31-03 Twee kokkies achter de tafel

Omdat Poppe aan z’n kleine teen werd geholpen en Koos andere dingen doet op Goede Vrijdag gingen Akki en Mentor met invaller Reindert de Kok naar Het Markiezaat. De Kok junior is in het kielzog van zijn broer onlangs lid geworden van TTVA en heeft het tafeltennisvirus dan ook aardig te pakken. Of het vooral de forehandspinnetjes of de biertjes van de maand zijn die hem zo bekoren is nog niet helemaal te zeggen, maar hij heeft de smaak aardig te pakken. Dat bleek ook tijdens zijn invalbeurt. Tegen Walter Biertjesman sleepte hij er al een vijfde game uit die nipt verloren ging en tegen Danny Bogers kwam Kokkie zelf met 2-1 voor. Helaas ging ook deze wedstrijd nipt verloren. Vooraf had Reindert de noppen van Sophie goed bestudeerd, maar zoals hij zelf al zei: “Mijn theoretische plan was heel goed, de praktijk bleek weerbarstiger.” Ook Schuurman neemt dit seizoen er tijd voor om er lekker in te komen, maar was vrijdagavond dan toch klaar voor zijn tweede wedstrijd. De eerste wedstrijd was hij nog kansloos tegen Bogers, alias de reuzendoder van Bergen, maar de tweede wedstrijd bleef mentor tegen Sophie met drie keer twee punten verschil aan de goede kant van de score. De laatste wedstrijd tegen ‘Biertje’ was de pijp leeg. Als rots in de branding hebben we bij team 2 altijd Akki nog. Ook deze avond was onze voorzitter weer in goeden doen. Sophie werd in drie games verslagen. Tegen Bierman verloor Akki de eerste game en werd het de tweede razend spannend. Akki sleepte hem echter met 19-17 in de wacht, waarna het verzet gebroken was. Ook Bogers moest De Gier na vier games feliciteren. Ook de dubbel werd een memorabele pot. Schuurman en De Gier kwamen 2-1 achter in games tegen Bogers en Dijkers, maar met 10-12 en 9-11 ging de winst naar Arnemuiden. Met vijf punten doet het Arnemuiden-team erg goede zaken in de 1e klasse. The Backhands en Het Markiezaat blijven op 16 en 17 punten, terwijl Belcrum en ODT op maximaal 2 punten zitten. Belcrum is volgende week de tegenstander in een kolkend Matchpoint.

In de tweede klasse speelden Marc Riemens, Sander de Kok en Lajos Cselik, die deze week zijn verjaardag vierde, zaterdagmiddag tegen Smash ’76-2 in Sint Annaland. De eerste helft was duidelijk voor de Stallanders. Lajos en Sander verloren in drie games van respectievelijk Jordi van de Klooster en Joran Fase, waarna MC in drie games won van Dennis Smalheer. Het Smash-duo Vd Klooster/Smalheer won met 3-0 van Kok/Riemens, Cselik verloor van Fase. Riemens leek het tij te keren toen hij twee nipte games won van de Smash-kopman Van de Klooster. Helaas liet hij enkele matchpoints in de derde game onbenut, waarna Jordi toch met 3-2 aan het langste eind trok. Met een 5-1 tussenstand leek het een lange middag te gaan worden, maar toen volgde de ommekeer. Sander won na een zinderende partij met 11-9 in de vijfde game van Smalheer, Riemens won zijn tweede pot van de dag tegen Fase en ook Lajos deed een duit in het zakje door Smalheer op zijn derde nederlaag van de dag te trakteren. In de laatste wedstrijd was Jordi te sterk voor Sander, maar na een 5-1 tussenstand konden de Arnemuiden-heren toch tevreden zijn met de 6-4 eindstand. Arnemuiden heeft nog enkele spannende weken voor de boeg. Goes en Smash ’76 lijken af te stevenen op de eerste en tweede plaats en het derde van Smash lijkt de laatste plaats niet meer te ontgaan. In de strijd om de veilige vierde plaats staat Arnemuiden 3 punten onder Het Markiezaat en 2 punten boven STV. Volgende week komen de vrienden van Het Markiezaat naar Arnemuiden.

