26-03 Rijkse iT-Cup bij TTV Arnemuiden uitgesteld

In navolging op de overheidsmaatregelen rond het Coronavirus zal de Rijkse iT-Cup (voorheen ABM ICT-Cup) bij TTV Arnemuiden dit jaar niet op de geplande data plaatsvinden.We hopen dat we in de nazomer in de gelegenheid zijn om het toernooi in een korter tijdsbestek te organiseren. Daarover zullen we jullie tzt tijdig berichten.
Een sportieve groet en een en goede gezondheid toegewenst,

Met vriendelijke groet,
Izak Heijboer en Adrian Slabbekoorn
Toernooileiders TTV Arnemuiden
06-18152029

05-03 Club van 50 opgericht

Daar is hij dan, de club van 50! Eindelijk kan je een echte verbintenis aangaan met de TTVA. Tevens kan je ervoor zorgen dat onze club aan het eind van het jaar 2 nieuwe tafeltennistafels heeft. Klik op onderstaande link voor meer informatie.

08-02 Eerste aanmeldingen Rijkse-it Cup binnen

De eerste deelnemers van de Rijkse iT-Cup hebben zich alweer aangemeld. Ook meedoen? Stuur een mailtje of een appje (izakheijboer@live.nl / 06-18152029) en laat gelijk weten op welke dag je bij de voorrondes niet kunt spelen

1. Emiel de Rijke TTC Middelburg
2. Jeroen de Heide – Arnemuiden
3. Rudy Bruikman – TTC Middelburg
4. Adrian Slabbekoorn – Arnemuiden
5. Sybren Cupra – SAR
6. Herbert Keijman – Yerseke
7. Jan Willem Adriaanse – TTC Middelburg
8. Roald Vos – Hotak
9. Erik Schuurman – Arnemuiden
10. Steven Klijn – Arnemuiden
11. Hans van der Kraan – Yerseke
12. Jurian de Kraker – Yerseke
13. John Roose – Effect
14. Rick Sijp – Vice Versa
15. Rob Brant – Arnemuiden
16. Marc Riemens – Arnemuiden
17. Ron Deen – TTC Middelburg
18. Alexander Kraan – Yerseke
19. Youri van Dijken – Yerseke

04-02 Nieuwe naam, vertrouwde toernooiopzet Rijkse iT-Cup bij Tafeltennisvereniging Arnemuiden

De inschrijving voor de Rijkse iT-Cup, het toernooi dat geldt als dé seizoensafsluiter voor tafeltennissers in Zuidwest Nederland, is weer geopend. De naam van het toernooi in Arnemuiden is veranderd nu hoofdsponsor ABM ICT per 1 februari opereert onder de naam Rijkse iT, maar de toernooiopzet is ongewijzigd gebleven.

Het toernooi heeft een lange historie, want eerder werd het meerdaagse tafeltennistoernooi 27 edities onder de naam Hackenberg-Cup gespeeld. Na 10 jaar ABM ICT-Cup mag de winnaar zich nu kronen tot eerste winnaar van de Rijkse iT-Cup. Net als de afgelopen jaren zal er aansluitend op de Rijkse iT-Cup een ‘Rijkse iT Super Final gespeeld worden’ waaraan tien spelers met een A t/m C-licentie op invitatie deelnemen, aangevuld met de twee finalisten van de Rijkse iT-Cup.

De Rijkse iT-Cup is opengesteld voor seniorenspelers vanaf een D-licentie bij de heren of B-licentie bij de dames. Uniek aan dit toernooi is dat spelers van verschillende licentieklassen tegen elkaar spelen. De nummers 1 t/m 4 van elke poule plaatsen zich voor de volgende ronde. De voorrondes worden gespeeld op vrijdag 1, donderdag 7, vrijdag 15 en vrijdag 22 mei. De halve finales zijn op de vrijdagen 29 mei en 5 juni. De finale vindt plaats op zaterdag 13 juni.

Vorig jaar bleek het toernooi met 60 deelnemers uit Zeeland, West-Brabant, Zuid-Holland en België in een behoefte te voorzien en kroonde Middelburger Emiel de Rijke zich voor de derde keer op rij en voor de vierde keer in totaal tot winnaar. Dit jaar heeft De Rijke opnieuw aangekondigd mee te doen. Ook zijn tegenstander in de finale van vorig jaar, de thuisspelende Jeroen de Heide, zal dit jaar opnieuw van de partij zijn. Inschrijven is mogelijk tot en met 20 april.

