11-06 Thomas Baart wint Rijkse iT Super Final in finale van nieuwe Arnemuiden-aanwinst

Ouwe rotten, jonge talenten, heren, dames, verdedigers en aanvallers, lokale toppers en landelijke spelers. Het was voor elk wat wils zaterdag met de Rijkse iT Super Final bij tafeltennisvereniging Arnemuiden. Het deelnemersveld was nog nooit zo sterk als dit jaar. Uiteindelijk schreef Thomas Baart van Scyedam (Schiedam) de vierde editie van dit invitatietoernooi op zijn naam. Hij rekende in de finale af met Emanuel Martins Ferreira, de nieuwe aanwinst van Arnemuiden in de tweede divisie.

Dat Baart zich zou plaatsen voor de kruisfinales was geen zekerheidje. In zijn poule verloor hij zijn tweede wedstrijd nipt van de ervaren Vincent van Kuijck (Red Star ’58) met 14-12 in de vijfde game, gevolgd door een verlies tegen Jeroen de Heide (Arnemuiden), eveneens in de vijfde game. Zijn laatste wedstrijd tegen Sanne de Hoop, die met VTV afgelopen week nog Nederlands Kampioen van de eredivisie bij de dames werd, wist hij echter met 11-9 in de vijfde game te winnen. De Hoop had eveneens van Van Kuijck verloren en kwam nu met Baert op drie punten. Ook De Heide had zich naar drie punten kunnen spelen, maar hij wist na winst op Van Kuijck de lager geklasseerde Kelvin Heemstra (Smash Monster) niet van zich af te schudden. Daardoor pakte Baart het ticket achter Van Kuijck voor de kruisfinales. De jonge Amsterdammer Joel Nabarro (Tempo Team) begon in zijn poule voortvarend met winst op De Heide en Heemstra, maar bleef op twee punten steken. Op onderling resultaat bleef hij uiteindelijk De Heide voor. Heemstra werd met één winstpartij laatste in zijn poule.

In de andere poule was er minder spanning over wie zich zouden plaatsen voor de finale. Voormalig eredivisionisten Frank Hollak – de winnaar van de vorige editie – en Emanuel Martins Ferreira hadden zich namelijk voor hun laatste onderlinge wedstrijd al voor de kruisfinales geplaatst. Hollak had de meest moeite met Sören de Witte van TTC Middelburg, maar wist die partij toch met 3-2 te winnen. Ferreira kwam 2-0 achter tegen verdediger Peter van Iwaarden (SKF), maar rechtte zijn rug en won met 11-8 in de vijfde game. In de laatste onderlinge wedstrijd gebeurde het tegenovergestelde. Ferreira kwam 2-0 voor, maar Hollak, die tegenwoordig in de Belgische competitie uitkomt, won vervolgens drie games op rij en pakte daarmee de winst in de poule. Voor Sören de Witte restte de derde plek, voor Van Iwaarden, de verdienstelijk spelende Herbert Keijman (Arnemuiden) en Monique Posthuma (Red Star).

Voor Ferreira was het zijn eerste kennismaking met zijn nieuwe vereniging. De geboren Rotterdammer, kind van Portugese ouders, speelde voor verschillende clubs in de randstad op ere- en eerste divisieniveau, maar was na een avontuur in Duitsland op zoek naar een nieuwe club. Dat zorgde voor dit seizoen voor een perfecte match met Arnemuiden, dat komend seizoen na drie kampioenschappen op rij uitkomt in de landelijke tweede divisie, maar waarbij sterkhouder Marc Hackenberg voorlopig uit de roulatie is. In de halve finales toonde Ferreira aan tot de topspelers in deze klasse te behoren. Hij versloeg de ervaren Vincent van Kuijck met 11-6, 11-5 en 13-11. In de tweede halve finale wist ook de andere nummer 2 van de poule, Thomas Baart, overeind te blijven. Tegen de nog ongeslagen Frank Hollak pakte hij de eerste game met 11-9, leek hij de tweede game met 11-1 verlies helemaal de weg kwijt, maar was hij vervolgens met 11-9 en 11-8 weer bij de les.

In de finale liet Ferreira de eerste game liggen tegen zijn voormalig teamgenoot Baart (14-12), pakte hij de tweede game met 8-11, maar was het vervolgens Baart die met 11-6 en 11-9 de sterkste was. Hollak won vervolgens de strijd om de derde plaats eenvoudig met 3-0 van Van Kuijck.

