinning in de vijfde game op Yerseke-speler Herbert Keijman, wel met 11-9 in de vijfde game de winst aan diens teamgenoot Jurian de Kraker laten. Dankzij zijn overwinning op Marc Hackenberg – opnieuw in vijf games – won De Heide wel de poule. Ook beide Yerseke-spelers lieten van zich zien met knappe overwinningen op favoriet Marc Hackenberg. Op basis van onderling resultaat werd Keijman tweede en De Kraker derde in de poule. Hackenberg boekte net als Wilbert Poppe (Arnemuiden) vier overwinningen, maar pakte dankzij de gewonnen onderlinge wedstrijd het laatste ticket voor de kruisfinales. Ronnie Oonincx van Backhands legde beslag op de zesde plaats, voor Rotterdammer John Kiele en de tegenvallende Kristian Davidse (TTC Middelburg).

Kruisfinales
In de kruisfinales volgde gelijk een thriller tussen Emiel de Rijke en Marc Hackenberg. Na een stand van 1-1 in games kwam Hackenberg terug van een 10-4 achterstand tot 10-10, maar won De Rijke alsnog met 12-10, waarna hij ook de vierde game eenvoudig won. Jeroen de Heide verloor in de tweede kruisfinale de eerste game van zijn clubgenoot Arnold de Gier, maar zette in de volgende drie games orde op zaken. Ook Jurian de Kraker gaf een goed optreden in de poule een passend vervolg met een 3-0 overwinning op de moegestreden Roald Vos. In de laatste kruisfinale maakten Jordin Heijens en Herbert Keijman er een spannende wedstrijd van, maar was Heijens in vijf games te sterk voor de speler van Yerseke.
In de halve finales kwam Jeroen de Heide opnieuw uit tegen Jurian de Kraker. De Heide had echter geleerd van zijn eerste winstpartij en liet met gecontroleerd spel De Kraker in drie strakke games met lege handen achter. Ook Emiel de Rijke won zijn eerste twee games tegen clubgenoot Jordin Heijens eenvoudig, had in de derde game even een inzinking (4-11), maar maakte dat in de vierde game met 11-3 overtuigend goed.
In de finale startte Jeroen de Heide sterk en pakte hij de eerste game met 11-6. Met aanvallend spel won De Rijke echter met 11-5, 11-8 en 11-8 en daarmee won hij voor de derde keer op rij en de vierde keer in totaal – ook de eerste editie in 2010 schreef hij op zijn naam – het toernooi. In de strijd om de derde plaats bleef Jurian de Kraker met 11-9 in de vierde game Heijens nipt voor.

Super Final
Emiel de Rijke en Jeroen de Heide scharen zich met hun finaleplaats bij de tien spelers met een B/C-licentie die zijn uitgenodigd om zaterdag 17 juni te strijden om de ABM ICT Super Final. Aan dit toernooi hebben enkele toppers hun deelname toegezegd. Zo zijn onder meer Frank Hollak – die zich dit jaar met Avanti uit Hazerswoude handhaafde in de eredivisie – en Frank Boute die in zijn gloriedagen Nederlands Kampioen dubbel werd – van de partij. Ook de top-3 van vorig jaar bestaande uit Soren de Witte (TTC Middelburg), Richard Verstijlen (Backhands) en Vincent van Kuijck (SV Red Star ’58) zijn weer present, evenals Johan van den Nieuwenhuizen (JCV), Michel Sperling (Taverbo), Anton Steijn (Salamanders), Koen van Velthoven (Alexandria) en Jonathan Claus (TTC Middelburg). Het toernooi vangt zaterdag om 11.00 uur aan. De eerste twee spelers van elke zeskamp plaatsen zich voor de kruisfinales. 
Eindstand
1. Emiel de Rijke – TTC Middelburg
2. Jeroen de Heide – Arnemuiden
3. Jurian de Kraker – Yerseke
4. Jordin Heijens – TTC Middelburg

03-06 Beste Karl Wijnen beste H-licentie ABM-ICT cup

Afeglopen vrijdag zijn de halve finales van de ABM-ICT cup gespeeld. Voor de eerste keer sinds 1999! stond er een speler met een H-licentie in de halve finales. Karl Wijnen uit Mechelen had in de voorronde 4 wedstrijden met 3-2 gewonnen en werd zodoende 4de in zijn poule. Ook in de halve finales wist hij zich knap staande te houden door 2 wedstrijden te winnen en een 6de plaats binnen te halen. Namens de redactie: gefeliciteerd!