Het vierde team nam het in de 4e klasse op tegen Reynaert uit Hulst. Dat was niet voor het eerst in de historie en de Zeeuws-Vlamingen kwamen in oorlogssterkte opdraven met Winsly Athaide, Huub de Maat en Renato de Bruijn. Toen Bassie verloor van Winsly en Cas in vijf games van Huub de Maat leek het een lange avond te worden, maar dit keer stond Anita op. De Arnemuidse schooljuf had dit seizoen nog niks gewonnen, maar stuurde in een kraker van jewelste Renato de Bruijn met 13-11 in de vijfde game naar huis. Cas en Bas volgen het voorbeeld niet, want ze verloren samen de dubbel, waarna Bas verloor van Huub en Anita van Winsly. Vervolgens won Casper in drie games van Renato en zorgde Anita voor een daverende verrassing door dit keer Huub de Maat met 13-11 in de vierde game te verschalken. Bas had geen topdag, want hij verloor in vier games van Renato. Ook Casper kon zijn noeste trainingsarbeid niet verzilveren, want ondanks een 2-1 voorsprong in games ging Winsly er met 11-8 in de vijfde game met de winst vandoor. De uitslag werd hiermee bepaald op 7-3. Arnemuiden staat hierdoor op de laatste plaats, maar omdat veel teams van elkaar winnen zijn de verschillen beperkt en staan alle teams op 9 punten afstand van elkaar. Er valt dus, opnieuw, veel om voor te strijden de komende wedstrijden.

25-03 Kersvers Nederlands kampioen treedt aan bij Moore DRV Super Final in Ttv Arnemuiden

Afgelopen weekend schreef Milo de Boer, in navolging van zijn vader Michel de Boer, het NK Tafeltennis op zijn naam. Deze zomer zal het tafeltennistalent ook in Zeeland te zien zijn. Net als vorig jaar maken vader en zoon De Boer hun opwachting bij de Moore DRV Super Final op zaterdag 8 juni bij Tafeltennisvereniging Arnemuiden.

Vorig jaar was De Boer senior zijn zoon in de halve finale nog de baas. Of dat dit jaar weer zal gebeuren, moet blijken. Milo is inmiddels opgeklommen tot de vijfde plaats op de Nederlandse ranglijst en verloor dit seizoen in de eredivisie voor Taverzo nog maar één wedstrijd. Afgelopen zondag wist hij zowel in het NK enkel als in het NK Dubbel (met Lode Hulshof) de eerste plaats te bemachtigen. Vader Michel, Nederlandse Kampioen in 2010 en 2021, komt dit seizoen uit voor het Duitse Bad Hamm.

Naast De Boers geven nog meer sterke spelers acte de présence in Arnemuiden. Zo is de finalist van vorig jaar, Emanuel Martins Ferreira, ook weer van de partij. De Rotterdammer speelde anderhalf jaar geleden een seizoen voor Arnemuiden, maar speelt nu al voor het tweede seizoen op rij voor SKF uit Veenendaal in de eredivisie. Ook
Sanne de Hoop heeft haar deelname bevestigd. De Hoop staat momenteel twaalfde op de Nederlandse damesranglijst en won zondag met haar dubbelpartner Tali Cohen nog het NK dubbel bij de dames.

Net als vorig jaar is ook Daniel Pava weer present. Pava komt momenteel uit voor Scyedam in de 1e divisie. Joey Boekkooi van Scylla maakt zijn debuut op het invitatietoernooi. De Leidenaar gaat momenteel met zijn team onbedreigd aan kop in de 2e divisie. De lokale inbreng uit de afdeling Zuidwest komt onder meer van Richard Verstijlen (The Backhands) en Vincent van Kuijk (SV Red Star ’58). Ook de vier Arnemuiden-spelers Soren de Witte, Marc Hackenberg, Emiel de Rijke en Jannes van Bragt zullen meedoen aan het toernooi.

De laatste twee plaatsen worden ingevuld door de nummers 1 en 2 van de Moore DRV Cup, een toernooi voor spelers vanaf een D-licentie waar vanaf eind april om wordt gestreden in Arnemuiden. Dit toernooi kent een decennialange historie. De eerste 60 spelers hebben zich inmiddels aangemeld, waaronder de finalisten van vorig jaar, Jurian de Kraker (Yerseke) en Tom de Wit (Renata). De finale van de Moore DRV Cup is zaterdag 1 juni, de Super Final vindt een week later op zaterdag 8 juni plaats.