04-06 Herbert Keijman wint Rijkse iT Cup en mag zich op gaan maken voor super finals

De Rijkse iT Cup bij ttv. Arnemuiden is gewonnen door Herbert Keijman. De speler van TTV Yerseke won de titel dik verdiend. Hij bleef namelijk gedurende het hele toernooi alle 24 wedstrijden ongeslagen. In de finale rekende Keijman, die afgelopen seizoen met Arnemuiden promoveerde naar de tweede divisie, maar bij toernooien nog voor zijn oude vereniging uitkomt – af met de Westlander Kelvin Heemstra van Smash uit Monster. Emiel de Rijke, de afgelopen drie edities winnaar van het toernooi, legde beslag op de derde plaats.

De Rijkse iT Cup geldt voor veel spelers als de afsluiter van het seizoen. Was het toernooi voorheen vooral een Zeeuws onderonsje, de laatste jaren is er ook steeds meer interesse van deelnemers uit Brabant en Zuid-Holland. Van de ruim zestig deelnemers aan de Rijkse iT Cup hadden zich zestien spelers geplaatst voor de finaledag. De nummers 1 t/m 4 van elke achtkamp konden zich plaatsen voor de kruisfinales.

Poule A werd op voorhand als de sterkste poule aangemerkt. Emiel de Rijke had in zijn eerste wedstrijd meteen een taaie dobber aan Jurian de Kraker van Yerseke, maar zette deze wedstrijd na een 2-0 achterstand in games met 3-2 recht, daarna won hij vijf wedstrijden op rij, alleen moest hij zijn meerdere erkennen in Ramon Clijsen. Voor De Kraker was het zijn eerste verliespartij in de poule en hij legde beslag op de tweede plaats. Clijsen verloor naast De Kraker van Luc Janssen en werd derde. Het laatste finaleticket voor de kruisfinales ging naar John Kiele. Hij eindigde net als clubgenoot Janssen op vier winstpartijen, maar won de onderlinge wedstrijd.

In Poule B zette Herbert Keijman zijn zegereeks voort, alleen tegen Adrian Slabbekoorn van Arnemuiden had hij daarvoor vijf games nodig. De tweede plaats ging naar Kelvin Heemstra. De Westlander maakte een slippertje tegen Joery Hemelaar, maar dankzij de onderlinge winstpartij tegen Adrian Slabbekoorn pakte hij wel de tweede plaats in de poule. Slabbekoorn werd derde en Joery Hemelaar verzekerde zich in de onderlinge wedstrijd tegen de ingevallen Steven Klijn (Arnemuiden) voor het laatste ticket voor de kruisfinales.

Emiel de Rijke walste in de eerste kruisfinale over Joery Hemelaar heen (3-0). Kelvin Heemstra liet zijn dat hij het beste voor het laatst bewaard had. Tegen de sterke Ramon Clijsen kwam het op de vijfde game aan, maar daarin was hij met 11-4 de sterkste. Herbert Keijman verloor de eerste game van Rotterdammer John Kiele, maar plaatste zich vervolgens vrij eenvoudig voor de halve finale. De laatste finalist was misschien wel de meest verrassende. Tussen de vele landelijke spelers was het Adrian Slabbekoorn (Arnemuiden) die met agressief spel zijn voormalig teamgenoot Jurian de Kraker van Yerseke met 3-1 kansloos liet.

Halve finales
In de eerste halve finale leek Emiel de Rijke, viervoudig winnaar van het toernooi waarvan de laatste drie edities, de gedoodverfde favoriet. Hij verloor echter de eerste game van de excentrieke Heemstra. De tweede en derde game werden gewonnen door de Middelburger, waarna Heemstra de vierde game weer met 11-4 pakte. In de laatste game kwam Emiel op voorsprong, maar kwam de Westlander toch nog met 11-9 langszij.

In de tweede halve finale kon Slabbekoorn zijn goede spel van eerder op de dag niet meer ten tonele brengen tegen Keijman. Nadat Keijman de eerste game met 11-5 won, pakte Slabbekoorn de tweede game nog. De derde game ging weer met 11-5 naar Keijman, waarna die het ook met 13-11 in de vijfde game afmaakte en zich plaatste voor de finale.

Ook de finale stond weer bol van spanning. Heemstra, spelend met groen noppenrubber, kwam de eerste game op een snelle 8-2 voorsprong, maar liet toch met 11-9 de winst aan Keijman. Vervolgens won Heemstra twee games met 7-11 en 10-12, maar Keijman rechtte zijn rug en haalde met 11-3 en 11-6 de titel binnen. In de strijd om de derde plaats won Emiel met 3-1 in games van Adrian.

