27-02 Sterk deelnemersveld tekent zich af voor 10e ABM ICT Cup

Krap een maand nadat de inschrijving voor de 10e ABM ICT Cup Tafeltennis bij Arnemuiden is opengesteld, hebben de eerste 25 deelnemers zich al aangemeld. Het toernooi, dat is opengesteld voor heren vanaf een D-H-licentie en dames vanaf een B-licentie, geldt als seizoensafsluiter voor veel tafeltennissers in het zuidwesten van het land.

Onder de inschrijvers behoort onder meer de winnaar van de laatste twee edities, Emiel de Rijke van TTC Middelburg. Hij kan dit jaar de nodige concurrentie verwachten, want ook de voor Backhands uit Sint-Willebrord uitkomende Marc Hackenberg en Jeroen de Heide (Arnemuiden), die beiden vorig jaar nog een C-licentie hadden, hebben hun deelname bevestigd. Ook van Roald Vos (Hotak ’68 uit Hoogerheide), Jordin Heijens, Kristian Davidse (TTC Middelburg) en de Yerseke-spelers Herbert Keijman en Jurian de Kraker mag de nodige tegenstand verwacht worden. Uniek aan het toernooi is dat de spelers in de voorrondes tegenstanders van tal van niveaus treffen. De eerste 4 van elke poule van 7 of 8 spelers plaatsen zich voor de volgende ronde.

Super Final
De nummers 1 en 2 van het toernooi ontvangen een wildcard om mee te doen met de ABM ICT Super Final. Dit toernooi vervangt het voormalige Top-12-toernooi waar in vroegere jaren om werd gestreden door de beste Zeeuwse spelers met een A-, B- of C-licentie. Twee jaar geleden won Richard Verstijlen (Red Star ’58) de eerste editie van de Super Final door in de finale Soren de Witte van TTC Middelburg te verslaan. Vorig jaar nam de Middelburger revanche. Uitnodiging voor dit toernooi gebeurt op invitatie, maar geïnteresseerde spelers met deze licenties mogen hun interesse wel kenbaar maken bij de wedstrijdleiding. Sponsor ABM ICT heeft voor de nummers 1 t/m 3 van de Super Final respectievelijk 150, 100 en 50 euro beschikbaar gesteld.

Speeldata
Voorrondes: do 25 april, vr 3 mei, do 9 mei, vr 17 mei
Halve finales: vrijdag 24 mei + vr 31 mei
Finale: zaterdag 8 juni
Super Final B/C Spelers: zaterdag 15 juni

Inschrijven is mogelijk t/m 15 april. Spelers mogen hun voorkeur aangeven voor de te spelen voorronde-avond. De speelavonden vangen aan om 19.30 uur bij TTV Arnemuiden.

Voor meer informatie:
Izak Heijboer
Toernooileider TTV Arnemuiden
izakheijboer@live.nl

12-02 Eerste aanmeldingen ABM-ICT cup binnen

De eerste aanmeldingen voor de ABM-ICT cup zijn binnen:

 1. Rudy Bruikman
 2. Kristian Davidse
 3. Sybren Maas
 4. Adrian Slabbekoorn
 5. Jurian de Kraker
 6. Corne Steketee
 7. Emiel de Rijke
 8. Floris Dijkers
 9. Rick Sijp
 10. Jeroen de Heide
 11. Ad Sgroot

Tegenwoordig ook in de PZC: ABM-ICT cup

05-02 10e ABM ICT-Cup Tafeltennis in Arnemuiden opnieuw met Super Final

De inschrijving voor de ABM ICT Cup bij TTV Arnemuiden, het toernooi dat geldt als dé seizoensafsluiter voor veel tafeltennissers in Zuidwest Nederland, is weer geopend. Net als vorig jaar zal er ook een ‘ABM ICT Super Final’ gespeeld worden voor B/C-spelers.

ABM ICT-Cup

De ABM ICT-Cup is opengesteld voor seniorenspelers vanaf een D-licentie bij de heren of B-licentie bij de dames. Uniek aan dit toernooi is dat de spelers van verschillende licentieklassen tegen elkaar spelen. De nummers 1 t/m 4 van elke poule plaatsen zich voor de volgende ronde. De voorrondes worden gespeeld op donderdag 25 april, vrijdag 3, donderdag 9 en vrijdag 17 mei. De halve finales zijn op de vrijdagen 24 en 31 mei. De finale vindt plaats op zaterdag 8 juni.