23-03 Hackenberg en De Witte ongeslagen tegen Het Markiezaat

In de thuiswedstrijd tegen Het Markiezaat 2 hebben de tafeltennissers van Arnemuiden met 8-5 gewonnen. De zege was met name te danken aan Marc Hackenberg en Sören de Witte. Ze bleven beiden ongeslagen en sleepten ook de overwinning in het dubbelspel samen binnen. Jannes van Bragt voegde een puntje aan het totaal toe.

De Witte overklaste in zijn eerste wedstrijd Tobias van Geffen, terwijl Hackenberg eveneens in drie games won van diens vader Bob. Jannes van Bragt had vervolgens kansen om de voorsprong uit te breiden naar 3-0, maar verloor van verdediger Wouter Konings. Arthur Dukker maakte de stand gelijk door in vier games te winnen van Rogier Berndsen.

Vervolgens breidden de Arnemuidenaren de voorsprong uit naar 5-2. De Witte verloor alleen de eerste game van Van Geffen senior, terwijl junior geen partij was voor Marc Hackenberg. Jannes van Bragt won in vier games van Dukker, waarna Berdsen kansloos was tegen Konings.

In het derde enkelspel wonnen De Witte en Hackenberg hun derde wedstrijd op rij van Dukker en Konings. Van Bragt verloor in vier games van Bob van Geffen en Rogier met 3-0 van Tobias. Vervolgens haalden De Witte en Hackenberg hun zege in het dubbelspel binnen tegen de ‘Van Geffens, resulterend in een 8-5 eindstand.

Arnemuiden staat nu een puntje achter op Taverbo en twee punten op Tempo Team en Red Stars, maar die teams hebben nog een wedstrijd tegoed. De voorsprong op Het Markiezaat bedraagt nu zes punten. Volgende week komen de andere teams in de poule in actie.

17-03 Zes belangrijke punten voor tafeltennissers Arnemuiden tegen Red Stars

De tafeltennissers van Arnemuiden zijn in de landelijke 2e divisie tegen de kleinst mogelijke nederlaag aangelopen. In de uitwedstrijd tegen Red Stars uit Venray werd het 7-6. – Sören de Witte en Marc Hackenberg scoorden de punten.

Met name de overwinningen op Ronald Bogaard sprak tot de verbeelding. Zowel Hackenberg als De Witte wist de kopman van Red Stars te verslaan. De Witte bleef ongeslagen door na een 2-1 achterstand in games ook van Tom Thijssen en in drie lange games van Frank van der Vleuten te winnen. Hackenberg verloor van Thijssen, maar won zijn enkelpartij van Sem van Gameren.

De derde en vierde man van Arnemuiden, Jannes van Bragt en Rogier Berndsen kwamen zaterdagmiddag niet tot scoren. De Witte en Hackenberg wonnen afsluitend met 11-9 in de vijfde game ook de dubbelwedstrijd.

Arnemuiden-kopman Soren de Witte was dan ook tevreden met de uitslag. “Red Stars is een team dat al jaren in de hoogste regionen van de tweede divisie meedraait. Afgelopen weken verloren we regelmatig wedstrijden nipt, vandaag pakken we alle drie de vijfgamers.”

Het Zeeuwse team kan de 6 punten dan ook goed gebruiken. Na 6 speelrondes staat Arnemuiden op de vijfde plaats in de 2e divisiepoule. De achterstand op Red Stars, Tempo Team en Taverbo bedraagt 9 tot 10 punten. Het Markiezaat 2 uit Bergen op Zoom heeft drie punten minder verzameld. Die ploeg komt aanstaande zaterdag op bezoek in Arnemuiden.