Rijkse iT Super Final
Voor Keijman en Heemstra wacht er volgende week nog een mooi toetje, want ze krijgen een wildcard om mee te mogen doen aan de Rijkse iT Super Final, waaraan lokale en landelijke toppers meedoen met een A t/m C-licentie. Onder meer voormalig eredivisionisten Emanuel Martins Ferreira en Frank Hollak zijn hierbij van de partij, net als Sanne de Hoop, die vandaag met haar team het landskampioenschap bij de dames won. Zij zullen de nodige tegenstand krijgen van Thomas Baart (Scyedam), het jeugdige talent Joel Nabarro (Tempo Team) en Peter van Iwaarden (SKF), die met zijn onorthodoxe spelstijl uitkomt in de eerste divisie. Verder geven namens Red Star uit Goirle Vincent van Kuijck en Monique Posthuma acte de présence en natuurlijk zijn ook de lokale toppers Sören de Witte (TTC Middelburg) en Jeroen de Heide (Arnemuiden) present.

03-06 Finaledag Rijkse iT Cup zaterdag 4 juni met toetje voor de nummers 1 en 2

Van de ruim 60 deelnemers aan de Rijkse iT Cup zijn de laatste 16 spelers overgebleven. Zij strijden zaterdag 4 juni bij TTV Arnemuiden om het eremetaal. Lukt het Emiel de Rijke van TTC Middelburg om voor de vierde editie op rij de cup te winnen? Hij zal in elk geval in zijn poule al de nodige tegenstand krijgen van onder meer Tilburger Ramon Clijsen (Irene), Rotterdammer Luc Janssen (Alexandria) en Yerseke-speler Jurian de Kraker. In de andere poule lijken op voorhand Herbert Keijman (Yerseke), Kelvin Heemstra (Smash Monster) en Boy van Zundert (Backhands) de grootste kandidaten om zich te plaatsen voor de kruisfinales.
De finaledag van de Rijkse iT Cup start om 10.30 uur. De eerste vier van elke poule plaatsen zich voor de kruisfinales. De aanvang van de kruisfinales wordt rond 15.30 uur verwacht.


Poule A

 1. Ramon Clijsen- Irene
 2. Emiel de Rijke – TTC Middelburg
 3. Jurian de Kraker – Yerseke
 4. Luc Janssen – Alexandria
 5. Arnold de Gier – Arnemuiden
 6. John Kiele – Alexandria
 7. Wilbert Poppe – Arnemuiden
 8. Walter Bierman – Het Markiezaat

Poule B

 1. Joep Schoenmakers – ODT
 2. Herbert Keijman – Yerseke
 3. Adrian Slabbekoorn – Arnemuiden
 4. Kelvin Heemstra – Smash
 5. Boy van Zundert – Backhands
 6. Joery Hemelaar – ODT
 7. Marc Riemens – Arnemuiden
 8. Thijs Vleugel – Arnemuiden

Voor de uiteindelijke nummers 1 en 2 van het toernooi wacht er op zaterdag 11 juni nog een mooi toetje, als ze mogen aantreden bij de Rijkse iT Super Final. Inmiddels is hiervan het volledige deelnemersveld bekend met spelers met een A t/m C licentie. Onder meer voormalig eredivisionisten Emanuel Martins Ferreira en Frank Hollak zijn hierbij van de partij, net als Sanne de Hoop, die dit weekend nog speelt om het landskampioenschap bij de dames. Zij zullen de nodige tegenstand krijgen van Thomas Baart (Scyedam), het jeugdige talent Joel Nabarro (Tempo Team) en Peter Van Iwaarden (SKF), die met zijn onorthodoxe speelstijl uitkomt in de eerste divisie. Ook de lokale toppers Soren de Witte (TTC Middelburg) en Jeroen de Heide(Arnemuiden) zijn natuurlijk present en verder geven namens Red Star Vincent van Kuijck en Monique Van Spreuwel – Posthuma acte de présence.

28-05 De Rijke en Keijman moeten diep gaan voor poulewinst in halve finale Rijkse iT Cup

De eerste vier geplaatste tafeltennissers wisten zich vrijdagavond 27 mei in beide halve finalepoules ook te kwalificeren voor de finale van de Rijkse iT Cup. Echter, in beide poules was er volop spanning om de poulewinst en de laatste tickets voor de finale. Derde divisionisten Herbert Keijman (Yerseke) en Emiel de Rijke (TTC Middelburg) wonnen de laatste halve finalepoules.