Vorig jaar bleek het toernooi met 56 deelnemers uit Zeeland, West-Brabant, Zuid-Holland en België in een behoefte te voorzien en kroonde Middelburger Emiel de Rijke zich uiteindelijk tot winnaar. Dit jaar heeft De Rijke opnieuw aangekondigd mee te doen.

Super Finals

Aanvullend aan de ABM ICT-Cup wordt op zaterdag 15 juni gestreden om de ‘ABM ICT Super Final’. Naast de twee finalisten van de ABM ICT-Cup worden hiervoor tien heren met een B- en C-licentie uitgenodigd. Het toernooi lijkt hiermee in opzet op het TOP-12-toernooi waar in vroeger jaren door de beste Zeeuwse tafeltennissers om werd gestreden. Hoofdsponsor ABM ICT heeft voor deze ‘super finals’ voor de nummers 1, 2 en 3 geldprijzen van respectievelijk 150, 100 en 50 euro ter beschikking gesteld.

Inschrijven

Voor meer informatie of om in te schrijven, kun je contact opnemen met toernooileider Izak Heijboer: izakheijboer@live.nl / 06-18152029

11-01 Arnemuiden met 4 seniorenteams in voorjaarscompetitie

Dit voorjaar is er een seniorenteam bijgekomen, door de komst van Adriaan Slabbekoorn en de rentree van Jeroen de Heide was het mogelijk om een extra team te formeren. Tevens is er ook nog een jeugdteam dat zijn wedstrijden op zaterdagmiddag speelt. Voor de volledige competitieindeling, klik hier

23-06 Zaterdag 18 augustus klusdag

Op zaterdag 18 augustus zal de jaarlijkse klusdag worden gehouden. Voor ieder niveau klusser is er wel iets te doen dus iedereen kan zich aanmelden. We beginnen om 9:00 uur des ochtends en om 12.00 uur is er lunch. Inschrijven kan door een mail te sturen naar arnolddegier@hotmail.com

17-06 Soren de Witte miraculeus langs Richard Verstijlen in finale ABM ICT super final

Gisteren werd de ABM ICT Super Final afgewerkt waarin toppers uit Zeeland, Brabant en Zuid-Holland het tegen elkaar opnamen om de felbegeerde titel.

Net als vorig jaar behaalden Soren de Witte van TTC Middelburg en Richard Verstijlen van Backhands uit Sint-Willibrord de finale. De Brabander, die het toernooi vorig jaar won, nam een 2-0 voorsprong in games, maar Soren de Witte ontsnapte miraculeus, maakte twee matchpoints in de vierde game ongedaan en won de beslissende vijfde game overtuigend met 11-5.

Het toernooi begon met twee poules van zes spelers, waarbij de nummers 1 en 2 van de poule zich plaatsten voor de kruisfinales. In Poule A bleef Soren de Witte ongeslagen, al kwam hij tegen David Saunders van Avanti uit Hazerswoude-Dorp goed weg. In de beslissende wedstrijd om de eerste plaats won hij van de op dat moment nog ongeslagen Vincent van Kuijck van Red Star uit Goirle. Saunders werd als ‘best of the rest’ derde. De vierde plaats was voor Tristan Benschop van Die Meede uit Made terwijl oud-Middelburger Anton Steijn – tegenwoordig uitkomend voor Salamanders uit Wateringen – Wilmer Jacobs van TTC Middelburg versloeg en vijfde werd.

In poule B was het een stuk spannender wie er doorgingen naar de halve finales. In de laatste speelronde maakten nog vier spelers kans op een halvefinaleplaats. Arjan Huiden van Taverzo uit Zoetermeer leek op voorhand topfavoriet, maar verloor achtereenvolgens van Emiel de Rijke, Marc Hackenberg (beide TTC Middelburg) en Richard Verstijlen. Verstijlen had ook al niet zo’n beste start, want hij had in zijn eerste wedstrijd met 3-0 het nakijken tegen Hilair Bislip (Salamanders). Hij won vervolgens zijn overige wedstrijden al had hij tegen Huiden ook een overwinning nodig om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Ook Marc Hackenberg speelde een sterk toernooi en verloor in de poule alleen van Verstijlen, waardoor hij op onderling resultaat tweede werd. Emiel de Rijke, die dankzij zijn winst in de ABM ICT Cup van vorige week een wildcard had ontvangen om mee te doen leverde eveneens een puike prestatie en werd derde met drie winstpartijen. Daarmee bleef hij Huiden, maar ook Michel Sperling en Hilair Bislip voor.

