09-06 Nederlands kampioen tafeltennis ook succesvol op prestigieus toernooi in Arnemuiden

Op voorhand was Milo de Boer al topfavoriet om het Moore DRV Super Final-toernooi in Arnemuiden op zijn naam te schrijven. De Nederlands kampioen tafeltennis maakte de verwachtingen meer dan waar en won in de finale van Sanne de Hoop uit Brandwijk.

Zonder ook maar één game te verliezen was De Boer tot aan de finale geraakt, ook daarin liet hij geen spaan heel van zijn tegenstander. Hij won de sets met overtuigende cijfers: 11-2, 11-7 en 11-2.

Sören de Witte uit Middelburg, spelend voor TTV Arnemuiden, werd de beste Zeeuw. Hij haalde de halve finales, maar werd daarin uitgeschakeld door Milo de Boer. In de troostfinale om de derde plaats verloor De Witte opnieuw. Daarin was de vader van Milo, Michel de Boer, te sterk.

02-06 ‘DIESELTJE’ RENÉ VRINS WINT MOORE DRV CUP IN ARNEMUIDEN

René Vrins heeft de Moore DRV Cup bij ttv Arnemuiden op zijn naam geschreven. De tafeltennisser van SV Red Star ’58 uit Goirle won in een Brabants onderonsje in de finale van Tom de Wit (Renata). Beide finalisten mogen volgende week, zaterdag 8 mei, ook aantreden bij de Moore DRV Super Final, een toernooi met regionale én landelijke toppers, zoals Nederlands Kampioen Milo de Boer en zijn vader en 2-voudig ex-Nederland kampioen Michel de Boer.

René Vrins was de hoogst geplaatste speler van het toernooi, maar dat hij het toernooi ook op zijn naam zou schrijven leek in de poulefase van de finaledag allermist zeker. Zo verloor hij zijn eerste twee wedstrijden van de lager geklasseerde Jordi van de Klooster (Smash ’76) en Adriaan van Belzen (Heksenberg). Ook Tom de Wit was in de poule te sterk voor Vrins, zodat hij zijn laatste wedstrijd moest winnen van John Kiele om zich als vierde te plaatsen voor de kruisfinales. Vrins kwam in deze wedstrijd 2-1 in games achter, maar wist uiteindelijk in vijf games te winnen. De poulewinst ging naar Tom de Wit, die ongeslagen bleef en ook Geert Daemers (STV) en Jordi van de Klooster (Smash ’76 plaatsten zich in poule B eenvoudig voor de kruisfinales.

Ook in poule A was de spanning tot het laatst toe om te snijden. Uiteindelijk eindigden er drie spelers op vijf punten uit zeven wedstrijden, namelijk Mike de Nood (TTC Middelburg), Erik Verhage (Smash ’76) en David van der Zwan (Rega). Omdat De Nood beide onderlinge wedstijden won werd hij eerste in zijn poule, voor Verhage en Van der Zwan. Jan Steijn greep het laatste ticket voor de kruisfinales. De Middelburger kwam net als Luuk Mulders (Never Despair) op vier punten, maar won de onderlinge wedstrijd. Voor Luc Janssen (Alexandria), de winnaar van vorig jaar Jurian de Kraker (Yerseke) en Bennie van Poortvliet (Smash ’76) werd de poule het eindstation.

In de kruisfinales won René Vrins in drie games van Mike de Nood en was Tom de Wit in vier games Jan Steijn te slim af. Erik Verhage won met 3-1 van clubgenoot Jordi van de Klooster en David van der Zwan keerde een 2-1 achterstand tegen Geert Daemers om in een 3-2 overwinning.

Vrins verloor in de halve finale de 1e game van Van der Zwan, maar zette hij vervolgens de volgende drie games orde op zaken. Tom de Wit won zijn eerste twee games simpel van Erik Verhage, maar moest in de derde game een 7-2 en 10-7 achterstand goedmaken. Dat lukte bij 16-14 in de derde game. 

In de finale kwam Tom de Wit er ondanks een tot dan toe ongeslagen dag niet aan te pas tegen René Vrins, die zijn eerste deelname aan het toernooi in Arnemuiden bekroonde met de overwinning.


