05-03 Teamprestatie brengt Arnemuiden langs Markiezaat

De tafeltennissers van Arnemuiden hebben in de uitwedstrijd tegen Het Markiezaat uit Bergen op Zoom een 6-4 overwinning geboekt. De overwinning kan met recht een teamprestatie worden genoemd. Zowel Sören de Witte, Jeroen de Heide als Emiel de Rijke wonnen twee partijen. Het frappante was dat ze allen van een andere tegenstander verloren.

De wedstrijd begon meteen met een strijd tussen beide kopmannen. De Witte pakte meteen een 2-0 voorsprong, maar Schoone knokte zich terug, waardoor er een vijfde game aan te pas moest komen. Daarin was Sören met 11-6 te sterk. Jeroen de Heide had een mindere start. Tegen Kristian Davidse verloor hij gedecideerd in drie games. Emiel de Rijke zette de voorsprong voor Arnemuiden op het bord door in vijf games te winnen van Peter Stolk.

Het dubbel ging vervolgens met 3-0 verloren. Ook de wedstrijden tussen Davidse en De Witte (0-3) en Schoone en De Rijke (3-0) leverden geen noemenswaardige verrassingen op. De Heide won vervolgens in vier games van Stolk en toen De Rijke met 3-0 van Davidse won leek de winst al bijna binnen. Weinig tafeltenniskenners zouden namelijk bij de wedstrijd tussen De Witte en Stolk hun geld hebben ingezet op de speler uit Bergen op Zoom. Het liep echter anders want met veel servicegeweld bracht hij De Witte zijn eerste nederlaag van de middag toe.

Vervolgens was het dus aan Jeroen de Heide om tegen zijn voormalig teamgenoot Schoone de winst op het scorebord te zetten. Dat lukte met 9-11 13-15 en 4-11, waardoor het team uit Arnemuiden de tafeltennissers van Markiezaat voorbij kroop in de stand. Arnemuiden staat nu derde, maar de verschillen tussen de plaatsen 3 en 5 blijven beperkt.

Bij het tweede team had de overenergieke Poppe nog een paar andere activiteiten voor zijn vrijdagavond gepland, maar geen nood, dan speel je toch gewoon de eerste drie wedstrijden? In zijn eerste pot kreeg P met 11-9 in de vierde klop van Erwin Voet, dat zette hij vervolgens recht met winst in vier games tegen Joop Maas en Shanaya ’t Hooft. Toen P uitgezwaaid was konden Erik en Akki aan de bak. Mentor begon goed met een 3-0 overwinning op Maas en ’t Hooft. Na een spannende wedstrijd en vier matchpoints moest hij Voet echter na 16-14 in de vijfde game feliciteren.

Akki kende een matige start van de competitie, maar begint weer langzaam op stoom te komen. Shanaya en Joop gingen er in drie games af, tegen de sterk spelende Erwin werd het een vijfgamer, maar die ging ook met 11-6 naar Arnemuiden. De dubbel ging wel met 14-12 in de vijfde game naar SAR, waardoor het Arnemuiden-team zeven punten mee terug kon nemen door de tunnel. Ook TTC Middelburg won met 7-3 waardoor de achterstand nog altijd drie punten bedraagt, wel zijn de achtervolgers verder achterop geraakt.

Team 3 speelt eveneens in de 2e klasse, maar dan in de verder geheel Brabantse klasse B. Dit keer was Tios de tegenstander. Hoewel het Tilburgse team hekkensluiter is, leek vrijdagavond het lage behaalde punten toch wat geflatteerd. Arnemuiden trad aan met Lajos, Marc en de zonnige joker Max. Laatstgenoemde ging goed van start met een 3-0 winst op Stefan Kant. Lajos moest vervolgens na vier games Sander van den Broek feliciteren en helaas gold hetzelfde voor Marc, ondanks een 2-1 voorsprong in games tegen Eline Gelderman. De dubbel ging weer met 3-0 naar Arnemuiden, Sander won vervolgens 3-1 van Max en MC zette de stand weer gelijk met een 3-1 overwinning op Kant.