01-06 Finalepoules ABM-ICT cup bekend

Gisteravond zijn de laatste halve finales van de ABM-ICT cup afgwerkt. De uitslagen vind je hieronder.

Daardoor zijn alle finalisten bekend. Er is ook meteen geloot voor beide poules.

Poule A
1. Emiel de Rijke
2. Jordin Heijens
3. Max Vleugel
4. Rogier Berndsen
5. René Lauwerijssen 
6. Roald Vos
7. Arnold de Gier
8. Sophie Dijkers

Poule B
1. Jeroen de Heide
2. Marc Hackenberg 
3. Jurian de Kraker
4. Herbert Keijman
5. John Kiele
6. Wilbert Poppe
7. Ronnie Oonincx
8. Kristian Davidse

Aanvang komende zaterdag 11.00 uur.

31-05 Vanavond laatste halve finales

Wie plaatsen zich voor de finalepoule op 8 juni? Vrijdagavond tegen 24.00 uur zijn de finalepoules bekend. De wedstrijden starten om 19.30 uur en staan onder de vakkundige leiding van Rinco de Gier.

In poule C zien we de winnaar van de afgelopen twee jaar Emiel de Rijke terug, net als Yerseke-hardhitter Herbert Keijman, de lokale voorzitter Arnold de Gier, toernooileider Izak Heijboer, de fotogenieke Wilbert Poppe en de ervaren Hans van der Kraan. Femke Boot houdt de Brabantse en Karl Wijnen de Belgische eer hoog.

In Poule D vond Patrick van Heurck het na zijn winst in de voorrondepoule welletjes. Hij wordt vervangen door Koen Keijman. Verder in deze poule hoofdklassers Jordin Heijens en Rogier Berndsen van TTC Middelburg en Roald Vos van Hotak. Wordt het een strijd om de vierde plek tussen Sophie Dijkers Floris Dijkers, Bennie Meliefste en Corne Steketee?

24-05 Eerste finalisten ABM-ICT cup bekend

De eerste 8 finalisten zijn bekend: Jeroen de Heide, Max Vleugel, René Lauwerijssen, Ronny Oonincx, Marc Hackenberg, Jurian de Kraker, John Kiele en Kristian Davidse. Vrijdagavond 31 mei zullen de andere halve finale poules gespeeld worden.

18-05 Herbert Keijman en Patrick van Heurck winnen laatste voorrondepoules

In Poule G wist de Belgische Patrick van Heurck gelijk in zijn openingswedstrijd de Rotterdamse favoriet John Kiele (Alexandria) met 3-0 te verrassen. Van Heurck verloor nog wel in vijf games van Ronny Oonincx de Boilieman (Backhands) maar won zijn overige partijen en werd daardoor op onderling resultaat met 6 punten eerste voor John Kiele. Ooninck wist zich na vijf gewonnen partijen zeker van de volgende ronde, maar verslikte zich vervolgens in Peter Salnicky (Vice Versa) en John Kiele. Uiteindelijk eindigde Salnicky met eveneens 5 punten nog voor hem, maar beiden zijn door naar de volgende ronde. Dat gold niet voor de goed spelende Joost van der Poel (TCO), ondanks zijn drie winstpartijen in de eerste vier wedstrijden. Ook voor zijn clubgenoot Robert Schroeijers en Rick Syp en Jarno Bol (beide Vice Versa) was deze voorronde het eindstation.

In Poule H maakte Herbert Keijman (Yerseke) een slechte start, door in zijn tweede wedstrijd met het minimale verschil van 11-9 in de vijfde game te verliezen van Max Vleugel (Arnemudien). Hij won echter zijn andere wedstrijden eenvoudig en plaatste zich als poulewinnaar voor de volgende ronde, door op gametelling Rene Lauwerijssen (Backhands) en Max Vleugel achter zich te laten. Achter dit favoriete drietal was het de Belg Karl Wijnen die verrassend met vier overwinningen in de vijfde game het laatste ticket voor de halve filnale pakte. Verena Maas (Vice Versa) werd met drie overwinningen ‘best of the rest’ voor clubgenoot Dylan Klaverveld en Pascal van de Eijnden en Judith Morcus van TCO.

10-05 Historische TTVA avond in Vlissingen

Voor de thuisblijvers nog even een verslagje van de P/D-wedstrijden van vrijdagavond.