In Poule C kregen favorieten Keijman en Kelvin Heemstra (Smash Monster) vooral tegenstand van John Kiele (Alexandria). Allebei kregen ze de Rotterdammer pas met 11-8 in de vijfde game op de knieen. In de onderlinge wedstrijd maakten Keijman en zelfbenoemd ‘noppenkoning’ Heemstra er een mooie wedstrijd van, die uiteindelijk met 12-10 in de vijfde game werd gewonnen door de speler die dit toernooi uitkomt voor Yerseke. Kiele werd met vijf winstpartijen derde. In de strijd om de vierde plaats leek Marc Riemens van Arnemuiden zijn glazen te hebben ingegooid door met 3-1 te verliezen van Rinze Porte van TTC Middelburg. Porte verloor zijn laatste twee wedstrijden echter van de lager geklasseerde Tom van Doorn (de Pin Pongers) en Lajos Cselik (Arnemuiden), zodat Riemens er met het felbegeerde vierde ticket voor de finale er vandoor ging. Cselik won net als Riemens drie wedstrijden, maar verloor de onderlinge wedstrijd en eindigde op de vijfde plaats, voor Porte, Robert Wiechers (Goes) en Tom van Doorn.

Poule D leek op voorhand een erg sterke poule, maar doordat favoriet Marc Hackenberg en Wilfred Joossens (beide Arnemuiden) af moesten haken, ontstonden er opeens kansen voor de andere deelnemers. Emiel de Rijke, viervoudig winnaar van dit toernooi, waaronder van de laatste drie edities, maakte zijn favorietenrol waar. Wel moest hij diep gaan om te winnen van Luc Janssen van Alexandria uit Rotterdam, afgelopen seizoen eveneens uitkomend in de derde divisie. Met 11-9 in de vijfde game bleef De Rijke aan de goede kant van de score, voor Janssen was het zijn enige verliespartij deze avond. Ook de strijd om de derde en vierde plaats was spannend. Thijs Vleugel deed goede zaken door in zijn eerste wedstrijden van broertje Max, Patrick Jansen (Kapelle) en John Roose (Effect) te winnen. Hij maakte het echter spannend door zijn laatste partij van Joery Hemelaar te verliezen. Hemelaar kwam zodoende net als Thijs Vleugel en de ingevallen Patrick Jansen op drie gewonnen wedstrijden. Op basis van gametelling maakten Hemelaar en Vleugel aanspraak op de finaleplaatsen 3 en 4. Voor Jansen wacht opnieuw de reserverol. John Roose eindigde op de zesde plaats. Max Vleugel liet deze avond geen schim van zijn tafeltennistalent zien en kreeg alleen een wedstrijdpunt cadeau omdat Sybren Maas (Hotak) geblesseerd moest afhaken.

Voor zaterdag 4 juni zijn de finalepoules als volgt:

Poule A

1. Ramon Clijsen – Irene 2. Emiel de Rijke – TTC Middelburg 3. Jurian de Kraker – Yerseke 4. Luc Janssen – Alexandria 5. Arnold de Gier – Arnemuiden 6. John Kiele – Alexandria 7. Wilbert Poppe – Arnemuiden 8. Walter Bierman – Het Markiezaat

Poule B1

Joep Schoenmakers – ODT 2. Herbert Keijman – Yerseke 3. Adrian Slabbekoorn – Arnemuiden 4. Kelvin Heemstra – Smash 5. Boy van Zundert – Backhands 6. Joery Hemelaar – ODT 7. Marc Riemens – Arnemuiden 8. Thijs Vleugel – Arnemuiden

De nummers 1 t/m 4 van elke poule spelen kruisfinales tegen elkaar. De wedstrijden vangen aan om 10.30 uur. Rond 16.30 uur zullen naar verwachting de finales worden gespeeld. Voor de nummers 1 en 2 van het toernooi ligt er een wildcard klaar voor de Rijkse iT Super Final van zaterdag 11 juni. Daaraan doen lokale en landelijke topspelers mee, die uitkomen op eredivisie t/m 2e divisieniveau.


21-05 Eerste finalisten Rijkse iT Cup bekend; Clijsen en Schoenmakers poulewinnaars

De eerste acht tafeltennissers hebben zich bij TTV Arnemuiden geplaatst voor de finale van de Rijkse iT Cup. In de tweede ronde van het tafeltennistoernooi, plaatsten in beide poules de eerste vier geplaatsten zich voor de finale op zaterdag 4 juni. Verrassende finalisten kwamen er dan ook niet uit deze poules of het moet Rene Lauwerijssen (Backhands) zijn, die de laatste edities vaste deelnemer was op de finaledag.