16-03 Arnemuiden 2 in vorm

De spelers van Arnemuiden 2 zijn lekker op dreef in de 1e klasse A. Gisteren werd daar een zege aan toegevoegd tegen de ervaren mannen van The Back Hands 2. Wilbert Poppe speelt al de hele competitie sterk en bleef ook gisteravond ongeslagen. Wel moest zijn overwinning tegen Surjosja Lauwerijssen van ver komen. Hij kwam namelijk met 10-7 in de beslissende vijfde game achter. Toen hij vervolgens een matchpoint verprutste leek het alsnog mis te gaan, maar het volgende punt was wel raak: 14-12. Het bleek de opmaat van een sterk begin. Akki won van Arjan Schijven, terug maar ook nog niet helemaal terug van blessureleed en Koos boekte een strakke 3-0 zege op Pieterke Lauwerijssen, dit keer de chauffeur van dienst. Toen P en Koos ook de dubbel na een 2-1 achterstand in games om wisten te zetten, stond er een 4-0 tussenstand op het bord. Akki kwam vervolgens 2-1 voor tegen Surjosja Lauwerijssen, maar die was dit keer wel bij de les en won met 12-10 in de vijfde game van onze voorzitter. P had alle moeite tegen broertje Pieter, maar won wederom in vijf games. Een simpele overwinning van Koos op Schijven zorgde voor de 6-1 tussenstand. Het werd niet de avond van de voorzitter, want hij moest Pieter – die ook wel heel veel ballen raak beukte – 11-9 in de vijfde game feliciteren. Koos won de eerste game nipt van Surjosja, verloor de tweede nipt en kwam de derde game 9-6 voor. Toen maakte Surjosja echter vijf punten op rij en won de Brabander ook de wedstrijd. P was het gevoel even kwijt tegen Schijven, maar zorgde met 12-10, 12-10 en 11-2 wel voor een keurige 7-3 eindstand. Arnemuiden 2 staat momenteel derde en heeft een mooie marge opgebouwd op de onderste twee.

Arnemuiden 3 wist dat het een taaie dobber zou krijgen met titelfavoriet Goes op bezoek en dat bleek gisteravond ook. Binnen mum van tijd stonden Thijs, Lajos en Janus 4-0 achter en was er nog maar één game gewonnen. In het vervolg werd er meer tegenstand geboden. Zo kreeg Lajos de Koen Keijman bijna op de knieën, maar moest hij de kopman van Goes toch met 11-9 in de vijfde game feliciteren. Thijs wist wel van Keijman te winnen. Met bij vlagen wervelend aanvalsspel was hij met 11-6 in de vijfde game de sterkste. Het bleef het enige punt van de avond. Zwemer en Cselik pakten hun gamepjes mee, maar wisten niet meer tot score te komen. De competitie blijft hierdoor voor het derde bol van spanning.

Arnemuiden 4 had tegen Scaldina 1 Bas en Cas in de basis en dat duo is al de hele competitie goed voor veel punten. Ook vrijdag bleven de heren ongeslagen, al moesten Bas tegen Bakvis en Cas tegen Dusic daar alle zeilen voor bijzetten in de beslissende vijfde game. Ook het dubbel ging in vijf games naar de Arnemuidenaren. Ook Anita bood deze avond goed tegenstand, maar moest Bakvis na vijf games en Roelofs na 14-12 in de vierde games feliciteren. Door de 7-3 zege nestelt Arnemuiden 4 zich naast Scaldina en is ook de afstand met de teams erboven weer kleiner geworden. Ofwel, genoeg om voor te strijden in de laatste vier wedstrijden.

10-03 Tafeltennissers Arnemuiden onderuit tegen kampioenskandidaat

De tafeltennissers van Arnemuiden hadden zaterdagmiddag tegen de landelijke 2e divisie hun hoop gevestigd op een paar punten tegen kampioenskandidaat Scylla. Het team uit Leiden bestaat met Gerard Bakker en Joey Boekkooi uit spelers die vorig jaar nog in de eredivisie acteerden en zij waren met het sterke koppel Eric Olieman en Tali Cohen naar Arnemuiden gekomen. Het bleef echter bij één punt die door Sören de Witte werd gescoord tegen Tali Cohen.