Naast Armpje 3 werd ook Armpje 4 verwacht bij Westerzicht om een beslissingswedstrijd te spelen tegen lokale toppers met illustere namen als Jeffry van Beek en Maurits van Luijk.
Arnemuiden was met twee man op komen dagen. Helemaal niet arrogant bedoeld, maar Niek zat in Spanje, Cas had ploegendienst en Anita had een blessure.
Bas beet onder toeziend oog van groter broer Anton de spits af tegen Van Beek. Dat ging goed en al snel stond hij 2-0 voor in games. Waar het fout ging, is niet helemaal meer te achterhalen, maar even later stond er bij een 2-2 stand in games een 9-9 in punten op het bord.
Bas kreeg een hoge bal en wilde hem op geheel eigen wijze met een backhand omloop keihard in smashen. Dat mislukte en ook het volgende punt was voor Jefrry. Tussenstand 4-0. In verband met de ‘gratis punten voor de tegenstander (3 keer 3-0 weggegeven) mocht er nu enkel nog gewonnen worden.
Rinco moest er echter duidelijk even in komen en kwam met 2-0 en 6-1 achter. Toen voltrok zich het wonder van Westerzicht en de oudste De Gier draaide als een stoicijnse Aziaat de wedstrijd om. Ook de vijf opvolgende wedstrijden gingen naar Arnemuiden, waardoor het team met gezamenlijk 172 jaar tafeltenniservaring, ook volgend seizoen in de vierde klasse mag aantreden.

Team 3 moest voor het behoud van de plaats in de derde klasse aantreden tegen De Pin Pongers. Hoewel de mannen beseften aan hun stand verplicht te zijn om te winnen, moest dat natuurlijk ook maar net even gedaan worden.
Jan speelde zoals gewoonlijk op A en kreeg de ervaren Jac Rosenboom tegenover zich. Jan pakte de eerste game, dacht even dat hij nog een verdediger was en verloor de tweede, herpakte zich in de derde game, maar moest de vierde weer aan Jac laten. Bij een 10-8 voorsprong maakte hij opgelucht de wedstrijd af. 1-0.
Toen was het de beurt aan Steve Jobs. Deze ‘vissendokter in spe’ moest aantreden tegen de fanatieke Rene Schijven. Wellicht bevangen door de bibbers, kreeg Steve zijn fraaie forehand spin helaas maar moeilijk op tafel. Bij 2-1 en 10-9 kon Rene de wedstrijd af maken, maar dat was buiten Jobs gerekend. Hij poetste het matchpoint weg en was in de vijfde game met 11-9 nipt de sterkste.  Stand 2-0.
Vervolgens speelde Koos tegen een dame, luisterend naar de naam Rose-Marie de Koning. Die wist met de service van Koos geen raad, zodat er al snel 3-0 op het bord stond.

Toen de dubbel, die was in de competitie met slechts 1 winstpartij niet al te succesvol gebleken en ook in deze wedstrijd kwamen Steve en Koos al snel 1-0 achter. Niet al te best spelend, maar op belangrijke momenten toch de puntjes pakkend, maakten de mannen het vervolgens wel met drie keer 11-9 af.

Een droomstart dus met 4-0 op het bord. Vervolgens trad Steve Jobs aan tegen Jac Rosenboom. Jac won de eerste, Steve met goed spel de tweede, maar toch kwam er na twee vroege achterstanden een vijfde game aan te pas. Daarin was Jobs de betere speler en pakte hij een 10-7 voorsprong, maar toen stopte de motor en bleef hij toch met lege handen achter.
Jan liet er tegen Rose-Marie geen gras over groeien en met goede servicewerk en bolle spinballetjes stond er al snel een 5-1 stand op het bord. Toen mocht Koos het afmaken en zonder goed te spelen, maar ook zonder gameverlies werden de gewenste zes punten behaald. De net binnengesnelde ZZP’er Erik Schuurman was nog net getuige van de laatste punten.

Toen bleef het nog lang gezellig in Vlissingen, waar Hansje Scharpentier nog altijd de scepter zwaait maar wel wat minder luidruchtig aanwezig was als in vroegere jaren. Om 12 uur werd het ‘Lang zal hij leven’ nog even ten gehore gebracht vanwege de 19e verjaardag van Steven en waren we nog getuige van de afgang van Middelburg 7 naar de vierde klasse.
We bedanken de supporters: Rob, Wilbert, Akki, Lajos, Erik, Marc en Maaike voor hun komst! Wordt gewaardeerd mannen. Volgend seizoen gaan we knallen in de 3e klas

Van de Velde Yerseke