Moore DRV Super Final

Vrins en De Wit ontvangen met hun finaleplaats een wildcard om zaterdag 8 juni mee te doen met de Moore DRV Super Final. Aan dit toernooi wordt meegedaan door landelijke toppers, waarvan Nederlands Kampioen Milo de Boer en diens vader Milo het meest in het oog springen. Andere landelijke toppers zijn Emanuel Martins Ferreira, Sanne de Hoop, Joey Boekkooi en Daniel Pava. De lokale inbreng komt van de Brabanders Richard Verstijlen(Backhands) en Vincent van Kuijck (SV Red Star ’58), naast de Arnemuiden-spelers Sören de Witte, Marc Hackenberg, Jannes van Bragt en Emiel de Rijke.

21-05 Spanning om poulewinst in beide halve finalepoules MOORE DRV Cup

Ook in de laatste twee halve finalepoules van de Moore DRV Cup, die gespeeld wordt bij ttv. Arnemuiden, was het weer spanning troef. Zowel in Poule C als D moesten kwamen drie spelers uit op één verliespartij en moesten de onderlinge games de eindstand bepalen. Na gametelling kwamen Luc Janssen (Alexandria) en Erik Verhage (Smash ’76) als winnaar uit de bus.

In poule C ging Mike de Nood (TTC Middelburg) er kansloos af tegen John Kiele (Alexandria). Kiele verloor op zijn beurt weer in vier games van Erik Verhage (Smash ’76), die weer het onderspit moest delven tegen De Nood. Na gametelling eindigde Verhage op 1, voor Kiele en De Nood. De niet geheel fitte Jurian de Kraker, winnaar van de cup vorig jaar, liet een fletse indruk achter, maar haalde net genoeg punten om de finaledag te halen.

Lukasz Pawlukowski (Het Markiezaat) lukte dat na een sterke start met drie winstpartijen net niet. Sander de Kok (Arnemuiden), Hannes Besseling (Smash ’76) en Walter Bierman (Het Markiezaat) wonnen allen één wedstrijd en mogen de finale als toeschouwer bekijken.

In Poule D deden blessures Marc Riemens (Arnemuiden) en Patrick Jansen (Goes) halverwege de avond de das om, zodat er slechts zes spelers overbleven. Luc Janssen verloor nipt van Jan Steijn, maar won dik van Rene Vrins (SV Red Star ’58). Omdat Vrins op zijn beurt weer in drie games van Steijn won, eindigde Janssen op de eerste plaats, voor Vrins en Steijn. Ook voormalig Zeeuw,

Adriaan van Belzen, verlengde het toernooi met een week door in de onderlinge wedstrijd om de vierde plaats met 3-0 van Arnold de Gier te winnen. Daarmee verliet ook de laatste Arnemuiden-speler voor de finale het toernooi. Ook voor Annika Mars was de halve finale het eindstation.

05-05 Voorrondes Moore DRV Cup in volle gang

Artikel afkomstig van tafeltennis.nu

Bij tafeltennisvereniging Arnemuiden zijn afgelopen week vier voorrondepoules van de Moore DRV Cup gespeeld. Dankzij aanmeldingen van steeds meer spelers van buiten de provincie is de sterkte van het deelnemersveld de laatste jaren fors gestegen. Dat bleek ook deze week met poulewinst van Rene Vrins (Red Star ’58), Tom de Wit (Renata) en David van der Zwan (Rega). De winnaar van vorig jaar, Jurian de Kraker uit Yerseke, hield in zijn poule de Zeeuwse eer hoog.

René Vrins is de hoogst geplaatste speler van het toernooi en speelde afgelopen seizoen een respectabel winstpercentage van 47% in de landelijke 2e divisie. In zijn voorrondepoules ervaarde hij dan ook niet al teveel tegenstand, alleen moest hij tegen Sander de Kok en Izak Heijboer van Arnemuiden een game afstaan. De twee thuisspelers overleefden echter de poule niet. De tweede plaats was voor Arnold de Gier van Arnemuiden die naast Vrins alleen van Annika Mars verloor. Ook Sophie Dijkers en Annika Mars pakten hun ticket voor de volgende ronde en blijven daarmee in de race voor de beker van de beste dame van het toernooi. Achter De Kok en Heijboer moest ook Ed Veldman van TTC Middelburg zijn biezen pakken.

Jurian de Kraker (foto) is voornemens om zijn tafeltenniscarrière na dit seizoen op een lager pitje te zetten, maar wil met de Moore DRV Cup het seizoen goed afsluiten. Vorig jaar won De Kraker het toernooi en ook deze voorrondepoule bleef hij ongeslagen. In de strijd om de overige plaatsen wonnen Erik Schuurman (Arnemuiden), Mike de Nood (TTC Middelburg) en Walter Bierman (Het Markiezaat) allen vier wedstrijden. Na het tellen van de games in de onderlinge wedstrijden werd Schuurman derde, voor De Nood en Bierman. Voor Bas Steijn (Arnemuiden), Daan Sturm (Het Markiezaat) en Andre Uitterhoeve (Goes) werd de voorronde het eindstation.

