14-06 Tafeltennistoppers strijden om ABM ICT Cup Super Final

Bij Tafeltennisvereniging Arnemuiden zijn zaterdag 17 juni de hoogstspelende tafeltennissers uit de regio te gast. De vereniging blaast de voormalige Maartense Top-12 weer nieuw leven in onder de naam ABM ICT Cup Super Final. De uitnodiging voor deelname aan dit toernooi voor spelers met een B- en C-licentie vond plaats op invitatie. Aan het toernooi nemen twaalf spelers deel, die verdeeld worden over zes poules. De eerste twee spelers van elke poule plaatsen zich voor de halve finale.

Naast lokale toppers als Soren de Witte (TTC Middelburg), Jeroen de Heide en Marc Hackenberg (beide Arnemuiden), zijn ook de Brabanders Sjoerd Broos (ODT), Richard Verstijlen (Backhands), Gert Gosselink (Twenty-one Up), Vincent van Kuijck (Red Star), David Saunders (TTCV) en de Zuid-Hollanders Levent Akkaya (Shot) en Tristan Benschop (Alexandria) present. Wilmer Jacobs (TTC Middelburg) en Wilbert Poppe (Arnemuiden) ontvingen als finalist van de in de voorbije weken gehouden ABM ICT-Cup een wildcard van de organisatie.

 

De poule-indeling is als volgt:

 

Poule A

1. Soren de Witte – TTC Middelburg

2. Vincent van Kuick – Red Star

3. Marc Hackenberg – Arnemuiden

4. Tristan Benschop – Alexandria

5. Gert Gosselink – Twe5nty-one Up

6. Wilbert Poppe – Arnemuiden

 

Poule B

1. Sjoerd Broos – ODT

2. Richard Verstijlen – Backhands

3. Jeroen de Heide – Arnemuiden

4. David Saunders – TTCV

5. Levent Akkaya – Shot

6. Wilmer Jacobs – TTC Middelburg

 

Het toernooi vangt aan om 11 uur. Naar verwachting zullen de halve finales om 15.30 uur worden gespeeld.

 

05-06 Danny Roks verrassend uitgeschakeld in ABM ICT Cup

De halve finales van de ABM ICT-Cup bij TTV Arnemuiden stonden weer bol van spanning. Naast de uitschakeling van Max Vleugel (Arnemuiden) en Marc Maas (SAR) kon vooral de uitschakeling van voormalig winnaar Danny Roks (Backhands) een verrassing genoemd worden. De Belg Patrick van Heurck (TTC Blue Rackets), Rotterdammer Koen van Velthoven (Alexandria) en de Yerseke-spelers Herbert Keijman en Jurian de Kraker werden poulewinnaar.

 

In poule A zaten de verrassingen niet eens zozeer in de spelers die de finaleronde bereikten. Zowel Hilair Bislip (Salamanders), Rene Lauwerijssen (Backhands), Koen van Velthoven( Alexandria) als Emiel de Rijke (TTC Middelburg) wisten zich na hun eerste vier winstpartijen verzekerd van de eindronde. Bislip, op basis van competitieresultaat de hoogst geklasseerde speler, verloor verrassend zijn overige wedstrijden en werd hiermee slechts vierde. Rene Lauwerijssen (Backhands) werd derde. De strijd om de eerste plaats werd in de laatste wedstrijd in een rechtstreeks duel tussen Van Velthoven en De Rijke in vier games beslecht door eerstgenoemde. Francois Baert (Effect ‘71) werd met drie winstpartijen de ‘best of the rest’. Albert de Jong (De PinPongers), Joop Maas (SAR) en Thijs Vleugel (Arnemuiden) eindigden allen met een winstpartij op de zesde, zevende en achtste plaats.

 

Poule B werd vooraf al getypeerd als de poule des doods en dat bleek meer dan waar. Opnieuw wist de Belg Patrick van Heurck (TTC Blue Rackets) tal van spelers te verrassen. Net als Ronnie Ooninckx (Backhands), Wilmer Jacobs (TTC Middelburg) en Wilbert Poppe (Arnemuiden) won hij vijf van de zeven wedstrijden, maar werd hij op onderling resultaat eerste. Voormalig winnaar Danny Roks verloor na zijn wedstrijd van Poppe, ook van clubgenoot Ooninckx en Van Heurck en werd met vier winstpartijen uitgeschakeld. Clubgenoot Tonnie Brouwers werd zesde, Marc Maas van SAR  zevende en Marc Riemens (Arnemuiden) kwam er in dit deelnemersveld niet aan te pas en bleef puntloos.