Toen ook Lajos na een ware thriller een 3-2 overwinning boekte op Eline, leek de eerste overwinning van de competitie in de lucht, maar daar staken de Tilburgers een stokje voor. Sander won in vier games van Marc. Max kwam nog knap terug van een 2-0 achterstand in games tegen Eline maar moest toch na vijf games het hoofd buigen en ook Lajos wist zijn kansen op een tweede winstpartij niet te verzilveren tegen Kant met een 13-11 verlies in de vijfde game. Het slechte nieuws is dat nummer 6 Tios dichterbij is gekropen, het goede nieuws is dat nummer 4 Hita ook weer in het vizier is.

In de vierde klasse A kan Arnemuiden 4 terugkijken op een goede eerste competitiehelft. Vrijdag werd er gewonnen van TTC Middelburg 6. Na een nipt verlies van Nico in vijf games van Sven van Flierenburg gingen de daaropvolgende vijf wedstrijden redelijk eenvoudig naar Arnemuiden, alleen moest Casper alles uit kast halen tegen Ron Deen, die vervolgens wel van Nico en Anita won. Anita verloor eveneens van Sven, zodat het Arnemuiden-team weer 6 punten kon toevoegen aan het totaal. Het team staat nu drie punten achter koploper Scaldina.

26-02 Tafeltennissers Arnemuiden pakken vier punten tegen koploper Vriendenschaar

De tafeltennissers van Arnemuiden hebben in de landelijke 2e divisie tegen Vriendenschaar een 6-4 nederlaag geleden. Een knappe prestatie, want de koploper uit Gouda incasseerde in haar eerste drie competitiewedstrijden slechts drie tegenpunten. Sören de Witte won twee wedstrijden, Jeroen de Heide en Emiel de Rijke voegden daar één winstpartij aan toe.

De score had nog hoger uit kunnen vallen. Zo startte Jeroen de Heide in zijn eerste wedstrijd ijzersterk tegen Quinten Geeraerts. De Arnemuiden-speler pakte een 2-0 voorsprong in games, maar moest uiteindelijk met 14-16 in de vijfde game het hoofd buigen. Sören de Witte wist wel in drie games, zij het allemaal met twee punten verschil, van Geeraarts te winnen.

De overige winstpartijen werden geboekt tegen Dennis Moerkerken. Emiel de Rijke lukte dat zijn openingswedstrijd in drie games, De Heide en De Witte hadden daar een game extra voor nodig. Vriendenschaar-kopman Vincent Blom liet zaterdagmiddag zien waarom hij de speler met de hoogste rating van de competitie is. Met bij vlagen onnavolgbare spinballen bleef hij – zoals de hele competitie al – ongeslagen. Alleen De Witte en De Heide snoepten een game van hem af.

De vier punten zijn voor het Arnemuiden-team erg welkom. Vriendenschaar en Sittard zijn deze competitie duidelijk te sterk voor de overige teams en HTTV raakt wekelijks verder achter. Met Het Markiezaat uit Bergen op Zoom en Taverbo uit Boxtel is de strijd om de veilige derde en vierde plaats losgebarsten. Volgende week speelt Arnemuiden uit tegen Het Markiezaat.

25-02 Winst Arnemuiden 2, verlies derde team

Het tweede herenteam van Arnemuiden heeft vrijdagavond goede zaken gedaan. In de uitwedstrijd tegen ODT 3 uit Roosendaal werd met 8-2 gewonnen. Wilbert Poppe was weer vanouds op dreef, de kleinste man van Arnemuiden verloor in zijn drie enkelwedstrijden maar één game. Ook ‘comeback kid’ Wilfred Joossens bleef ongeslagen tegen Ruud Knobel, Edwin van Dorst en voormalig Arnemuiden-speler Nico Schuit. Samen wonnen Joossens en Poppe ook het dubbelspel, daarin was wel een vijfde game nodig. Steven Klijn had een wat stroevere start met verlies in de vijfde game tegen Van Dorst en in vier games tegen Schuit, maar wist in zijn laatste wedstrijd tegen Ruud Knobel een 2-1 achterstand in games om te zetten in een 3-2 winst. De Arnemuiden-spelers konden de acht punten goed gebruiken. De achterstand op koploper TTC Middelburg is geslonken tot 3 punten. Volgende week neemt Arnemuiden het op tegen het vlaggenschip van SAR’72 uit Kloosterzande.