In poule A was het na vijf rondes wel duidelijk dat Boy van Zundert (Backhands) Adrian Slabbekoorn, Wilbert Poppe (beide Arnemuiden) en Joep Schoenmakers (ODT) zich hadden gekwalificeerd voor de volgende ronde. Allen hadden op dat moment vier wedstrijden gewonnen. In de resterende twee wedstrijden wonnen ze er ook alleen nog eentje, zodat ze allen op 5 punten kwamen. Joep en Adrian wonnen van de onderlinge wedstrijden er echter twee en omdat Joep ook van Adrian won, ging de Roosendaalse speler er, dan toch wel weer verrassend met de poulewinst vandoor. Slabbekoorn werd tweede, Van Zundert derde en Poppe vierde. ‘Best of the rest’ werd Steven Klijn, want hij won in vijf games van zowel Wesley Diependaal (Irene), Arno de Legé (Tanaka) en Hans van der Kraan (Goes). Diependaal en De Lege kwamen op twee punten omdat eerstgenoemde verrassend van Slabbekoorn won en de Tanaka-speler Joep Schoenmakers klopte. In de onderlinge wedstrijd was Wesley de sterkste. Hans van der Kraan van Goes won van Wesley Diependaal, maar eindigde wel op de laatste plaats.

In poule B bleef Ramon Clijsen (Irene) opnieuw ongeslagen. Ook Jurian de Kraker van TTV Yerseke plaatste zich eenvoudig voor de finale. De derde plaats was voor good old Arnold de Gier (Arnemuiden), al moest hij zowel tegen Rene Lauwerijssen (Backhands) als tegen Walter Bierman (Het Markiezaat) alles uit de kast halen om de winst in de vijfde game te pakken. Het vierde ticket voor de finale ging naar Bierman. Hij won zijn eerste wedstrijd – net als in de voorronde – met 3-0 van Lauwerijssen en hoewel beide op hetzelfde puntenaantal kwamen, was Bierman op basis van de onderlinge wedstrijd de gelukkige. Daarmee is Rene Lauwerijssen voor het eerst in jaren niet aanwezig op de finaledag. De vijfde plaats ging naar Jan Schreur (TTC Middelburg), voor Sophie Dijkers (Hotak) en Izak Heijboer (Arnemuiden).

Vrijdag 27 mei worden de resterende twee halve finalepoules gespeeld. Ook dan plaatsen de nummers 1 t/m 4 van elke achtkamp zich voor de finale van zaterdag 4 juni.

Voor de beste twee spelers van het toernooi wacht er nog een leuk toetje, want zij krijgen een wildcard om een week later mee te doen met de Rijkse iT Super Final, een toernooi voor A t/m C-spelers. Hiervoor heeft de organisatie een combinatie van lokale en landelijke toppers gestrikt. Onder meer Arjan Huiden (Taverzo), Frank Hollak (Nodo), Thomas Baart (Scyedam), Sanne de Hoop (VTV), Joel Nabarro (Tempo Team), Soren de Witte (TTC Middelburg), Jeroen de Heide (Arnemuiden), Vincent van Kuijck (Red Star) en Dick Voois (Smash Monster) staan op de deelnemerslijst. Geïnteresseerde spelers met een A t/m C-licentie kunnen zich bij de organisatie (izakheijboer@live.nl) melden voor de laatste beschikbare plek.

Kan een afbeelding zijn van 9 mensen, staande mensen en binnen

14-05 Clijsen en de Rijke winnen laatste voorrondes

Vrijdagavond waren de laatste voorrondepoules (G en H) van de Rijkse iT Cup. Ook dit keer weer twee zevenkampen, waarbij de nummers 1 t/m 4 zich plaatsen voor de halve finelepoules op de vrijdagen 20 en 27 mei. Met name de Brabantse tafeltennissers waren al vroeg aan het inspelen in de zaal, zodat wedstrijdleider Rinco stipt om half 8 de aftrap kon geven voor het toernooi.

In Poule G was de spanning voor de volgende ronde er al na de eerste drie wedstrijden aardig af, omdat Emiel de Rijke (TTC Middelburg), Wesley Diependaal (Irene), Joery Hemelaar (ODT) en Izak Heijboer (Arnemuiden) allen wonnen van Albert de Jong (De Pin Pongers), Karl Wijnen (Mechelen) en Niels van der Mark (TTC Middelburg). De Rijke, viervoudig winnaar van het toernooi waaronder de laatste editie, had het vervolgens behoorlijk taai tegen Izak Heijboer, die gamepoints in de tweede en vierde game niet verzilverde en uiteindelijk met 16-14 in de vierde game het onderspit dolf. De Rijke won ook zijn laatste wedstrijden van Diependaal en Hemelaar en plaatste zich zo ongeslagen voor de volgende ronde. Hemelaar, zelfbenoemd reuzendoder, legde beslag op de tweede plaats door vervolgens in vier games van Diependaal en in drie games van Heijboer te winnen. Forehand-speler Diependaal werd derde en Heijboer vierde. De Belg Karl Wijnen, uitkomend voor Mechelen won van Albert de Jong en Niels van der Mark en werd vijfde, voor Van der Mark en De Jong.