In de eerste kruisfinale speelde Soren de Witte tegen Marc Hackenberg. Laatstgenoemde kon niet tegen het spingeweld van de Middelburger op en verloor met 3-0. In de andere halve finale nam Richard Verstijlen het net als vorig jaar in de halve finale op tegen zijn toekomstig teamgenoot Vincent van Kuijck. Dit keer werd het echter niet spannende en bleef Verstijlen met 3-0 aan de goede kant van de score.

Net als vorig jaar dus De Witte tegen Verstijlen in de finale. Vorig jaar won Verstijlen nog met 3-1 in games en ook dit jaar leek hij lange tijd op weg naar een overwinning. Zo nam hij met goed spel een 2-0 voorsprong, verloor hij de derde game nipt en had hij met een 10-8 voorsprong in de vierde game de winst voor het grijpen. De Witte kwam echter sterk terug en zag in de vijfde game met 11-5 zijn aanvallende spel beloond.

11-06 Zaterdag ABM ICT Super Final

Aanstaande zaterdag wordt als afsluiting van de ABM ICT cup de ABM ICT Super Final georganiseerd.

Hiervoor worden tien heren met een A- B- en C-licentie uit de regio of voormalige Zeeuwse spelers uitgenodigd. Daarnaast ontvangen de twee finalisten van de ABM ICT Cup een wildcard om deel te nemen aan de Super Final. Het toernooi lijkt hiermee in opzet op het Maartense TOP-12-toernooi waar in vroeger jaren door de beste Zeeuwse tafeltennissers om werd gestreden. Voor de nummers 1, 2 en 3 heeft hoofdsponsor ABM ICT geldprijzen van respectievelijk 150, 100 en 50 euro ter beschikking gesteld.

De top-4 van vorig jaar heeft al aangekondigd weer mee te doen.
Richard Verstijlen (Backhands)
Soren de Witte (TTCM)
David Saunders ( TTCV)
Vincent van Kuijck (Red Star)

Daarnaast zijn present:
Anton Steijn (Salamanders)
Michel Sperling (Taverbo)
Tristan Benschop (Die Meede)
Gert Gosselink (Hotak)
Marc Hackenberg (TTCM)
Hilair Bislip (Salamanders)

en natuurlijk de 2 finalisten van de ABM ICT cup:
Emiel de Rijke (TTCM)
Wilmer Jacobs (TTCM)

 

09-06 Emiel de Rijke wint ABM ICT cup

ARNEMUIDEN – Tafeltennisser Emiel de Rijke van TTC Middelburg heeft de ABM ICT Cup gewonnen. In de finale was hij te sterk voor zijn clubgenoot Wilmer Jacobs. In een zinderende finale werd het 3-2 in games.

Na de poulefase en de kruisfinales te hebben overleefd, haalden De Rijke en Jacobs beiden de finale, net als vorig jaar. De eerste game ging in 11-5 naar De Rijke, maar de tweede game verloor hij met dezelfde cijfers.

In de derde game nam Jacobs een 7-2-voorsprong, maar trok De Rijke het initiatief naar zich toe en won met 11-8. Daarna leek hij het duel in de vierde game in het slot te gooien, maar de tafeltennisser van TTCM gaf een 5-1-voorsprong weg: 11-9.

Pas in de vijfde, beslissende game lukte het De Rijke de zege over de streep te trekken: 11-9. Het was voor hem de derde overwinning in de ABM ICT Cup en de tweede op rij. Vorig jaar won hij de finale namelijk ook al van Jacobs.

Door hun finaleplaats grepen De Rijke en Jacobs bovendien een wildcard voor de ABM ICT Super Final. Hieraan doen op uitnodiing nog tien andere spelers met een A t/m C-licentie mee. Dit zijn Richard Verstijlen (Backhands), Soren de Witte, Marc Hackenberg (TTC Middelburg), Michel Sperling (Taverbo), Vincent van Kuijck (Red Star), Gert Gosselink (Hotak), Tristan Benschop (Die Meede), David Saunders (Avanti), Anton Steijn en Hilair Bislip (Salamanders).

 

Van de Velde Yerseke