Team 3 was met Lajos Cselik, Marc Riemens en Izak Heijboer afgereisd naar Etten-Leur om het op te nemen tegen Tanaka 2. Vooraf werd Tanaka ingeschaald als een mede-degradatiekandidaat, maar het team uit Etten-Leur stond na enkele winstpartijen op een keurige tweede plaats. Dat werd na vrijdagavond niet anders, al voelde de 6-4 nederlaag voor de Arnemuiden-spelers wel geflatteerd. De vier winstpartijen (van Lajos en Marc op Delano Dekkers en van Marc en Izak op Arno de Lege) kwamen namelijk zonder gameverlies tot stand, terwijl enkele nederlagen onnodig uit handen werden gegeven. Zo wist Izak een 5-1 en 6-2 voorsprong in de vijfde game tegen Dekkers niet af te maken, werd de dubbel na een 2-1 voorsprong in games en 9-5 stand om zeep geholpen en liet Marc zelfs een 10-2 voorsprong in de eerste game lopen tegen de verder ongenaakbare Tanaka-kopman Thierry Melissen. In de race om lijfsbehoud zal dit team dus aan de bak moeten, te beginnen volgende week tegen hekkensluiter Tios.

15-02 Inschrijving Rijkse iT-Cup bij Tafeltennisvereniging Arnemuiden geopend

De inschrijving voor de Rijkse iT-Cup, het toernooi dat geldt als dé seizoensafsluiter voor veel tafeltennissers in Zuidwest Nederland, is weer geopend. De Rijkse iT-Cup is opengesteld voor seniorenspelers vanaf een D-licentie bij de heren of B-licentie bij de dames. De nummers 1 en 2 plaatsen van het toernooi plaatsen zich voor de aansluitende Rijkse iT Super Final waarvoor op zaterdag 10 juni spelers met een A t/m C-licentie op invitatie deelnemen.

Het toernooi heeft een lange historie, want eerder werd het meerdaagse tafeltennistoernooi 27 edities onder de naam Hackenberg-Cup gespeeld. Na 10 jaar ABM ICT-Cup werd vorig jaar de eerste Rijkse iT Cup gewonnen door Herbert Keijman.

Uniek aan dit toernooi is dat spelers van verschillende licentieklassen tegen elkaar spelen. De nummers 1 t/m 4 van elke poule plaatsen zich voor de volgende ronde. De voorrondes worden gespeeld op dinsdag 2, vrijdag 5, donderdag 11 en vrijdag 12 mei. De halve finales zijn op de vrijdagen 19 mei en 26 mei. De finale vindt plaats op zaterdag 3 juni.

De afgelopen jaren bleek het toernooi met ruim 60 deelnemers uit Zeeland, West-Brabant, Zuid-Holland en België in een behoefte te voorzien. Inschrijven is mogelijk tot en met 20 april. Spelers kunnen hun voorkeursdatum voor de voorronde aangeven.

Rijkse iT Super Final
Net als de afgelopen jaren zal er aansluitend op de Rijkse iT-Cup een ‘Rijkse iT Super Final gespeeld worden’ op zaterdag 10 juni waaraan tien spelers met een A t/m C-licentie op invitatie deelnemen, aangevuld met de twee finalisten van de Rijkse iT-Cup. Het toernooi lijkt hiermee in opzet op het TOP-12-toernooi waar in vroeger jaren door de beste Zeeuwse tafeltennissers om werd gestreden. Hoofdsponsor Rijkse iT heeft voor deze ‘super finals’ voor de nummers 1, 2 en 3 geldprijzen van respectievelijk 150, 100 en 50 euro ter beschikking gesteld.