Super Finals
Aansluitend op de Rijkse iT-Cup wordt op zaterdag 20 juni gestreden om de ‘Rijkse iT Super Final’. Naast de twee finalisten van de Rijkse iT-Cup worden hiervoor tien heren met een A t/m C-licentie uitgenodigd. Het toernooi lijkt hiermee in opzet op het TOP-12-toernooi waar in vroeger jaren door de beste Zeeuwse tafeltennissers om werd gestreden. Hoofdsponsor Rijkse iT heeft voor deze ‘super finals’ voor de nummers 1, 2 en 3 geldprijzen van respectievelijk 150, 100 en 50 euro ter beschikking gesteld. De winnaar van vorig jaar, Frank Hollak, uitkomend voor Avanti in de Eredivisie, zal dit jaar opnieuw acte de présence geven.

Inschrijven
Voor meer informatie of om in te schrijven, kun je contact opnemen met toernooileider Izak Heijboer: izakheijboer@live.nl / 06-18152029

30-12 Julian Flamman wint 1ste Open Erremuu Sandpaper toernooi

Spelen met een batje waarop enkel aan beide kanten een zeer dun lapje zit met dunste korrel schuurpapier. Hiermee werd ook gespeeld op het WK Sandpaper 2019 in Alexandra Palace Londen. De games hierbij lopen tot de 15 met 1 punt verschil. Ook hebben de spelers de optie tot het spelen van een double point, eenmaal per wedstrijd.

Met een gezellige 13 man werd er rond 11.00 afgetrapt. Daarvoor werd eerst een open loting gehouden door bingo master Joshua. Dit leverde 2 leuke poules op, waarbij de bovenste 4 doorgingen naar het hoofdschema en de plekken 5 tm 7 een 5-kamp zouden spelen.

Na wat moeizame aftastende 2 speelrondes, werd een ieder er steeds handiger in hoe te slaan. Korte of lange beweging, hoe staat je bat open of dicht. En toch proberen te spinnen.of toch meer duwen of weinig fouten maken. Dit vergt zeker meer oefening dan deze dag.

De poules leverden enkele mooie partijen op, waaronder die van Wesley Konings vs Rob Brant (15-14 voor Wesley in de 3de game).
Ook een mooie partij was favoriet Julian tegen Jurian. Nipt 2-1 winst in Julians voordeel.
Nadat de rookwolken waren opgetrokken, kregen we de volgende kwartfinales:

Sjoerd vs Jeroen 2-3
Rene vs Wilbert 3-0
Julian vs Eric 3-0
Jurian vs Izak 3-2

Zowel Izak als Sjoerd kwamen goed terug van 0-2 achter, maar konden in de 5de game het niet afmaken. Alhoewel Sjoerd hier zeer dichtbij was met een 9-4 voorsprong, echter net niet genoeg kon doordrukken tegen een zichtbaar vermoeide Jeroen. Ook Erremuu coryfee Izak legde Jurian het vuur aan de schenen, maar verzaakte in de 5de game.

De halve finales waren van hoog niveau van de winnaars. Julian en Rene speelden beide zeer vast en plaatsten zich overtuigend voor de finale.

Julian vs Jeroen 3-0
Rene vs Jurian 3-0

Troostronde:
Intussen was men ook aan het bikkelen in de troostpoule 5 kamp. Ditmaal won Corne Steketee een partij met 15-14 in de 5de game. Erg spannende partijen speelden Corne, Wesley, Koen, Rob en Bennie. Met als winnaar Koen Keijman die alle 4 zijn partijen won, en Corne als goeie 2de met 3 zeges.

Finale:
In de finale gingen Rene Lauwerijsen en Julian Flamman de strijd met elkaar aan. Rene is een ervaren planken speler en speelt al 50 jaar met anti op backhand. Julian daarentegen speelt met veel controle en beheersing, met een uitstekende fh spin.
Rene deed wat hij kon, maar kon ondanks bij vlagen prima spel, niet voorkomem dat het een vrij eenzijdige partij werd in het voordeel van Julian. Met 15-11, 15-12 en 15-8 won Julian met overmacht de titel. Daarmee ook de grote wisselcup en 60 euro prijzengeld.