In Poule H werd er meer over en weer gewonnen en was er daardoor meer spanning wie zich zouden plaatsen voor de halve finalepoules. Dat gold overigens niet voor de eerste twee plaatsen, want Ramon Clijsen (Irene) en Luc Janssen (Alexandria) waren na vijf wedstrijden nog ongeslagen. Clijsen had al zijn wedstrijden eenvoudig gewonnen, Janssen moest alleen tegen Paul Steketee (Yerseke) tot het uiterste gaan, maar zegevierde met 11-7 in de vijfde game. In de laatste onderlinge wedstrijd om de eerste plaats verloor Clijsen de eerste game met 8-11 van Janssen, maar haalde hij vervolgens met 17-15, 12-10 en 11-8 de poulewinst binnen. Tom van Doorn (De Pin Pongers) won van de overige poulegenoten en eindigde op de derde plaats. Voor het vierde ticket werd het ongemeen spannend. Arno de Legé (Tanaka) leek na 12-10 verlies in de vijfde game van Erik Schuurman(Arnemuiden) en 13-11 verlies in de vijfde game van Tom van Doorn de pechvogel van de avond te worden, maar werd uiteindelijk het goudhaantje. Net als Erik Schuurman en Paul Steketee eindigde hij op twee punten, maar was hij na gametelling het meest gelukkig. Steketee werd uiteindelijk vijfde en Schuurman zesde. Danny Goossens (Mechelen) deelde rake klappen uit, maar dat leidde uiteindelijk niet tot winst.

Vrijdag 20 mei worden de Halve Finalepoules A en B gespeeld. Aanvang is weer 19.30 uur. Van harte welkom!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en binnen

13-05 Poule E en F Rijkse iT Cup afgewerkt

Donderdagavond vonden de voorrondepoules E en F plaats in Arnemuiden. In poule E maakte de lokale favoriet Marc Hackenberg zijn status waar door alle wedstrijden eenvoudig te winnen. Alleen clubgenoot Marc Riemens wist hem een game af te snoepen. Voor Riemens was het zijn enige nederlaag van de avond, al kwam John Roose met 11-8 in de vijfde game erg dichtbij. Roose had geen geluk, want ook Rinze Porte versloeg hem in de vijfde game. Voor Rinze restte de derde plek en Hans van der Kraan van Goes pakte het vierde en laatste ticket. John Roose werd vijfde, voor Martin Fierloos van Goes en Rob Brant van Arnemuiden.

Derde divisionist Kelvin Heemstra was in Poule F de gedoodverfde favoriet en de Westlander maakte zijn plaatsing dan ook waar. Alleen tegen de thuisspelende Steven Klijn moest hij alles uit de kast halen, maar pakte hij met 11-7 in de vijfde game toch de winst. Jurian de Kraker, de laatste editie nog halve finalist van het toernooi, ging er met 11-9 in de vierde game af tegen Kelvin, maar won wel zijn overige partijen. De strijd om de derde plek werd uitgevochten tussen Steven en Sophie Dijkers (Hotak). Hoewel beiden al verzekerd waren van een vervolg van het toernooi won Steven de onderlinge wedstrijd met 11-8 in de vijfde game. De vijfde plaats werd opgeëist door Youri van Dijken van Yerseke. Merien Moelker van Arnemuiden won van Rudi Bruikman, die als recorddeelnemer van het toernooi puntloos bleef.

10-05 Arnemuiden 1 zoekt versterking in 2e divisie

Het eerste herenteam van Arnemuiden is onlangs kampioen geworden in de landelijke 3e divisie. Voor de komende najaarscompetitie zoekt het team versterking om uit te komen in de 2e divisie. Het team, bestaande uit Marc Hackenberg, Jeroen de Heide, Herbert Keijman en Wilbert Poppe is voor de derde keer kampioen op rij kampioen geworden. Nu Wilbert Poppe een stapje terug doet, is er plaats voor versterking in het team.