Inschrijven
Voor meer informatie of om in te schrijven, kun je contact opnemen met toernooileider Izak Heijboer: izakheijboer@live.nl / 06-18152029  

12-02 Sören, Schuurman, Thijsje en Cas man of the match voor TTV Arnemuiden

De tafeltennissers van Arnemuiden hebben in de landelijke 2e divisie een gelijkspel uit het vuur gesleept tegen Taverbo. Het gelijkspel was zwaarbevochten. Drie overwinningen werden in vijf games beslecht. Sören de Witte bleef ongeslagen, Jeroen de Heide won een wedstrijd en samen wonnen ze de dubbel. Marc Hackenberg bleef zonder punten.

Op papier was de Duitser Nicolas Daub de sterkste van de spelers uit Boxtel, maar juist hij kreeg twee nederlagen om zijn oren. In de strijd tussen de kopmannen van beide teams kwam Daub met 2-1 voor tegen De Witte, maar moest hij toch de Arnemuiden-speler feliciteren. Tegen De Heide kwam de Taverbo-speler terug van een 2-1 achterstand, maar ging de laatste game toch naar de lange Arnemuiden-speler.

Daub’s teamgenoten Sjoerd Broos en Johan van den Nieuwenhuizen wonnen van Jeroen de Heide en Marc Hackenberg. Hackenberg had in zijn wedstrijd tegen Broos de meeste kansen, maar moest zich in de vijfde game gewonnen geven. De Heide verloor in vier games van beide Taverbo-spelers. Dankzij een overwinning in het dubbelspel werden er toch vijf punten bij elkaar gesprokkeld.

In de tussenstand staat Arnemuiden nu op de derde plaats, ruim onder Vriendenschaar en Sittard, maar twee punten boven Het Markiezaat en Taverbo. HTTV uit den Haag sluit de rij. Over twee weken krijgt de competitie voor Arnemuiden een vervolg met een thuiswedstrijd tegen koploper Vriendenschaar.

Team 2 had twee mindere wedstrijden achter de rug en was dus gebrand op revanche tegen Het Markiezaat 3, voorafgaand bestempeld als grootste concurrent. Het team trad aan met Wilbert Poppe die voor het eerst in weken weer eens een tafeltennisbatje in plaats van een kite in zijn handen had, met voorzitter Arnold de Gier die in de twee voorgaande wedstrijden al net zoveel partijen had verloren als in de hele vorige competitie en met Erik Schuurman, het vaatje buskruit van onze vereniging.

De start van de competitie was formidabel. Poppe won in drie games van Bierman, Erik won met 3-1 van Sophie Dijkers en Akki bleef niet achter met een 3-0 winst op Pieter Baas. De eerste dubbelwedstrijden van Akki en Erik gingen na vele matchpoints verloren maar met mental coach Poppe op de bank werd er deze keer een 3-1 overwinning geboekt en toen Schuurman ook nog eens met 3-2 van Bierman won leek een monsteruitslag voorhanden.

Zover kwam het echter niet. P verloor in vijven van Pieter Baas. Akki bleef volledig kansloos tegen Sophie en verloor vervolgens na een 2-1 voorsprong in games met 14-12 in de vijfde game van Walter met de mooie achternaam. P bleef tegen Sophie bij de les en pakte zijn tweede winstpartij, maar man of the match was toch echt Erik Schuurman die met een 3-1 overwinning op Baas de hele avond ongeslagen bleef. In deze poule is het ongemeen spannend. TTC Middelburg loopt na een 10-0 overwinning op voormalig koploper ODT uit op de rest, maar tussen de nummers 2 en 6 zitten welgeteld twee punten.

