24-09 Zes punten voor tafeltennissers Arnemuiden tegen Avanti

In de uitwedstrijd tegen Avanti hadden de tafeltennissers van Arnemuiden vandaag de winst voor het grijpen. De afsluitende dubbelwedstrijd ging echter met 11-8 in de vijfde game verloren. Zodoende werd het 7-6 voor het team uit Hazerswoude-dorp. Het resultaat was een echte teamprestatie, halverwege de wedstrijd stond het team namelijk met 5-2 achter. Sören de Witte en Jeroen de Heide wonnen twee wedstrijden. Jannes van Bragt en Peter Roeland voegden daar één overwinning aan toe.

De Heide verloor zijn eerste wedstrijd tegen zijn oude club nipt van Vincent Swart met 12-10 in de vierde game. Vervolgens won Sören met drie keer 11-7 van Ronald Vijverberg. Toen Steven Pouw in vier games won van Peter Roeland en Dennis Roggeveen met 3-0 van Van Bragt won, leek het een lange middag te worden in Hazerswoude. Zeker toen Vincent Swart in vijf games won van Arnemuiden-kopman De Witte.

Jeroen de Heide bracht de spanning terug met een zwaarbevochten overwinning op Ronald Vijverberg. Na verlies van Van Bragt tegen Pouw, brak een sterke fase aan voor de Arnemuidenaren. Peter Roeland wist zijn comeback in het landelijke tafeltennis te bekronen met een overwinning op Roggeveen met 11-9 in de vijfde game, vervolgens versloeg De Witte in drie games Steven Pouw en zorgde Van Bragt voor een verrassing door Swart in vier games te verslaan.

Na de nederlaag van Roeland tegen Vijverberg trok Jeroen de Heide de stand weer gelijk met een 3-0 overwinning op Roggeveen. Met De Witte aan zijn zijde had een overwinning in het dubbelspel voor de zege kunnen zorgen, maar daarin was het Avanti-duo met 11-8 in de vijfde game te sterk.

Arnemuiden staat nu met 10 punten op de veilige vierde plaats. Volgende week komt degradatiekandidaat Hilversum op bezoek in Arnemuiden.

23-09 Wisselende resultaten bij eerste thuiswedstrijden

De eerste thuiswedstrijden in de afdelingscompetitie werden gisteravond gespeeld. We starten met ons vijfde team, dat aantrad tegen het vlaggenschip van Yerseke. Arnemuiden trad aan met Bas Steijn, Rob Brant en Nico Baarends. Bas vindt het altijd lekker spelen tegen Overbeeke en won in zijn openingspartij ook zijn zevende onderlinge wedstrijd op rij. Vervolgens stokte de teller erven voor Arnemuiden. Rob Brant is tegenwoordig wat meer met andere sporten bezig en dat kwam zijn wedstrijdritme achter de tafel niet ten goede met drie nederlagen als gevolg. Nico en Bas verloren van Rienk Janssens en toen Nico ook Youri van Dijken moest feliciteren stond er een 1-7 tussenstandje op het telbord. Daar lieten de Arnemuidenaren het niet bij zitten en dankzij een 3-0 overwinning van Nico op Jan en een 3-2 overwinning van Bas op Youri kwam er een 3-7 nederlaag op het bord te staan.