Met Hackenberg en De Heide die ervaring hebben op een hoger niveau en afgelopen seizoen een winstpercentage rond de 80% noteerden in de landelijke 3e divisie en Herbert Keijman, die afgelopen seizoen in zijn debuut in de landelijke 3e divisie opluisterde met een winstpercentage van 42%, wil het team graag een stabiele tweede divisionist worden. Hiervoor wordt gezocht naar een speler met een niveau van minimaal 67% landelijke 3e divisie. Er is ruimte voor het spelen van 7 à 8 wedstrijden.

Arnemuiden speelt haar thuiswedstrijden op zaterdag in haar eigen verenigingsgebouw Matchpoint ’82. Naast fanatisme tijdens de wedstrijden vindt het team ook gezelligheid rond de wedstrijden erg belangrijk.

Mocht je belangstelling hebben, neem dan voor 23 mei contact op met Jeroen de Heide (jdeheide@hotmail.com / +31 6 51556372

07-05 Voorrondes van de comeback

Vrijdagavond werden de Poules C en D van de Rijkse iT Cup gespeeld. Het kan wel de avond van de ‘comeback kids’ worden genoemd. Zo maakten Wouter van Eekelen, Nick Broos, Floris Dijkers en Rik Baaij van de gelegenheid gebruik om het batje weer eens ter hand te nemen, terwijl Max Vleugel na een aantal jaar en Wilfred Joossens na heel veel jaar het batje weer opgepakt hebben. De wedstrijdleiding was in vertrouwde handen van Rob Brant, iemand die al eerder zijn comeback maakte in het tafeltenniswereldje. De Brabanders waren deze avond goed vertegenwoordig met vier man vanuit ODT, twee man van Backhands en eentje van Markiezaat.

In Poule C was vaste gast Rene Lauwerijssen als eerste geplaatst. De Backhands-speler met zijn onorthodoxe spelletje moest deze avond tegen veel contra-geweld opboksen. Dion Meesters van ODT was hem dan ook in vijven te slim af en tegen Walter Bierman, sinds dit jaar uitkomend voor Het Markiezaat, was Rene zelfs met 3-0 kansloos. Ook Arnold de Gier sleepte er tegen Rene een vijfde game uit, maar daarin was de Brabander met 11-4 te sterk. Voor De Gier was het zijn enige verliespartij van de avond en hij sloot dan ook de avond als poulewinnaar af. Bierman en Lauwerijssen eindigden op vijf punten en werden respectievelijk tweede en derde. Het vierde ticket ging naar Max Vleugel. De hardhitter moest er even inkomen en was na drie wedstrijden nog puntloos, maar won vervolgens vier wedstrijden op rij. Voor Floris Dijkers, Nick Broos, Dion Meesters en Rinus Eversdijk was de voorronde het eindstation.

In poule D leverde Joep Schoenmakers van ODT een puike prestatie door zes van de zeven wedstrijden te winnen. Alleen Boy van Zundert van Backhands was in de vijfde game te sterk. Van Zundert verloor alleen zijn laatste wedstrijd van Wilfred Joossens, die na 40 jaar weer aan het tafeltennissen is geslagen. Hij liet ook deze avond zien dat het met zijn drive wel goed zat, al waren zeven wedstrijden een zware uitputtingsslag. Zo dolf hij tegen Schoenmakers met 11-9 in de vijfde game het onderspit, maar tegen Lajos Cselik bleef hij met 12-10 in de vijfde game aan de goede kant van de score. Van Zundert werd eerste, Schoenmakers werd tweede en Joossens derde. Lajos Cselik pakte het vierde ticket door de laatste wedstrijd tegen Wouter van Eekelen, spelend met lange noppen op zijn backhand, met 3-0 te winnen. Voor Van Eekelen viel daarmee ondanks vier winstpartijen het doek. Dat gold ook voor Adrie de Jonge van Kapelle, die nog wel van Bennie Meliefste en Rik Baaij wist te winnen.

Donderdag 12 en vrijdag 13 mei zijn de laatste voorrondepoules van de Rijkse iT Cup. Voor een voorronde op donderdag is er door een afmelding nog een plekje vrijgekomen. Tafeltennissers die het leuk vinden om het wedstrijdgevoel na de competitie nog even vast te houden kunnen zich aanmelden via een direct bericht of mail naar izakheijboer@live.nl

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen en binnen

05-05 Spannende poules in eerste voorrondes Rijkse iT Cup

Onvoorstelbaar, maar waar. Precies 5 minuten voor tijd stonden alle tafeltennissers dinsdagavond ingespeeld en wel gereed om de voorrondes van de Rijkse iT Cup te spelen. Ook Herbert Keijman had zijn nieuwe rubbertjes op zijn batje geplakt en dat koste enig aanpassingsvermogen, getuige de vijfde game in zijn eerste wedstrijd tegen Jeffry van Beek (Westerzicht), die overigens wel met 11-3 gewonnen ging. Ook de nummer 1 geplaatst in Poule B, John Kiele moest meteen aan de bak, want ook Jesse Steijn dwong hem tot een vijfde game, daarin bleef het kielekiele, maar was Kiele met 11-7 in de vijfde de sterkste. Hieruit bleek al wel dat er genoeg vuurwerk viel te verwachten en de spanning was dan ook om te snijden.