Team 3 trad aan tegen koploper Belcrum met Lajos, Thiesco en Janus. Voor Thijs was het na twee weken mantelzorg zijn eerste wedstrijd, maar van vormverlies was geen sprake. Tegen de ervaren Lauw Kopmels – ooit spelend in de hoogste Zeeuwse regionen van het tafeltennis – boog hij een 2-1 achterstand om in een 3-2 overwinning. Voor Kopmels werd het een zure avond, want hij moest vervolgens geblesseerd opgeven, waardoor het Arnemuiden-team twee punten in de schoot kreeg geworpen. Thijs breidde het aantal punten nog uit naar vier door een eenvoudige overwinning op Davey Nuijten. In de laatste wedstrijd was Stijn van der Torre met 3-0 te sterk. Voor Lajos Cselik eindigde de avond niet al te succesvol. Zowel tegen Nuijten als Van der Torre wist hij geen enkele game te winnen. Jan Zwemer verloor nog een game met 20-22 van Van der Torre maar kwam die partij niet dichtbij een overwinning. Tegen Nuijten sleepte Zwemer er wel een vijfde game uit, maar die ging helaas verloren. Het team van Arnemuiden 3 vindt zichzelf terug op de vijfde plaats, vijf punten voor Tios, maar zes punten achter nummer 4 The Back Hands en zal de achtervolging in moeten zetten in de strijd om handhaving.

Arnemuiden 4 is de competitie uitstekend begonnen. Afgelopen vrijdag was Yerseke 2 de tegenstander. Bas Steijn, Anita Minnaar-Kusse en Casper van Belzen speelden tegen Youri van Dijken, Rienk Janssens en Overbeeke. Ook dit team ging als een jekko van start, want na de eerste 9 games stond er een 3-0 voorsprong op het bord. Het dubbel werd vervolgens met 3-1 gewonnen en ook de eerste spannende wedstrijd (Anita vs Jan) ging met 11-9 in de vijfde game naar Arnemuiden. Tegen Youri wist Anita dit kunsstukje niet te herhalen, want die partij ging met 11-9 in de vijfde game verloren. Bas verloor nog van Rienk Janssens. Casper maakte zijn status van kopman waar en bleef ongeslagen. Arnemuiden doet met deze 8-2 overwinning goede zaken. Het team staat met 19 punten nog 3 punten achter koploper Scaldina, maar heeft nu vijf punten voorsprong op Yerseke.

04-02 Sören de Witte redt de eer voor Arnemuiden in uitwedstrijd tegen Sittard

Dat de tafeltennissers van Arnemuiden 1 een zware kluif zouden krijgen in de uitwedstrijd tegen Sittard in de landelijke 2e divisie stond bij voorbaat al vast, maar bij aankomst bleek dat het Limburgse team ook nog eens de drie sterkste spelers hadden opgesteld.

Sören de Witte won tijdens zijn eerste wedstrijd de eerste game nog van Sam Geuskens, maar kreeg vervolgens drie games om zijn oren. Toen vervolgens Marc Hackenberg en Emiel de Rijke verloren van respectievelijk Steve Biewer en Michel Sijstermans en De Witte en De Rijke gezamenlijk ook het dubbel verloren, leek het uit te lopen op een walk-over in Sittard.

Daar stak Sören de Witte echter een stokje voor. De Middelburger die dit seizoen voor het eerst voor Arnemuiden uitkomt won na een ware thriller met 14-12 in de vijfde game van Steve Biewer, op papier de sterkste speler van het Limburgse team.

Toen was de koek echter op. De Witte won nog een game van Sijstermans en De Rijke pakte nog een game tegen Biewer, maar dat was te weinig om het de Sittard-spelers echt moeilijk te maken.

Met het ene punt staat Arnemuiden voorlopig op de vierde plaats in de landelijke 2e divisie, ruim achter koploper Vriendenschaar en Sittard, maar voor Taverbo en HTTV. Volgende week speelt Arnemuiden thuis tegen Taverbo.