De wedstrijd van Arnemuiden 4 tegen het tweede team van Smash ’76 uit Sint Annaland kende een soortgelijk verloop. Koos kwam tegen Jordi van de Klooster in de vierde nog terug van een grote achterstand, maar dolf toch het onderspit en Max had het gevoel nog niet tegen Hannes (0-3). Gelukkig hield Janis Zwemer het team van Arnemuiden op de been door in vier nipte games Matthijs van der Graaf te verschalken. De dubbel en tweede enkelspelserie was weer voor Smash. Max kwam er niet aan te pas tegen Jordi, Koos speelde tegen Mathijs en zichzelf (0-3) en Jan miste kansen op een 2-1 voorsprong en daarmee ook de wedstrijd tegen Hannes (1-3). Een paar punten zouden zeer welkom zijn, maar toen Max met 0-2 achter kwam tegen Mathijs leek een zege ver weg. Max haalde echter na tweeënhalve wedstrijd eindelijk zijn niveau tegen Van der Graaf en bekroonde dat met een 3-2 overwinning, wat leidde tot een aantal onvervalste en tevens ondefinieerbare kreten van Stallandse zijde. Jan leverde ook in zijn laatste wedstrijd een puike pot af, maar moest in vieren het onderspit delven tegen Van de Klooster, waarna Heijboer in zijn zesde partij van de avond, vanwege zijn invalbeurt, toch genoeg energie had om van Besseling te winnen. Eindstand eveneens 3-7.

In de eerste klasse heeft Arnemuiden 3 door een elleboogblessure van onze Mentor veel invallers nodig. Eerder deze week pakte Sander de Kok al zijn potje mee, dit keer viel Koos in tegen de Waalwijkers, die naar eigen zeggen buiten de landsgrenzen moesten pingpongen. Ook P was weer terug van weggekite en hij stond dan ook samen met onze voorzitter op het wedstrijdformulier. Nu kun je Wilbert Poppe na een marathon nog wakker maken voor een tafeltenniswedstrijd, dus geen excuses. Die waren er ook niet. Daniel Gritto en Robert Lia gingen er met 3-0 af, alleen Maurice van Alebeek was met 3-0 te sterk. Akki won zijn openingswedstrijd nipt van Van Alebeek met 11-8 in de vijfde, was ook te sterk voor Lia, maar moest ondanks een 2-1 voorsprong de winst aan Gritto laten. Koos beleefde een topinvalbeurt. Na een 3-1 overwinning op Lia, blokte hij als een baasje de spinballen van Van Alebeek weg (3-0) en was hij in vijf games – met de nodige geluksballen op het einde – ook voor Gritto te sterk. Met de dubbel van P en Akki na een ware thriller met 12-10 in de vijfde kon Armpje 3 daarmee acht punten bij het totaal optellen. Zoals de voorzitter het verwoordde: “De lat voor de invallers is hoog gelegd.”

20-09 Van bat naar kite

Arnemuiden 3 speelde op een druilerige dinsdagavond in Roosendaal haar eerste competitiewedstrijd. Erik Schuurman alias Mentor moest geblesseerd afhaken, vandaar dat de Arnemuiden-equipe bestond uit Akki, P en invaller Sander de Kok, die voor deze rentree gelijk voor de leeuwen werd gegooid in de 1e klasse.

De mannen moesten er een beetje inkomen, want na vier wedstrijden stond het 3-1 voor het team uit Roosendaal. Kok legde een goede partij op de mat tegen Rob Broumels, maar wist enkele gamepoints niet te verzilveren en verloor met 14-12 in de vierde game. Vervolgens was Akki in drie eenvoudige games te sterk voor Paul Verhaard, waarna onze P Joery Hemelaar na 12-10 in de vijfde game moest feliciteren. Ook de dubbel werd een prooi voor de spelers uit Roosendaal.

Na de 3-1 stand volgde er echter een goede fase voor Armpje 3 (dit jaar hebben we door omstandigheden geen team 2). Zo luisterde Sander zijn debuut in de 1e klasse op met een prachtige overwinning in vier games op Verhaard, liet P (opnieuw na vijf games) Rob Broumels kansloos en gaf Akki Joery Hemelaar met 11-9 in de vierde game het nakijken. Poppe kwam 2-1 achter tegen Verhaard, maar rechtte zijn kleine ruggetje en pakte eveneens de tweede overwinning van de avond.