In poule E gaf de voor velen onbekende David van der Zwan (Rega) acte de preseance. De Veluwenaar gaf echter zijn visitekaartje af en won al zijn wedstrijden, waaronder die van vaste toernooideelnemer John Kiele (Alexandria). De Dordtenaar in Rotterdamse dienst werd tweede en ook Max Vleugel (Arnemuiden) en Rinze Porte (TTC Middelburg) plaatsten zich vrij eenvoudig voor de volgende ronde. Francisca Onink (Het Markiezaat) eindigde op de vijfde plaats en de onderlinge wedstrijd om de zesde plaats wist John Roose (Effect) nipt te winnen van Reindert de Kok (Arnemuiden), die dit seizoen zijn comeback weer heeft gemaakt achter de tafel.

In poule F zorgde de Belg Geert Daemers (STV), die in de Hollandse afdelingscompetitie al jaren onder zijn niveau speelt, voor een stuntje door Tom de Wit van Renata uit Eindhoven te kloppen. Daemers verloor op zijn beurt weer van Lukas Pawluwkowski (Het Markiezaat), maar omdat die weer verloor van De Wit eindigde de finalist van vorig jaar toch als eerste in zijn poule, voor Daemers en Pawlukowski. Dennis Smalheer pakte het laatste ticket voor de halve finale. Voor Thijs Vleugel en de Zeeuws Vlamingen Francois Baert en Jim van Acker bleef het bij de voorrondes, net als recorddeelnemer Rudy Bruikman die vroegtijdig moest opgeven.

Vrijdag 10 mei worden de laatste voorrondepoules (G en H) gespeeld. Ook dan kan er met deelname van spelers als Luc Janssen (Alexandria), Rogier Berndsen (Arnemuiden), Nico de Hoon (Belcrum) en Michal Mroczka (Het Markiezaat) weer het nodige vuurwerk worden verwacht. De nummers 1 t/m 4 plaatsen zich voor de halve finales van het toernooi die op de vrijdagen 17 en 24 mei worden gespeeld. De finale is vervolgens op zaterdag 1 juni. 

De nummers 1 en 2 van het toernooi krijgen een wildcard om mee te doen met de Moore DRV Super Final op zaterdag 8 juni, waaraan met  onder meer Nederlands Kampioen Milo de Boer en zijn vader Michel Nederlandse toppers deel zullen nemen.

21-04 Twee punten voor tafeltennissers Arnemuiden tegen kampioen Scylla

De tafeltennissers van Arnemuiden hebben de voorjaarscompetitie in de landelijke 2e divisie afgesloten met een 11-2 nederlaag tegen Scylla uit Leiden. Een al te grote verrassing was deze nederlaag niet. Scylla was al kampioen. Arnemuiden trad aan met een invaller.

Sören de Witte toonde tegen de club uit Leiden opnieuw zijn klasse. De Arnemuiden-speler zegevierde in zijn wedstrijden tegen de dames Tali Cohen en Esmee van Marwijk. Tegen Joey Boekkooi won De Witte zijn eerste game, maar uiteindelijk moest hij de Leidenaar met 11-9 in de vierde game feliciteren.

Ook de dubbelwedstrijd met Rogier Berndsen ging in vijf games verloren.Jannes van Bragt verloor met duidelijke cijfers van Boekkooi, verloor nipt van Cohen met 11-9 in de vierde game en had tegen haar partner Eric Olieman de zege zelfs voor het grijpen. Olieman ontsnapte echter met 12-10 in de vijfde game. Rogier Berndsen, die vorige week zijn eerste zege boekte in het Arnemuiden-shirt, moest het deze week doen met gamewinst tegen Olieman.

Voor invaller Rik Baaij, normaal uitkomend in de 4e klasse afdeling was gamewinst ver weg. De invaller en trouwe supporter beleefde een fantastische middag, maar kon in dit geweld geen potten breken. Traditiegetrouw nam Rikkert wel de bar over, dat bier tappen ging hem volgens ingewijden ook een stuk beter af.