 

Poule C leek tot de laatste wedstrijd een prooi te worden voor Jan Steijn (TTC Middelburg) die tot dan toe in het hele toernooi nog maar één game had verloren. Hij verkeek zich echter op Jurian de Kraker (Yerseke), die weliswaar in zijn eerste wedstrijd van clubgenoot Adrian Slabbekoorn verloor, maar vervolgens zijn wedstrijden eenvoudig won en ook Steijn met 3-0 aan de kant zette. De strijd om de overige tickets was extreem spannend. Aubrey Polderman won verrassend van clubgenoot Jan-Willem Adriaanse en Slabbekoorn en profiteerde ervan dat zij weer wonnen van de voormalig finalist Max Vleugel. Op onderling resultaat werd Polderman derde, voor Jan-Willem Adriaanse en  Adrian Slabbekoorn. Max Vleugel verloor zijn laatste wedstrijd in een ware thriller met 13-11 in de vijfde game van Slabbekoorn en werd daarmee slechts zesde, voor de ingevallen Martijn Stouten (Scylla) en Sybren Maas van SAR, die puntloos bleef.

 

In Poule D gingen Herbert Keijman (Yerseke), Roald Vos (Hotak) en Arnold de Gier (Arnemuiden) na vier wedstrijden fier aan kop. Vos en Keijman wonnen vervolgens eenvoudig van De Gier. In de onderlinge wedstrijd kwam de ervaren Vos op 2-0 voor tegen Keijman, maar de Yerseke-speler bleef koel en won vervolgens drie games met 11-6, 11-4 en 11-4. Achter De Gier was het de ingevallen Sophie Dijkers (Hotak), die het laatste ticket voor de finaleronde wist te pakken, met dank aan de onderlinge wedstrijd tegen Antonis Riedijk (3-0), die eveneens drie wedstrijden wist te winnen. Floris Dijkers werd zesde met evenveel punten als Erik Schuurman en de laatste plaats was voor Corne Steketee.

Zaterdag 10 juni is de finaleronde bij TTV Arnemuiden. De eerste vier spelers van de twee achtkampen plaatsen zich voor de kruisfinales.

 

Poule A

1. Jurian de Kraker – Yerseke

2. Herbert Keijman – Yerseke

3. Ronnie Oonickx – Backhands

4. Jan Steijn – TTC Middelburg

5. Rene Lauwerijssen – Backhands

6. Aubrey Polderman – TTC Middelburg

7. Wilbert Poppe – Arnemuiden

8. Sophie Dijkers – Hotak

 

Poule B

1. Koen van Velthoven – Alexandria

2. Patrick van Heurck – TTC Blue Rackets

3. Emiel de Rijke – TTC Middelburg

4. Roald Vos – Hotak

5. Wilmer Jacobs – TTC Middelburg

6. Arnold de Gier – Arnemuiden

7. Hilair Bislip – Salamanders

8. Adrian Slabbekoorn – Yerseke (invaller voor Jan-Willem Adriaanse)

 

De wedstrijden vangen aan om 11.00 uur. Rond 16.00 uur worden de vervolgrondes verwacht. De twee finalisten krijgen een wildcard om een week later op te treden in het invitatietoernooi ABM ICT Super Final voor B/C-spelers.

 

 

05-05 ABM ICT Cup Tafeltennis van start in Arnemuiden

Voorrondes 5, 11, 12 en 19 mei

De inschrijvingen voor de ABM ICT Cup in Arnemuiden, het toernooi dat geldt als dé seizoensafsluiter voor veel tafeltennissers uit Zuidwest-Nederland, is gesloten. De 56 deelnemers zijn verdeeld over een achttal zevenkampen op 5, 11, 12 en 19 mei. De eerste 4 spelers van elke poule plaatsen zich voor de volgende ronde. Voor de twee beste spelers van het toernooi lonkt een wildcard voor de ABM ICT Super Final voor B/C spelers waar op zaterdag 17 juni om wordt gestreden.

Kanshebbers

De ABM ICT-Cup is opengesteld voor seniorenspelers vanaf een D-licentie (Heren) of B-licentie bij de dames. Zevenvoudig winnaar Stefan de Groot, die vorig jaar het toernooi op zijn naam schreef, laat dit jaar verstek gaan. Onder de aanmeldingen zijn die van de oud-winnaars Roald Vos (Hotak ’68), Koen van Velthoven (Alexandria), Danny Roks (Backhands) en Emiel de Rijke (TTC Middelburg). Ook Hilair Bislip, uitkomend voor Salamanders uit Wateringen, kan na een sterk seizoen in de derde divisie tot de kanshebbers worden gerekend.

 

TTV Yerseke is met veertien aanmeldingen hofleverancier, maar ook TTC Middelburg en TTV Arnemuiden zijn met respectievelijk 9 en 8 deelnemers goed vertegenwoordigd. Ook vanuit België spelen drie tafeltennissers mee. Het spelersniveau varieert van landelijk 3e divisie tot afdelingsniveau 6e klasse en in tegenstelling tot op wat veel andere toernooien gebruikelijk is, nemen de spelers van de verschillende niveaus het ook tegen elkaar op.

 

De voorrondes worden gespeeld op vrijdag 5, donderdag 11, vrijdag 12 en vrijdag 19 mei. De kwartfinales zijn op de vrijdagen 26 mei en 4 juni en de (halve) finales worden op zaterdag 10 juni gespeeld. Er zijn bekers beschikbaar voor nummers 1 t/m 8 en de beste speler per licentiecategorie.