Allemaal bedankt voor de deelname en gezelligheid, we zijn van plan er ook een zomer editie van te gaan houden en hebben als doel dit toernooi steeds groter te maken als trekpleister voor het sandpaper tafeltennis in regio Zeeland en West Brabant.

10-12 Adrian Slabbekoorn clubkampioen 2019

Zaterdag 7 december werd er gestreden om de clubkampioenschappen bij TTV Arnemuiden. In totaal deden er 11 spelers mee, verdeeld over twee poules. De eerste poule bestond uit Jeroen de Heide, Arnold de Gier, Adrian Slabbekoorn, Thijs Vleugel en Bennie Meliefste. In de tweede poule namen Wilbert Poppe, Marc Riemens, Erik Schuurman, Izak Heijboer, Rob Brant en Merien Moeker het tegen elkaar op.

Adrian opperde om de eerste vier van de poule door te laten gaan en dat verzoek werd gehonoreerd door de wedstrijdleiding. Later begrepen we waarom. De lange kwam als de grote vedette 5 minuten na aanvang binnenstappen. Daar werd echter door Adje korte metten mee gemaakt (3-2). Omdat Jeroen wel van Akki won en de voorzitter op zijn beurt Adrian versloeg, eindigde uiteindelijk Jeroen wel op de eerste plaats, voor Akki en Adrian. Benno speelde deze dag heel behoorlijk en plaatste zich als laatste voor de kruisfinales door van Thiesco te winnen.

In poule B liet kleine Popje weer grote daden zien. De vrolijke kitesurf-dude was de te kloppen man, maar bond achtereenvolgens Koos, Schuur en Riemens aan de zegekar, waardoor hij ongeslagen zijn poule won. Schuurman moest ook aan Koos en Riemens de winst laten wat de nodige emoties bij hem opriep, maar wist zich door winst op Rob en Merien toch te plaatsen voor de kruisfinales. In de strijd om de tweede plaats in de poule wist Koos zijn matchpoint in de vijfde game niet te verzilveren, waarna Riemens wel zijn eerste matchpoint benutte.

In de kruisfinales voltrok zich een scenario waar niemand zijn geld op gezet had, maar de grote titelfavoriet Jeroen moest de winst aan Erik Schuurman laten. Ook de andere poulewinnaar Wilbert Poppe moest alle zeilen bijzetten om een 2-1 achterstand tegen een uitzonderlijk goed spelende Benno goed te maken, maar hij slaagde hier wel in. Koos kon geen enkele vuist maken tegen Akki (0-3) en Marc Riemens leek met een 2-0 voorsprong op weg naar de winst tegen teamgenoot Slabbekoorn, maar de Yersekenaar liet zich niet kisten en trok de wedstrijd met 3-2 naar zich toe.

De grote voorzitter kwam in de halve finale tegen Popje te staan en schwungde er vrolijk op los naar een 3-0 overwinning, waarbij Wilbert er eigenlijk niet aan te pas kwam. Schuurman leek in het vervolgschema eindelijk goed op gang te komen en maakte er tegen Adrian een mooie aanvallende wedstrijd van. Adrian controleerde de partij echter goed en deelde af en toe rake tikken uit, zodat het lang spannend bleef. In de beslissende vijfde game trok Adrian nipt aan het langste eind.

De finale was eigenlijk alles wat een finale niet zou moeten zijn, namelijk niet mooi en ook niet spannend. Arnold kwam na ongelukkige sorry-ballen van Adje in de eerste game geen moment meer in zijn spel en moest de winst dan ook met een simpele 3-0 aan de Yersekenaar laten. Die maalde daar geen moment om en sliep de nacht heerlijk met zijn gewonnen beker naast zijn kussen.

08-12 Analyse najaarscompetitie

De vier teams van Arnemuiden speelden dit jaar keurig verdeeld over de 1e, 2e, 3e en 4e klasse. Komend seizoen zal dat niet anders zijn. Een competitie-analyse van de najaarscompetitie 2019.