Tussenstand 3-5, maar het slotstuk was weer voor ODT. Hemelaar won in drie games van Sander en Akki was kansloos tegen Broumels. De 5-5 einduitslag mag echter een mooie teamprestatie genoemd worden, waarbij het aanpassingsvermogen van Sander zeker niet onvermeld mag blijven.

Veel tijd om dit te vieren was er niet, want Poppe vertrok snel naar Hoek van Holland, waar hij vanmorgen in alle vroegte met zijn geliefde kite op de klotsende Noordzee aantrad om – evenals clubgenoot Marc Riemens en honderden andere kitematen – mee te doen aan de kitesurftocht Hoek tot Helder. Een keurige planning zoals we dat van onze P kennen. Veel succes op het water, maatjes!

17-09 Tafeltennissers Arnemuiden verliezen seizoensouverture

De tafeltennissers van Arnemuiden hebben in de landelijke 2e divisie een valse start gemaakt. Tegen Belcrum uit Breda werd het 4-9. Halverwege was de stand nog 4-4. Sören de Witte en Marc Hackenberg zorgden voor de punten.

Voor het eerst wordt in de landelijke competitie dit seizoen gespeeld met vier tegen vier spelers. Alle tafeltennissers spelen drie wedstrijden en de competitiewedstrijd wordt afgesloten met een dubbel, zodat er in totaal 13 punten te verdelen zijn.

Om uiteenlopende redenen kon Arnemuiden geen vier spelers op de been brengen, zodat er met een invaller gespeeld moest worden. De wedstrijd begon echter nog redelijk goed toen Sören de Witte en Marc Hackenberg met 3-0 wonnen van respectievelijk Enrico Schoen en Steven Tang. De Witte won vervolgens in een spannende wedstrijd met 12-10 in de vijfde game van Belcrum-kopman Lennart Slaats en Hackenberg zette een 2-0 achterstand in games om in een 3-2 overwinning op Vicky Schijven.

Daarna was de koek op voor Arnemuiden. Sören verloor nipt van Vicky Schijven met 11-9 in de vijfde game en Hackenberg moest Slaats feliciteren. Met name voor nieuwkomer Jannes van Bragt waren de druiven zuur. Hij verloor namelijk drie wedstrijden in vijf games, waarvan twee keer met twee punten verschil na een voorsprong. Het vertoonde spel biedt echter perspectief voor het vervolg van de competitie.

Voor invaller Izak Heijboer, die normaal enkele klassen lager uitkomt in de 2e klasse afdeling, was er geen eer te behalen. Hij werd drie keer met 3-0 kansloos gelaten. Ook de afsluitende dubbelpartij ging verloren. Volgende week krijgt de competitie een vervolg met de uitwedstrijd tegen Avanti uit Hazerswoude.

16-09 Gemiste matchpoints en biertjes

Team 4 bestaat tegenwoordig uit een zevenmansteam. Ondanks dat bij gelijke geschiktheid de voorkeur voor een vrouw werd uitgesproken, kwam na een uitgebreide selectieprocedure Sander de Kok uit de hoge hoed rollen om het team te versterken. De Kok, die in een ver verleden furore maakte bij het ter ziele gegane ’t Batje uit Wolphaartsdijk is bij voorkeur in de lucht of op het water te zien, maar maakt tegenwoordig ook zijn uurtjes in Matchpoint door.

Voor de eerste wedstrijd trokken Thiesco, Lajos en Koos aan de kortste lucifer. Ze mochten aantreden tegen het tweede team van Hotak. Thiesco had deze week nog last van zijn ingewanden, maar onze stoere bouwvakker was toch fit genoeg om aan te treden. Hotak speelde met Peter van Oevelen, Dennis Overbeeke en Patrick van Loon.