03-02 Comeback van Max en matchpoints in Matchpoint

Gisteravond speelden er twee teams thuis in Matchpoint. Team 2 nam op het op tegen TTC Middelburg 3, terwijl het derde acte de presence gaf tegen de ouwe rotten van Backhands 3. De avond stond vooral in de teken van de comeback van Max Vleugel. Het roekeloze tafeltennistalent van weleer werd de laatste jaren vooral met hippe brillen, flesjes bier of mooie klokkies gespot, maar maakte na vijf jaar weer zijn rentree in competitieverband. Samen met de ervaren tweedeklasser Marc Riemens (MC) en Jan Zwemer die vorige week zijn eerste winstpartij al meepakte in Hilvarenbeek, stond er een fris team aan de start. De mannen uit ’t Heike hadden met de gebroeders Surjosja en Pieter Lauwerijssen en de ouwe krijger Rein Giorgi echter een ervaren team van stal gehaald.

Daar kwam Max in zijn eerste wedstrijd tegen Surjosja meteen achter. Hij won nog wel een game, maar moest toch vrij kansloos zijn tegenstander feliciteren. Tegen Giorgi moest Max ver gaan maar pakte hij wel de winst, tegen Pieter Lauwerijssen bleef hij kansloos. Jan Zwemer pakte een gamepje mee tegen Pieter Lauwerijssen, bleef tegen broer Surjosja volledig kansloos, alleen had er tegen Giorgi meer in gezeten. Na een 11-5 winst in de eerste game ging uiteindelijk de Zwitserse Brabander met 12-14 7-11 en 9-11 met de winst aan de haal. Marc Riemens begon goed getraind aan de competitie en won zijn eerste wedstrijd van Giorgi, verloor in vier games van Pieter Lauwerijssen en ging er in zijn laatse wedstrijd tegen Surjosja eens goed voor staan. Na 11-9 winst volgden een 14-16 en 6-11 verlies. Het publiek veerde bij een 11-7 winst in de vierde game weer op, maar Riemens moest toch de winst met 8-11 aan Lauwerijssen laten. Eindstand 2-8 en de achtervolging zal de komende weken moeten worden ingezet.

Team 2, zelfbenoemd kampioenskandidaat, had vorige week al de eerste steekjes laten vallen tegen de mannen van Hotak. Nog altijd zonder Kleine P die deze weken op kiteboard over de Zuid-Afrikaanse zeeën vliegt, maar met Akki, Steve en Schuurman nam het team het op tegen de jeugdige hoofdstedelingen Akkerman, Van der Mark en Steijn. Schuurman speelde zijn eerste wedstrijd een spannende vijfgamer, waarin hij Akkerman moest feliciteren. Zoals we Schuurman kennen onderging hij dat allemaal zeer gelaten. Ook tegen Jesse Steijn waren de games stuk voor stuk spannend, maar vielen de meeste wel in het voordeel van Steijn junior uit. In zijn laatste wedstrijd stelde Schuurman met een 3-0 overwinning op Niels van der Mark orde op zaken.

Steven Klijn, die zijn debuut maakte als basisspeler in het tweede team had in zijn openingswedstrijd niks in te brengen tegen Van der Mark. In zijn tweede wedstrijd gooide hij echter de schroom van zich af en stuurde hij met 11-6 in de vierde game Akkerman naar huis. Tegen Jesse Steijn bleef het bij gamewinst. Akki won na spannende en minder spannende games met 12-10 in de vierde game van Steijn, had geen enkele moeite met Niels van der Mark, maar dolf in zijn laatste wedstrijd verrassen het onderspit tegen Jesse Akkerman, een duur grapje dat hem welgeteld 63 ELO-punten, maar vooral een punt minder in het eindresultaat kostte.

Over dure grappen gesproken, vorige week liet het duo Schuurman/De Gier na een 2-0 voorsprong in games (en een 10-6 voorsprong in de vijfde game) het na om de winst te pakken tegen het Hotak-dubbel. Een paar sessies bij de psycholoog deze week moesten het tij keren. Hoewel de Arnemuidse mannen dit keer terugkwamen van een 2-1 achterstand ging de vijfde game na opnieuw matchpoints met 11-13 verloren. Eindstand 4-6. Volgende week is het Markiezaat de tegenstander, tijd om een keer wat matchpoints in Matchpoint te gaan verzilveren. De avond werd afgesloten met een overheerlijke partij niet-veganistische snackjes.