Arnemuiden is deze competitie geëindigd op de voorlaatste plaats en is in de najaarscompetitie veroordeeld tot een klasse lager. Voorlopig zal er echter nog veel tafeltennis te zien zijn bij de Zeeuwse tafeltennisvereniging. Vrijdag starten de voorrondes van de Moore DRV Cup, een meerdaags toernooi dat met 64 spelers is volgeboekt. De nummers 1 en 2 van het toernooi mogen op zaterdag 8 juni meedoen met de Moore DRV Super Final waarbij landelijke toppers als Milo en Michel de Boer hun opwachting maken.

20-04 Laatste competitiewedstrijden afdeling afgewerkt

De reserveteams van Arnemuiden speelden hun laatste wedstrijd van het seizoen. Gezellig thuis in het pittoreske Matchpoint, waar Erik Schuurman van de gelegenheid gebruik maakte om zijn 44e verjaardag in het bijzijn van z’n tafeltennisvrienden te vieren.

Ook verscheen de jarige Mentor nog achter tafel en dat deed hij niet onverdienstelijk. Zo won hij in zijn eerste wedstrijd gedecideerd in drie games van Frederik van Overbeek. Rob Broumels was in vier games te sterk voor Schuurman, maar tegen Hemelaar speelde Mentor zijn beste wedstrijd van de avond, na vier spannende games moest hij toch Joery feliciteren.

De voorzitter had van zijn openingswedstrijd tegen Broumels weinig verwachtingen, maar na twee games met gamepoints had er toch zeker meer in deze wedstrijd gezeten. Na drie games gingen de felicitaties echter naar Rob. Ook tegen Hemelaar wist een wat passief spelende Akki geen potten te breken. De derde wedstrijd won De Gier wel met duidelijke cijfers van Van Overbeek.

Koosje kwam op 2-0 achterstand tegen Hemelaar, maar sleepte er toch een vijfde game uit. Die ging echter, opnieuw, naar een uitstekend spelende Hemelaar die daarmee zijn seizoensgemiddelde behoorlijk opkrikte. Tegen Van Overbeek kreeg Heijboer het na twee simpel gewonnen games lastiger, maar sleepte hij toch met 11-9 de vierde game binnen. Het beste had Koos voor het laatst bewaard, want hij zette ODT-kopman Broumels van het begin tot eind onder druk en die kwam er dan ook drie games nauwelijks aan te pas, zodat Koos na zijn zege op De Middelburgse Italiaan ook een Roosendaalse sterspeler aan de zegekar reeg.

De dubbel – voor het eerste met Mentor en Koos – ging in vier games verloren, waardoor er een 4-6 uitslag op het bord kwam. De eindstand was alleen voor de statistieken interessant. Arnemuiden eindigt in deze competitie als vierde met maar liefst 15 punten voorsprong op de degradatiezone.

Het derde team was officieus voorafgaand aan de wedstrijd tegen STV al zeker van lijfsbehoud, maar moest officieel nog twee punten scoren. Die werden door de gebroeders Thiesco en Mex Vleugel meteen gemaakt tegen respectievelijk Hans Kennis en Stefan de Saedeleer. Sander de Kok speelde verloor vervolgens in drie games van de sterke Belg Geert Daemers, waarbij er de eerste twee games zeker kansen waren op meer. De dubbel van de broers Vleugels tegen D’n Stefaan en D’n Geert werd een ware thriller. De gebroeders werkten een 2-0 achterstand in games weg, maar kwamen in de vijfde net tekort: 9-11. In de vervolgwedstrijden speelde Max nog een spannende wedstrijd tegen STV-kopman Daemers, maar hij moest de Belg dit keer wel feliciteren. Wel wisten Max en Sander hun wedstrijd van Kennis te winnen, zodat ook dit team een 4-6 nederlaag leed. Arnemuiden 3 eindigt hiermee op een keurige 3e plaats in de 2e klasse. Een heuse teamprestatie waarin MC zich onderscheidde met een hoog winstpercentage (87%), Max bij vlagen zijn talent liet zien (75%), Thiesco een sterke en vooral stabiele competitie speelde (67%), Sander het publiek liet genoten van zijn aanvallende spel (44%) en ook Lajos en Janus (beide 25%) hun punten bijdroegen aan het totaal. Goed geflaneerd mannen! Ook voor STV was het reden voor een feestje, want zij hoorden tussen de bitterballen door dat ze zich verzekerd hadden van nog een seizoen 2e klasse.