Lajos wist het met zijn alternatieve (afgekort anti) spel zijn tegenstanders behoorlijk lastig te maken. Zo kwam hij tegen Hotak-kopman Van Oevelen op een 2-1 voorsprong, maar wist hij de partij net niet naar zich toe te trekken. Ook piloot Dennis Overbeeke werd de eerste game tegen Lajos tot wanhoop gedreven, maar trok na wat aanpassingen toch de partij naar zich toe. De beloning voor Lajos kwam tegen Van Loon, die ondanks de nodige rake tikken toch met 14-12 in de vierde game onze schilder moest feliciteren.

Thijs won in zijn openingspartij na een inkomgame eveneens van Van Loon. Ook tegen Overbeeke deed Thiesco twee games lang mee, maar maar wist hij de rally’s vaak net niet in zijn voordeel te beslissen. Tegen Van Oevelen speelde Vleugel zijn beste partij van de avond, maar helaas was Peter met zijn harde spinballen Thijs nipt met 11-9 in de vierde game de baas.

Koos werd deze avond man of the match. Tegen Overbeeke had hij in de vierde game al een matchpoint. Die verzilverde hij niet, maar in de vijfde game nam hij wel op tijd afstand en won hij met 11-5. Ook tegen Van Oevelen speelde Koos een goede pot. Hoewel hij de nodige spinballen rond zijn oren kreeg had de Hotak-speler geen grip op de service van Koos. Na een 2-0 voorsprong in games werd er toch een beslissende vijfde game gespeeld. Daarin pakte Van Oevelen een ruime voorsprong van 10-5, maar uiteindelijk liet hij vijf matchpoints liggen en moest hij met 14-12 in de vijfde game Koosje feliciteren. Van Loon was met acht punten in totaal geen partij voor Koos.

De partij waar meer in had gezeten was de dubbel. Na een 1-1 stand in games verprutsten Koos en Thijs een 10-8 voorsprong in de derde game tegen het ervaren Hotak-dubbel. Ook in de vierde game waren er kansen, maar hierin was het Hotak-duo opnieuw Arnemuiden met 12-10 de baas. Met vijf punten kan echter gesproken worden van een geslaagde seizoensouverture. Na afloop was met name Van Oevelen hevig teleurgesteld. Niet over zijn vertoonde spel, maar vanwege het ontbreken van zijn geliefde Jupiler-biertjes in de kantine. Dat kan daarom in de terugwedstrijd nog eens dunnetjes overgedaan worden.

Ook het vijfde team speelde haar eerste wedstrijd en wel tegen Westerzicht. Tegen Jeffry van Beek en Richard Trimpe kwam het Arnemuiden-team dat aantrad met Rob Brant, Anita Kusse en Nico Baarends er niet aan te pas. Baarends en Kusse wonnen wel in vier games van Sven van Nugteren. Brant moest Van Nugteren na vier games feliciteren. Einduitslag: 8-2.

11-09 Teleurstellend optreden TTVA bij NK

Afgelopen weekend vond het NK plaats in Schiedam. Vanuit Arnemuiden was er dit jaar maar een kleine afvaardiging om onder snikhete omstandigheden te spelen.

Wilbert was op zaterdag de enige deelnemer en het werd een kort toernooi voor onze P. Tegen Benjamin Slijper, de latere finalist Jörgen Verberne en Mathieu Verdeyen ging P er met 3-0 af, van Stefan van der Lelie wist hij nog een game af te snoepen.

In de C-klasse werd onze vereniging vertegenwoordigd door onze nieuwe aanwinst Jannes van Bragt. Ook Jannes had geen goede start en verloor zijn eerste twee wedstrijden met 3-0 van respectievelijk Maurice van den Hoven en Rijn Vogelaar. Tegen Niek Esselink ging het al een stuk beter, maar moest Jannes met 11-8 in de vijfde game net het hoofd buigen. Zijn laatste wedstrijd won Jannes wel eenvoudig van Jan Willem Rouwhorst.