30-01 Zevenklapper voor tafeltennissers Arnemuiden tegen HTTV-070

De tafeltennissers van Arnemuiden hebben in de openingswedstrijd van de landelijke 2e divisie een mooie zege geboekt. In de thuiswedstrijd tegen HTTV-070 uit Den Haag werd het 7-3. Jeroen de Heide en Soren de Witte zorgden voor de punten. Marc Hackenberg kwam niet tot scoren.

Voor Soren de Witte was het zijn eerste competitiewedstrijd in het Arnemuiden-shirt. Van aanpassingsproblemen had de Middelburger echter geen last. Tegen de Hagenaars verloor hij in het enkelspel zelfs geen enkele game.

Jeroen de Heide moest tegen HTTV-kopman Sjoerd Vaders nog wel aan de bak. Na een 2-0 voorsprong in games, moest er toch een vijfde game aan te pas komen om de overwinning binnen te slepen. Tegen Pepijn van der Hoeven en Pieter Rijnders won de lange Arnemuidenaar in drie games.

Ook in het dubbelspel trokken De Witte en De Heide aan het langste eind. Na een 2-1 achterstand in games moest het duo nog even vol aan de bak, maar sleepte het met 11-9 in de vijfde game de zege uit het vuur.

Marc Hackenberg kon niet delen in de euforie van zijn teamgenoten. In al zijn wedstrijden won hij wel een game, maar het was niet voldoende om tot winst te komen. Met een 7-3 zege op de promovendus mag het Zeeuwse team echter van een mooie seizoensouverture spreken. Volgende week mag het team weer aan de bak in de uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat Sittard.

Het tweede team van Arnemuiden speelde zaterdag een uitwedstrijd tegen Hotak, maar kwam met slechts 4 punten terug uit Hoogerheide. De Zeeuwse tafeltennissers hadden kansen op meer. In de eerste wedstrijd verloor Erik Schuurman in de vijfde game van Dennis Overbeeke en kwam Wilfred Joossens net in vijven tekort tegen Peter van Oevelen.

In de dubbelwedstrijd waren de Arnemuidenaren met een 2-0 voorsprong in games helemaal dichtbij de zege, maar moesten ze de winst toch met 14-12 in de vijfde game aan Hotak laten. Alle drie de Arnemuiden-spelers wonnen vrij eenvoudig van Patrick van Loon. Arnold de Gier voegde daar een overwinning op Dennis Overbeeke aan toe. Peter van Oevelen was te sterk voor de Arnemuidenaren.

29-01 Voorjaarscompetitie van start

Arnemuiden 3 speelde gisteravond de openingswedstrijd in de competitie tegen Hita ’79 uit Hilvarenbeek, de plek die wij Zeeuwen vooral kennen van Beekse Bergen en de festivals. Een verre uitwedstrijd dus voor afdelingsbegrippen, zo zat chauffeur Lajos al om 18.00 uur in de auto om vervolgens Janus en Koosje in Goes en ’s-Gravenpolder op te pikken. Tegelijkertijd ook wel weer eens leuk om onbekende tegenstanders te treffen.

In de eerste wedstrijden was het meteen spannend. Izak verloor de eerste game nipt van Ronald van Beurden, maar trok de overige games – waarvan de laatste met 14-12 in de vierde game naar zich toe. Lajos trad aan tegen hardhitter Dirk Kaal die onlangs opnieuw papa was geworden en dus heel attent beschuit met muisjes trakteerde. Zijn forehand-klappen kreeg Dirk in de eerste game echter minder op tafel (4-11), in de tweede game waren de rollen omgedraaid (11-4), de derde game ging nipt naar Dirk (14-12), maar Lajos weerde zich kranig en pakte overtuigend de vierde game (6-11), waarna hij in de vijfde game zelfs twee matchpoints kreeg. Die benutte hij echter niet, waardoor een stunt uitbleef en Dirk met 13-11 de winst pakte.