In Poule A waren John Kiele en Adrian Slabbekoorn na vijf wedstrijden verzekerd van vijf punten en de volgende ronde. Slabbekoorn liet echter een 2-0 voorsprong lopen tegen Patrick Jansen, dus de onderlinge wedstrijd moest de beslissing voor de poulewinst brengen. Daarin was Slabbekoorn – vanaf komend seizoen en ook dit toernooi weer te bewonderen in Arnemuiden-shirt – met 13-11 in de vierde game te sterk. Thijs Vleugel speelde na verlies tegen Kiele en Slabbekoorn een uitstekend toernooi door zowel van Robert Wiechers, Patrick Jansen, Corne Steketee als Andre Uiterhoeve met 3-0 te winnen. De laatste pot ging met 3-1 verloren tegen Jesse Steijn, maar die maakte voor de einduitslag niet meer uit. Net als Thijs kwamen Robert Wiechers (Goes) als Patrick Jansen (Kapelle) op 4 punten. Robert won de onderlinge wedstrijd en pakte zo het vierde en laatste ticket voor de halve finales, voor Patrick viel het doek. Ook Corne Steketee en Jesse Steijn boden hun poulegenoten goed tegenstand, maar trokken vaak net aan het kortste eind. Steketee werd zesde door de onderlinge wedstrijd te winnen. Andre Uiterhoeve (Goes) kwam deze avond nog niet tot gamewinst, maar met zijn enthousiaste spel gaat dat in de toekomst zeker gebeuren.

Poule B had door wat wisselingen een upgrade gekregen en was van een relatief zwakke poule in een sterke poule veranderd. Spanning en sensatie alom dus. Herbert Keijman en Wilbert Poppe lieten er geen twijfel over bestaan wie de favorieten van deze poule waren. Herbert verloor nog wel de broederstrijd van Koen, al was daar niks van weggegeven en werd er om elk punt geknokt. Wilbert Poppe won zijn eerste zes wedstrijden waardoor de onderlinge wedstrijd tegen Herbert moest uitwijzen wie poulewinnaar werd. P pakte brutaal een 2-1 voorsprong tegen zijn teamgenoot, maar uiteindelijk zegevierde Herby met 11-7 in de vijfde game. De derde plek werd opgeëist door Jan Schreur, die na een overwinning op Sybren Maas en drie nederlagen vervolgens van zijn drie concurrenten wist te winnen en zodoende op vier punten kwam. Dan de strijd om de vierde plek, man man man wat een verhaal was dat. Bas Steijn – al jaren uitkomend in de vierde klasse – leverde een wereldprestatie door de twee tweedeklassers Koen Keijman en Sybren Maas op de knieën te krijgen. Ook Antonis Riedijk had het lastig tegen Steijn, maar wist toch met 11-8 in de vierde game te winnen. Uiteindelijk kwamen Koen, Sybren, Bas en Antonis allemaal op drie punten uit. De meerkampregel moest uitkomst bieden. Omdat Koen alle drie de onderlinge wedstrijden had verloren, was al snel duidelijk dat hij eruit lag. Ook Bas redde het op gametelling niet. Sybren en Antonis kwamen beiden op 8-5 in games, waarna de onderlinge wedstrijd uitkomst bood en Sybren in de halve finales mee mag spelen. Helaas pindakaas dus voor de Yesenaren Antonis en Koen, net als Bas die uiteraard wel een eervolle vermelding verdient. Ook Jeffry van Beek speelde met veel enthousiasme, maar kwam nog tekort om een potje te winnen.

Na afloop werd er traditiegetrouw weer geloot voor de halve finales, waarna er weer de nodige frikadellen en mexicano’s de frituur in werden gestuurd. Vrijdag komen de zestien spelers van Poule C en D in actie, waarbij Rob Brant de wedstrijdleiding voor zijn rekening zal nemen. Iedereen is weer van harte welkom. De wedstrijden vangen aan om 19.30 uur.

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen, drinken en binnen

        Hoofdsponsors

Van de Velde Yerseke