Het 4e team had zichzelf in de 4e klasse al in een lastig pakket gewerkt en ondanks een 5-5 gelijkspel tegen Aloysius uit Graauw kwam het vrijdag ook niet meer van de laatste plaats af. Hierdoor zal het team haar decennialange tafeltenniservaring komend seizoen voor het eerst in jaren in de 5e klasse ten tonele moeten brengen. Dat Aloy-kopvrouw Vivian Blanckaert een onneembare horde was, was vooraf wel ingecalculeerd en zij knalde dan ook Bas, Anita en Nico met duidelijke cijfers van de tafel. Bas en Anita wonnen wel van Luuk van de Walle en Henri Jurgens. Nico won in duidelijke cijfers van Van de Walle, maar had aan en 2-1 voorsprong in games niet genoeg om Jurgens te verschalken. Ook het dubbel ging in vier games naar het duo Jurgens en Van de Walle.

Na afloop volgde een gezellig avondje, waar zelfs de broeders Lauwerijssen van The Backhands Matchpoint nog met een bezoekje vereerden. De komende vrijdagavonden kan het publiek ook in het knusse clubgebouw terecht, want vanaf vrijdag (aanvang 19.30 uur) worden de voorrondes van de Moore DRV Cup gespeeld. Vandaag neemt Arnemuiden 1 het in de 2e divisie nog op tegen kampioen Scylla.

14-04 Arnemuiden boekt knappe overwinning op Tempo Team en versterkt zich voor komend seizoen

De tafeltennissers van Arnemuiden hebben in de landelijke 2e divisie een goede uitoverwinning geboekt op Tempo Team 4 uit Amsterdam. De Arnemuidenaren wonnen met 8-5. Kopman Sören de Witte bleef ongeslagen, maar ook zijn teamgenoten lieten zich niet onbetuigd.

In de openingswedstrijd verloren Marc Hackenberg en Rogier Berndsen namens Arnemuiden respectievelijk van Mats Waersegers en Vincent Suiker. Maar door overwinningen van Soren de Witte op Anuar Behari en van Jannes van Bragt op Henok Tekle-Mariam werd de stand weer gelijk getrokken.

De Witte won ook van Waersegers, al moest hij in deze partij een 2-1 achterstand in games goedmaken. Hackenberg revancheerde zich vervolgens voor zijn thuisnederlaag tegen Behari. Nadat Jannes van Bragt zijn wedstrijd tegen Vincent Suiker verloor boekte Rogier Berndsen zijn eerste overwinning in het Arnemuiden-shirt op Tekle-Mariam.

De Witte vervolgde zijn trilogie met een 3-0 overwinning op Suiker, waarna Van Bragt en Berndsen met dezelfde cijfers Waersegers en Behari moesten feliciteren. Vervolgens bracht Hackenberg Tekle-Mariam zijn derde nederlaag van de middag toe.

In het dubbel zijn De Witte en Hackenberg dit seizoen bijna onverslaanbaar en daar werd vandaag geen uitzondering op gemaakt. Met minimaal verschil (11-9 in de vijfde game) trokken ze de partij naar zich toe en zetten ze het achtste wedstrijdpunt op het bord.

Ondanks de goede overwinning wordt lijfsbehoud in de landelijke 2e divisie een lastig verhaal. Arnemuiden heeft namelijk alleen de wedstrijd tegen kampioen Scylla uit Leiden nog voor de boeg en staat op de vijfde plaats. Deze week werd wel een versterking aangetrokken. De Brabander Boy van Zundert zal Arnemuiden komend seizoen in het team komen versterken.

Een paar klassen lager, maar met niet minder veel strijd knokte Arnemuiden 3 zich naar een 9-1 overwinning op Smash ’76 3 uit Sint-Annaland. Een puike prestatie, want met 8 punten voorsprong op STV 1 en Het Markiezaat 6 kan het team lijfsbehoud in feite niet meer ontgaan.

Thijs Vleugel zette zijn goede reeks voort en kwam tegen Job Moerland, Damian Elenbaas en Hannes Besseling nauwelijks in de problemen. Ook Sander de Kok gaf zijn visitekaartje af door in drie games te winnen van Elenbaas en Besseling en een zwaarbevochten zege in vijf games op Job Moerland.

Moerland was Jan Zwemer nog te slim af, maar vervolgens toonde Zwemer met een 3-1 overwinning op Elenbaas en een spectaculaire 3-2 zege na een 2-0 achterstand tegen Besseling voor het slotakkoord naar behoud in de 2e klasse!