Vervolgens gingen er drie potten redelijk eenvoudig naar Hita. Jan kreeg de services van Tim Verheggen maar moeilijk op tafel en kon maar één game pakken en vervolgens waren Lajos en Koos in de dubbel volledig kansloos tegen Ronald en Dirk. Toen ook Koos in drie games (waarvan twee keer 15-13) verloor van Dirk leek het bij een 4-1 stand een lange avond te gaan worden. Jan zette echter met goed spel een 3-1 overwinning op het bord tegen Van Beurden. Vervolgens verloren Lajos en Jan redelijk kansloos van Verheggen en Kraal. Het slotstuk was echter voor Arnemuiden. Koos knokte zich na een 2-1 achterstand in games terug tegen Verheggen en Lajos won zijn laatste wedstrijd overtuigend van Van Beurden. Met 4 punten kon het team in deze opstelling tegen het doorgewinterde 2e klasse team van Hita zeker tevreden zijn.

Arnemuiden 4 had in de vervroegde openingswedstrijd verloren van Scaldina en toog vrijdagavond opnieuw naar een tegenstander uit Schouwen-Duiveland, namelijk Kerkwerve. Het vierde speelde met Bas, Rinco en Rob en leverde een dijk van een wedstrijd af. Tegen Kees van den Hoek, Bart en Jan-Jaap de Bruijne bleven Rinco en Bas (foto) zelfs ongeslagen. De spannendste wedstrijd vond plaats tussen “de Kink” en Kees van den Hoek, getuige de gamestanden: 4-11, 11-9, 11-13, 16-14 en 9-11. Rob zorgde met een 3-1 overwinning op Kees voor het zevende punt, de dubbel ging met 14-12 in de vierde game naar Kerkwerve. Een mooie teamprestatie, waarmee het team aantoonde ook zonder kopman Casper goed voor de dag te kunnen komen.

26-01 Vooruitblik voorjaarscompetitie (4)

Anita Kusse hoort inmiddels bij het meubilair van TTV Arnemuiden. Bijgaande foto stond 34 jaar geleden in de PZC. Ze vormde toen een talentvolle meisjeslichting met Monique Goormachtig en Cora Schuit met Jaap Meerman als coach. Inmiddels speelt ze al jaren in het vierde team met het team met misschien wel de meeste tafeltennisjaren van Zeeland (Nico Baarends, Casper van Belzen, Rinco de Gier, Bas Steijn en Rob Brant.) Ook zij geeft een voorbeschouwing op de competitie die voor dit team afgelopen week al van start ging.

Hoe is de voorbereiding op de competitie verlopen?

De competitie is voor ons team weer begonnen. Vooraf geeft iedereen zijn speelwensen door, zodat we een speelschema maken. Het is gelukt om iedere keer weer een team van drie te formeren. Alle 6 spelen we te weinig, maar meedoen aan de competitie doen we graag!

Wie schat je als grootste kanshebber voor het kampioenschap en wat is jullie doelstelling?

Ons doel is om in de middenmoot te eindigen en dan de tweede helft in de promotiepoule mee te spelen. Mijn persoonlijke doel is met plezier spelen en dan elke keer een wedstrijd mee pakken. Qua procenten om rond de 50% te eindigen, dit is waarschijnlijk wat te hoog ingezet en zal het rond de 33% uitkomen…Yerseke en Kerkwerve staan er qua teamrating er het beste voor. Het kan alle kanten om zeker omdat we vaak in een wisselende opstelling spelen. ( we spelen op onze ervaring) Onze kopman is Casper. De eerste wedstrijd helaas verloren. Voor mij zat er nog geen winstpartij bij, niet gek als je bijna 2 maanden niet hebt gespeeld.

Kan een afbeelding zijn van 4 mensen en staande mensen

        Hoofdsponsors

Van de Velde Yerseke