Wie denkt dat de 1-12 thuisnederlaag een walk-over was, heeft de wedstrijd in Matchpoint ’82 zeker niet gezien. Het publiek werd verwend op wedstrijden van hoogstaand niveau en de Arnemuiden boden goed tegenstand. Zo had Marc Hackenberg zowel in de vierde als in de vijfde game van zijn wedstrijd tegen Joey Boekkooi de winst voor het grijpen, maar de Leidenaar ontsnapte ternauwernood. Ook tegen Eric Olieman speelde Hackenberg een vijfde game, maar ook daarin moest hij zijn tegenstander feliciteren.

Ook kopman Soren de Witte kon zich goed meten de Leidense tegenstanders. Boekkooi moest hij na vier games feliciteren, maar Gerard Bakker sloeg hij in de vierde game helemaal weg, de ervaren Bakker toonde zich in de vijfde game net iets sluwer. Met zijn overwinning op Cohen redde Sören de eer voor de Arnemuidenaren.

Ook Jannes van Bragt liet zien over een goede vorm te beschikken. Dat kwam er in zijn eerste wedstrijd tegen Olieman nog niet uit, maar tegen Bakker en Cohen liet de Brabander in Arnemuidse dienst goed tafeltennis zien. Rogier Berndsen kwam deze middag nog niet scoren, maar wist wel hel publiek te vermaken met enkele magistrale uithalen met zijn backhand. Het duo Hackenberg-De Witte was deze competitie in de dubbel nog ongeslagen, maar moest, geheel in de sfeer van de wedstrijd, nipt aan het duo Bakker-Boekkooi laten.

Na afloop heerste er vooral berusting bij de Arnemuidenaren. “Ik heb deze middag heerlijk gespeeld, maar de tegenstander was gewoon net iets sterker. Als ik vorige wedstrijden dit niveau had gehaald, hadden we zeker meer punten gepakt”, aldus Marc Hackenberg.

Die punten kan het Arnemuiden-team de tweede seizoenshelft erg goed gebruiken. Het Zeeuwse team staat nog een paar punten voor op het Markiezaat 2 uit Bergen op Zoom, maar zag de achterstand op de nummers 3 en 4 Red Stars en Taverbo fors oplopen. Volgende week speelt Arnemuiden uit tegen Red Stars.

09-03 5e ronde afdelingscompetitie afgehandeld

Team 2 speelde tegen ODT. De chairman was bij uitzondering afwezig en na maanden van blessureleed stond Erik Schuurman, alias mentor, weer eens in de basisopstelling, naast Wilbert (P) en Izak (Koosje). P is de laatste weken in goede vorm en maakte daar gisteravond geen uitzondering op met drie overwinningen, waarvan vooral die tegen ODT-kopman Rob Broumels er weer eentje was om in te lijsten. Ook Schuurman pakte zijn potje mee door in vier games Van Overbeek te kloppen. Mooie comeback, Mentor! Koosje startte goed tegen Paul Verhaard, maar liet de Brabander toch langszij komen. Ook moest Koos de voormalig Fries Van Overbeek na vijf games feliciteren. Ook in de dubbelwedstrijd waren er kansen op meer, maar Schuur en P wisten een voorsprong in de vierde game niet te verzilveren. De 6-4 nederlaag is te overzien, wel heerste er na afloop het gevoel dat er zeker een puntje meer in had gezeten. De eerste helft van de competitie is naar behoren gelopen en het team heeft een marge van 11 punten op Backhands en Het Markiezaat en staat nog maar nipt achter ODT en Belcrum.

Armpje 3 had in de 2e klasse tegen STV drie andere mannen opgesteld dan vorige week en toog met Max, Januz en Lajos naar de accommodatie van de Sasse Tafeltennisvereniging. Uitgaande van de TTapp, altijd een slecht staaltje scorebordjournalistiek, waren er weinig spannende wedstrijden om te koekeloeren in Sas van Gent. De Arnemuidenaren wonnen allemaal redelijk eenvoudig van Hans Kennis. Tegen de sterke Belgen De Saedelaar en Daemers wist Max alleen de eerste te verschalken. Tegen Daemers bleef hij dit keer met lege handen achter. Natuurlijk mocht een prachtige groepsfoto met onze helpdeskmaster als stralende middelpunt niet ontbreken. Ook Armpje 3 is de competitie sterk begonnen. Goes is op kampioenskoers en Smash ’76-3 lijkt degradatie niet te ontlopen, maar voor de plekken 2 t/m 5 zijn Arnemuiden, Het Markiezaat, Smash ’76-2 en STV (mits in de sterkste opstelling) aan elkaar gewaagd. Ook voor dit team dus nog genoeg om voor te strijden in de tweede seizoenshelft.