In de B-klasse verscheen Sören de Witte op het toneel. Hij verloor zijn eerste wedstrijd nipt van eredivisionist Pieter van den Berg in vijf games, was vervolgens in 3 games te sterk voor Thomas Wijnhout en toen kwam het aan op zijn laatste wedstrijd tegen Dylan Plett. Hierin kwam Sören 2-0 voor, maar moest hij na 2-2 toch weer aan de bak, maar met 11-7 in de laatste game verzekerde hij zich van de hoofdronde. Daarin was hij helaas kansloos tegen Patrick Bruijne.

In de dubbel hadden Jannes en Sören 1 wedstrijd nodig om door te komen, want ze zaten in een poule met slechts 2 teams. Er waren kansen op meer, maar uiteindelijk waren Karawan Azad Saadi en Erik Mulder met 11-8 in de vierde game te sterk.

Al met al geen sprankelende resultaten, maar wel weer de nodige wedstrijden in de benen voor de competitie die dit weekend van start gaat.

01-09 Jeugdtraining van start bij TTV Arnemuiden

De zomervakantie is weer voorbij en bij TTV Arnemuiden gaat er dit jaar weer een jeugdtraining van start. Onder leiding van de trainers Erik Schuurman en Sander de Kok wordt de jeugdafdeling nieuw leven in geblazen. Jongens en meiden uit Arnemuiden en de omliggende dorpen zijn van harte welkom.

Afgelopen voorjaar is met een klein groepje jeugdleden gestart. Vanaf nu krijgt de jeugdtraining weer een structureel vervolg op donderdagavond van 19:00 uur tot 20:00 uur. Iedereen vanaf 8 jaar is van harte welkom op de training. Voordat je lid wordt kun je vrijblijvend drie keer gratis mee komen trainen.

Voor meer informatie kan je mailen naar: schuurew@hotmail.com of bellen naar 0634195944.

04-08 Wilfred Joossens overleden

Deze week kwam het ontstellende bericht bij ons binnen dat Wilfred Joossens op 59-jarige leeftijd in zijn slaap was overleden.

Wilfred speelde bij de jeugd op landelijk niveau tafeltennis voor ’t Zand, maar toen blessureleed hem teisterde was dat een reden om bij de jeugd abrupt te stoppen met het spelletje. Anderhalf jaar geleden kwam hij voor het eerst bij TTV Arnemuiden binnen. Met een bijna onrealistische doelstelling om na veertig jaar afwezigheid zijn oude niveau weer te halen, werd hij meteen de fanatiekste tafeltennisser van de vereniging.

Bijna dagelijks was hij in Matchpoint te vinden. Op de gekste tijden stond hij in Matchpoint met een mand met ballen zijn service te trainen. De laatste weken vond hij in Peter Roeland zijn gelijke in fanatisme en samen trainden ze volop om na de zomerstop op hun gewenste zaterdag aan te treden in de competitie.

Het mocht niet zo zijn. Toen maandag het appje kwam van zijn overlijden was de ontsteltenis binnen de club groot. In de anderhalf jaar dat Wilfred lid is geweest van onze vereniging, is hij echt tot de club gaan behoren. Groot was zijn bereidheid om zijn handen uit de mouwen te steken als er een klusje gedaan moest worden, het gebouw geopend moest worden en natuurlijk als iemand zin had om te tafeltennissen.

We zullen zijn fanatisme, zijn gemopper over zijn eigen spel, maar ook zijn droge, soms cynische humor gaan missen. Wij wensen zijn familie heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

11-06 Michel de Boer wint Rijkse iT Super Final én van zoon Milo

De Rijkse iT Super Final bij TTV Arnemuiden is gewonnen door Michel de Boer (United TOGB). De tweevoudig Nederlands Kampioen won in de finale van Emanuel Martins Ferreira (SKF): 3-0. Op weg naar de finale moest De Boer in de halve finale afrekenen met zijn zoon Milo (3-2).