 

ABM ICT Super Final

De eerste twee spelers krijgen bovendien een wildcard voor de ABM ICT Super Final, een nieuw initiatief waarvoor 10 spelers met een B/C-licentie worden uitgenodigd, vergelijkbaar met de TOP-12 waar vroeger al om werd gestreden in Arnemuiden. Inmiddels hebben Jeroen de Heide, Marc Hackenberg (Arnemuiden), Soren de Witte (TTC Middelburg), Wouter van der Mark (Hilversum), Sjoerd Broos (ODT) en Tristan Benschop (Alexandria) al toegezegd mee te doen aan dit prestigieuze toernooi. Hoofdsponsor ABM ICT heeft voor de nummers 1, 2 en 3 prijzengeld beschikbaar gesteld van 150, 100 en 50 euro.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met toernooileider Izak Heijboer. Mob: 06-18152029, izakheijboer@live.nl

 

 

25-04 Inschrijven ABM ICT-Cup kan t/m Koningsdag

Beste tafeltennissers,

Tot en met Koningsdag is het mogelijk om je in te schrijven voor de 8e ABM ICT-Cup bij TTV Arnemuiden.
Speeldata zijn:
Voorrondes: vr 5, do 11, vr 12, vr 19 mei
Halve finales: vr 26 mei en 2 juni
Finale: za 10 juni 

Voor de voorrondes kun je je voorkeursdatum aangeven.

 

 

Nieuw dit jaar is dat we een ‘ABM ICT Super Final’ aan het toernooi koppelen op zaterdag 17 juni. Hiervoor worden 10 heren uitgenodigd met een B/C-licentie. De twee finalisten van de ABM ICT-Cup ontvangen een wildcard om hieraan mee te doen!


De volgende spelers geven sowieso acte de présence in het B/C-toernooi. De komende weken zullen we de overige spelers prestenteren.
1. Soren de Witte
2. Wouter van der Mark
3. Richard Verstijlen
4. Tristan Benschop
5. Jeroen de Heide
6. Marc Hackenberg

We zien je aanmelding graag tegemoet. Flyer en inschrijfformulier zijn als bijlage bijgevoegd.

 

Je kunt je tot Koningsdag aanmelden bij izakheijboer@live.nl
Tot ziens bij TTV Arnemuiden! 

Met vriendelijke groet,
Izak Heijboer
Toernooileider TTV Arnemuiden
06-18152029

 

 

Deelnemers ABM ICT Cup 2017

 

1. Rudy Bruikman
2. Koen van Velthoven
3. Hans van der Kraan
4. Adrie de Jonge
5. Wilbert Poppe
6. Arnold de Gier
7. Rinus Eversdijk
8. Frank Rottier
9. Erik Schuurman
10. Max Vleugel
11. Jan Zwemer
12. Adrian Slabbekoorn
13. Jurian de Kraker
14. Floris Dijkers
15. Corne Steketee
16. Tonnie Brouwers
17. Marc Riemens
18. Roald Vos
19. Antonis Riedijk
20. Herbert Keijman
21. Emiel de Rijke
22. Jan Steijn
23. Wilmer Jacobs
24. Albert de Jong
25. Thijs Vleugel
26. Armand van den Berge
27. Kees de Rooij
28. Bas Steijn
29. Aubrey Polderman
30. Dicky de Witte
31. Jelle-Jan Pieterse
32. Jan Willem Adriaanse
33. Lajos Cselik
34. Jeffry van Beek
35. Sophie Dijkers
36. Ad Sgroot
37. John Roose
38. Mika Baert
39. Francois Baert
40. Hilair Bislip
41. Rene Lauwerijssen

 

31-03 Definitieve datum sponsorloop bekend

De definitieve datum voor de sponsorloop is bekend. Deze zal dit jaar op 18 mei worden gehouden. Het startschot zal om 19:00 uur worden gegeven door een mystery guest. Meer info volgt later.

27-03 Al 26 aanmeldingen ABM-ICT cup

Op dit moment hebben al 26 personen zich opgegeven voor de ABM-ICT cup. Inschrijven kan tot donderdag 27 april. Wees er snel bij want vorig jaar zat het toernooi helemaal vol. De volgende personen hebben zich aangemeld.

1. Rudy Bruikman

2. Koen van Velthoven

3. Hans van der Kraan

4. Adrie de Jonge

5. Wilbert Poppe

6. Arnold de Gier

7. Rinus Eversdijk

8. Frank Rottier

9. Erik Schuurman

10. Max Vleugel

11. Jan Zwemer

12. Adrian Slabbekoorn

13. Jurian de Kraker

14. Floris Dijkers

15. Corne Steketee

16. Tonnie Brouwers

17. Marc Riemens

18. Roald Vos

19. Antonis Riedijk

20. Herbert Keijman

21. Emiel de Rijke

22. Jan Steijn

23. Wilmer Jacobs

24. Albert de Jong

25. Thijs Vleugel

26. Armand van den Berge

 

Van de Velde Yerseke