Ook Arnemuiden 4 moest de tunnel door, maar dan voor de lange reis naar Graauw. De avond stond in het teken van de comeback van Rinco de Gier, alias Kinky, die zijn tafeltenniscarrière op een wat lager pitje heeft staan, maar bij uitzondering zijn batje nog vanonder het stof vandaan haalt. Ook Bassie en Cassie waren weer van de partij. Tegen Vivian Blanckaert, al decennia de onbetwiste koningin van het Zeeuws-Vlaamse tafeltennis, was er ook deze avond geen eer te behalen, wel wonnen de heren allemaal van Henri Jurgens. Bas&Cas wonnen ook van Luuk van der Walle, maar bleven in de dubbelwedstrijd tegen het duo Staal&Viev met lege handen achter. Vijf punten tegen Aloy zijn prima, maar het team staat halverwege de rit wel op de laatste plaats. De achterstand op Reynaert en Scaldina is echter met 4 punten nog overbrugbaar, dus we zijn benieuwd waar deze ervaren rakkers de komende weken toe in staat zijn.

03-03 Jeugdige talenten naar Middelburg voor starterscompetitie

Zaterdag speelden 21 jonge tafeltennissers de starterscompetitie bij TTC Middelburg, waarvan 8 van TTVA. Er werden 4 poules op niveau ingedeeld. Liz en Mitchel deden in de sterkste poule mee. Liz verloor er 2 en werd keurig 3e. Michel werd 5e van de 6 met gemene services en goeie spinballen.

In de tweede poule zaten drie man van TTVA. Joel werd derde, Timo 4e en Mats 5e. Ook onderling werden er leuke wedstrijden gespeeld.

Mara zat in de 3e poule en speelde vooral tegen de nummer 1 van de poule een goede wedstrijd en werd 5e.

Kaira en Fenna zaten in de 4e poule, Ook hier waren al leuke wedstrijdjes te zien, maar vooral ook veel plezier!

02-03 Arnemuiden 2 – TTC Middelburg 1

Arnemuiden 2 – TTC Middelburg 1, het is een affiche dat we de afgelopen decennia zelden zijn tegengekomen. Gisteravond was het echter zover. De Middelburgers zijn in deze klasse vooralsnog oppermachtig en vergaarden 28 punten uit de eerste drie wedstrijden. Tegen Arnemuiden arriveerden ze op oorlogssterkte met het Italiaanse wonderkind Andrea Bezzolato, tafeltennisveteraan Jan Steijn en de voorzitter Alwin van de Kop.

Arnemuiden speelde met Poppe, Akki en invaller Max, die zich goed had voorbereid, , getuige zijn ultieme voorbereiding met La Chouffe en shoarma. P trapte de wedstrijd af tegen Steijn. Hoewel het onderlinge resultaat volgens P zo rond de 16-0 in het voordeel van de kale krijger was, wist P er een echte wedstrijd van te maken die pas met 14-12 in de vierde game verloren ging. Ook Max pakte een gamepje tegen Andrea, waarna het de beurt was aan de clash tussen beide voorzitters. In de onvermijdelijke vijfde game ging Akki over Alwin heen en zette zo het eerste punt voor Arnemuiden op het bord.

De dubbel was volgens de aanwezigen de wedstrijd van de avond. Het sterke duo Jan Steijn/ Andrea had niets in te brengen tegen de kleine P en grote Akki en na 11-7 in de vierde game stond er een 2-2 tussenstand op het bord. Vervolgens verloor Max kansloos van Steijn, waarna P de zegetocht vervolgde tegen Alwin: 3-0 winst en een 3-3 tussenstand. Akki had maar 1 game kans tegen Andrea, waarna Alwin het opnam tegen onze Mex. Alwin kwam in de vijfde game op een 9-5 voorsprong en niets leek een zege voor de Middelburger in de weg te zitten. Max nam echter een time out met daarmee een flinke slok bier en wint de wedstrijd: 12-10.