Op de eerste tropische dag van het jaar waren spelers uit het hele land naar Arnemuiden gekomen voor dit toernooi dat geldt als seizoensafsluiter voor veel tafeltennissers. Aan dit toernooi deden veertien spelers mee, verdeeld over twee poules. De nummers 1 plaatsten zich meteen voor de halve finale, de nummers 2 en 3 van iedere poule konden die plaats bemachtigen na een onderlinge wedstrijd.

In poule A was Michel de Boer de gedoodverfde favoriet. Zijn eerste vier wedstrijden won de ervaren speler uit Berkel en Rodenrijs met 3-0, maar tegen Frank Hollak – die er een sterk seizoen op heeft zitten in de Belgische competitie – moest De Boer een 3-0 nederlaag slikken, waardoor het einde van de poule toch weer spannend werd met vier spelers met vier punten uit vijf wedstrijden. Daniel Pava (Tempo Team, Amsterdam) won namelijk met 11-9 in de vijfde game van Hollak en De Boer had ondanks meerdere gamepoints tegen met 3-0 van Soren de Witte (Arnemuiden) gewonnen. Toen De Boer 1-0 achterkwam tegen Pava en De Witte won van Hollak dreigde zelfs even een vroegtijdig afscheid voor De Boer van het toernooi, maar hij zette met een 3-1 overwinning orde op zaken en werd zo toch poulehoofd. De Witte bekroonde een sterk optreden met de tweede plaats. Pava was door zijn onderlinge winstpartij de lachende derde. Achter Frank Hollak eindigde Jurian de Kraker (Yerseke) met twee winstpartijen als vijfde, voor Kelvin Heemstra (Smash, Monster) en Jannes van Bragt van Arnemuiden.

In poule B hadden Milo de Boer en Emanuel Martins Ferreira na vijf wedstrijden de volle buit verzameld, al had Ferreira daar zowel tegen Richard Verstijlen (The Backhands) als Joel Nabarro (Tempo Team) een 11-9 overwinning in de vijfde game voor nodig. In de laatste onderlinge wedstrijd was Ferreira met 12-10 in de vierde game te sterk voor De Boer junior. In de onderlinge wedstrijd om het laatste ticket voor de vervolgrondes won Nabarro met 3-0 van Verstijlen. Vincent van Kuijk werd vijfde en liet Marc Hackenberg (Arnemuiden) en Peter Roeland (TTC Middelburg) achter zich.

In de kwartfinales won Milo de Boer met 3-0 van Daniel Pava en had Soren de Witte één game meer nodig tegen Joel Nabarro, zodat ook de nummers 2 van beide poules zich wisten te plaatsen voor de halve finales.

Voor De Boer betekende dat een vaderzoon-onderonsje. Hierin ging vader Michel voortvarend van start met een 2-0 voorsprong in games, bracht Milo de stand met 2-2 in evenwicht, maar bracht Michel met 11-4 toch zijn zoon de finale klap toe. In de andere halve finale perste Soren de Witte er nog een game uit tegen Emanuel Martins Ferreira, maar was het toch de aanstaande eredivisionist die met 3-1 met de eer ging strijken.

De strijd om de derde plaats tegen Milo de Boer moest Soren de Witte vanwege een blessure aan zijn vinger aan zich voorbij laten gaan. In de finale was bij Emanuel de tank aardig leeg en sleepte Michel de Boer op ervaring eenvoudig de overwinning binnen: 11-3 11-6 11-7.

04-06 Jurian de Kraker wint Rijkse IT-Cup

De Rijkse iT Cup is een prooi geworden voor Jurian de Kraker. De Yersekenaar, in de competitie uitkomend in de 3e divisie voor The Back Hands uit Sint Willebrord won in de finale met 3-0 van Tom de Wit van Renata uit Eindhoven. In de halve finale kwam De Kraker nog met 2-1 in games achter tegen oudgediende Peter Roeland (TTC Middelburg), maar die wedstrijd wist hij met 3-2 naar zich toe te trekken.