Zou er dan nog meer in zitten dan vier punten? Het massaal toegestroomde Arnemuiden-publiek werd met de wedstrijd fanatieker. Echter, als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Steijn had in deze competitie nog maar 1 game verloren, maar daar kwam na de gamewinst van P ook nog een game van onze voorzitter bij. In de vierde game was Steijn echter heer en meester. P had de laatste keren nog kansen tegen Andrea, maar moest hem nu met 11-9 in de vierde game feliciteren.

Armpje 3 komt dit jaar opnieuw uit in de 2e klasse. Na de nederlaag tegen titelfavoriet Goes volgden overwinningen op Smash ’76 2 en Het Markiezaat 6. Vrijdag werd daar nog eens een monsteroverwinning op Sint Annaland 3 aan toegevoegd. MC, Thiesco en Kokkie wonnen alle drie eenvoudig van Damian Elenbaas. Job Moerland en Hannes Besseling gaven meer tegengas. Zo won het Arnemuiden-duo MC en Thiesco opnieuw in vijf games de dubbelwedstrijd. Kok verloor helaas net van Hannes, Riemens moest alle zeilen bijzetten om Moerland te verslaan (11-8 in de vijfde game), maar de echte zenuwslopende wedstrijd was voor het laatst bewaard: Thijs Vleugel – Job Moerland: 16-14 9-11 18-16 13-15 13-11. Eindstand 9-1.

Last but not least, speelde ons vierde team tegen Yese 1. Niet voor het eerst de afgelopen decennia kende het team een stroeve start van de competitie. Daar leek Anita in haar eerste wedstrijd mee te willen breken want ze kwam met 2-0 voor Jan Overbeeke. Helaas won hij de drie daaropvolgende games met 4-11 7-11 en 6-11. Toen onze voormalig voorzitter Nico Baarends met 2-0 achter kwam tegen Youri van Dijken leek ook dit een lastige avond te gaan worden. Nico rechtte echter zijn rug en won drie games overtuigend. Cas is tegenwoordig aan het trainen op donderdagavond en liet zien het niveau ontgroeid te zijn Hij verloor de hele avond slechts 1 game. Helaas voor het Arnemuiden-team bleef het daarbij ondanks kansen van Nico tegen Jan en Rienk. Naar verluid overweegt ook teamgenoot Rinco de Gier in navolging van Cas zijn comeback te maken op de donderdagse trainingsavond.

25-02 Tafeltennissers Arnemuiden verliezen van Taverbo ondanks hattrick Sören de Witte

De tafeltennissers van Arnemuiden hebben in de landelijke 2e divisie met 8-5 verloren van Taverbo 2 uit Boxtel. De punten voor het Zeeuwse team kwamen bijna allemaal op conto van Sören de Witte. De Arnemuiden-kopman verloor zaterdagmiddag slechts één game.

Zijn teamgenoten waren minder succesvol. Emiel de Rijke won zijn wedstrijd van voormalig Middelburger Michel Sperling. Marc Hackenberg en Jannes van Bragt kwamen niet tot scoren. Alleen in de afsluitende dubbelwedstrijd bleef het duo De Witte-Hackenberg voor de vierde keer op rij ongeslagen.

“Een close call weer vandaag, er had meer ingezeten maar helaas”, verzuchtte Emiel de Rijke na de wedstrijd. Hij verloor zijn wedstrijd met 11-9 in de vijfde game van Daniel Acatrinei. Ook Jannes van Bragt had kansen op meer na een 2-0 voorsprong op Tonnie Brouwers, maar hij liet de Brabander toch in vijf games langszij komen. Marc Hackenberg sprak van een complete off-day.

In de tussenstand staat het Arnemuiden-team nu op de derde plek, maar het team heeft een wedstrijd meer gespeeld dan Taverbo en Red Stars, die nipt onder het Zeeuwse team staan en volgende week in actie komen. Arnemuiden sluit op 9 maart de eerste competitiehelft af met een thuiswedstrijd tegen Scylla 1 uit Leiden, dat torenhoog favoriet is voor de titel in deze klasse. De Witte en consorten weten dus wat ze te wachten staat.