De laatste zestien spelers waren afgelopen zaterdag overgebleven in de finale van de Rijkse iT Cup. Verdeeld over twee poules van acht spelers konden de eerste vier spelers van beide poules zich plaatsen voor de kruisfinales. In poule A werd Kristian Davidse van Het Markiezaat ongeslagen eerste, De Kraker legde beslag op de tweede plaats, voor Tom de Wit en Peter Roeland van TTC Middelburg. Voor John Kiele (Alexandria, Rotterdam), Roald Vos (Hotak, Hoogerheide), Rick Westelaken (Never Despair, ’s-Hertogenbosch) en Peter de Rooij (The Back Hands, Sint-Willebrord) werd de poule het eindstation.

In poule B was het de jeugdige Mike de Nood (TTC Middelburg) die ongeslagen bleef. Ook zijn clubgenoten Jan Steijn en Rinze Porte wisten zich te plaatsen voor de kruisfinales, net als Kenny Leijtens (Never Despair). Voor het eerst in jaren plaatste geen enkele Arnemuiden-speler zich voor de laatste acht. Adrian Slabbekoorn werd vijfde en Wilbert Poppe zevende. Ook Jan Willem Adriaanse (TTC Middelburg) en Robert Wiechers (Goes) wisten zich niet voor de kruisfinales te plaatsen.

Poule A werd door de kenners als sterkste poule ingeschat en dat bleek ook wel in de kruisfinales. Kristian Davidse overklaste Rinze Porte met 3-0, Jurian de Kraker won met dezelfde cijfers van Kenny Leijtens, Peter Roeland had een game meer nodig tegen Mike de Nood en Tom de Wit vocht zich terug van een 2-1 achterstand in games tegen Jan Steijn.

Hoewel Kristian Davidse in de poule nipt van Tom de Wit gewonnen had, wist hij dat in de halve finale niet te herhalen. Met 15-13, 11-4 en 11-8 was de Eindhovenaar de sterkste. In de andere halve finale kwam Peter Roeland, die enkele decennia geleden aan de top van het Zeeuwse tafeltenniswereldje speelde en onlangs zijn batje weer ter hand genomen heeft, met 2-1 voor tegen de verdedigend spelende De Kraker. Na 6-11 11-6 11-9 was het echter De Kraker die met twee keer 11-8 de overwinning naar zich toetrok.

De finalisten hadden hiermee al een hoofdprijs binnen, want beiden krijgen een wildcard om volgende week mee te doen aan de Rijkse iT Super Final met landelijke en lokale toppers. In de finale ging de wedstrijd verschillende games gelijk op, maar pakte De Kraker toch met 11-8 11-8 en 13-11 de overwinning. Peter Roeland won in de strijd om de derde plaats nog van Davids: 11-5 11-4 14-12.

Volgende week zaterdag 10 februari vindt de Rijkse iT Super Final plaats. Hieraan doen topspelers mee zoals tweevoudig Nederlands Kampioen Michel de Boer en zijn zoon Milo die afgelopen weekend tijdens de Nationale Meerkampen nog de beste speler werd in de categorie onder 19 jaar. Ook Emanuel Martins Ferreira (SKF), Frank Hollak (TTC Nodo), Joel Nabarro, Daniel Pava (Tempo Team, Amsterdam) spelen in de hoogste landelijke divisies mee. Daarnaast geven ook de topspelers uit de regio Zuidwest, zoals Soren de Witte, Marc Hackenberg en Jannes van Bragt (Arnemuiden), Richard Verstijlen (The Backhands), Vincent van Kuijck (Red Star) en Kelvin Heemstra (Smash Monster) naast de finalisten van vandaag acte de présence. De wedstrijden vangen aan om 11.00 uur, vanaf 15.00 uur worden de vervolgrondes verwacht.