Team 1 (Jeroen de Heide, Wilbert Poppe, Arnold de Gier en Erik Schuurman)
Het vlaggenschip trof in de 1e klasse in nagenoeg elk team wel een vedette die zijn sporen in een ver verleden verdiend had in de landelijke competitie. Van Rodger Wellens tot Jacco Schoone en van Joost Bakx tot Peter Kooremans. Nu hebben wij met Die Lange ook zo iemand in de gelederen. Opvallend was dat het team dat juist zo’n uitblinker miste, Smash ’76, uit Sint-Annaland, met de eer ging strijken. Wellicht werd dat ook te laat ingezien, want juist de uitwedstrijd in Tholen speelde Jeroen niet mee en verder kwamen alle vedettes wel twee keer tegen Arnemuiden opdraven. Uiteindelijk restte er een vierde plaats. Lange verloor slechts een potje, van voormalig teamgenoot Jacco Schoone al moest hij tegen Chi Li alle zeilen bijzetten om dat zo te laten. Ook Wilbert speelde een solide competitie (62%) waarbij hij toppers als Bakx en Stephan Wens aan de zegekar bond. Arnold won weer oerdegelijk ruim 1/3 van zijn wedstrijden. Het was niet helemaal de competitie van Erik Schuurman. Wel won onze kersverse ZZP’er zijn laatste wedstrijd tegen Tios die er op dat moment nog helemaal om leek te gaan. Uiteindelijk restte het team de vierde plaats. Voor komend seizoen zijn de ambities nog een treetje hoger.

Smash ’76 1 10 60
TIOS ’51 2 10 57
Die Meede 1 10 54
Arnemuiden 1 10 51
Vice Versa ’51 1 10 45
Belcrum 5 10 33
Jeroen de Heide 23/24 96%
Wilbert Poppe 15/24 62%
Arnold de Gier 10/27 37%
Erik Schuurman 1/15 7%


Team 2 (Adrian Slabbekoorn, Marc Riemens en Thijs Vleugel)
Het tweede team bestond dit jaar opnieuw uit Adje, Marc Riemens en Thijs, die het na het overtuigende kampioenschap in de derde klasse een niveautje hoger mochten proberen. Na de 7-3 winst tegen laagvlieger Vice Versa volgde de tweede wedstrijd een keiharde 1-9 zeperd tegen concurrent Smash ’76. Dat verlies dreunde de hele competitie nog na, zodat er tot de laatste wedstrijd billenknijpend moest worden afgewacht wat de eindstand werd. In de tweede helft zorgde een goede uitslag tegen Middelburg thuis (6-4  winst) en een revanche tegen Smash (7-3) voor de ommekeer.Uiteindelijk eindigde het team net als het eerste team met 51 punten op de 4e plaats. Marc Riemens speelde een prima competitie en kwam uit op 70% van zijn gewonnen wedstrijden en werd daarmee zelfs de nieuwe kopman van het team. Adje had een matige start, maar maakte in de tweede helft veel goed en kwam uit op 63%. Thijs wisselde prima wedstrijden af met mindere en won 33% van zijn wedstrijden. 

SAR ’72 1 10 70
Het Markiezaat 1 10 60
TTC Middelburg 4 10 57
Arnemuiden 2 10 51
Smash ’76 2 10 47
Vice Versa ’51 2 10 15
Marc Riemens 19/27 70
Adrian Slabbekoorn 19/30 63
Thijs Vleugel 9/27 33
Bennie Meliefste (invaller) 0/6 0

Team 3 (Steven Klijn, Bennie Meliefste, Lajos Cselik, Jan Zwemer, Izak Heijboer)
Het derde team wisselde knappe overwinningen (9-1 tegen TCO uit, 8-2 tegen ODT) af met grote nederlagen (8-2 en 9-1 verlies tegen Tanaka). Uiteindelijk bleek TTCM 6 opnieuw de grote concurrent in de strijd om de veilige vierde plaats. Vorig jaar eindigde het team met hetzelfde puntenaantal op onderling resultaat boven Arnemuiden. Dit jaar moest het derde team het met 5 punten minder doen nadat de laatste onderlinge wedstrijd met veel vijfgamers met 7-3 verloren ging. Steven en Koos deelden deze competitie het kopmanschap met 70% van de gewonnen partijen. Lajos won 33% en Bennie wisselde hoge pieken met diepe dalen af en kwam uit op 24%. De vijfde plaats in de poule leidde wederom tot een onvermijdelijke beslissingswedstrijd waarbij in eigen huis door Izak, Steven en Jan Zwemer korte metten werd gemaakt met TTCM 7: 6-1. Volgend jaar weer derde klas met dit keer rechtstreekse handhaving als doel.

Tanaka 3 10 72
Belcrum 8 10 63
ODT Kanjers Uitzendb 4 10 52
TTC Middelburg 6 10 50
Arnemuiden 3 10 45
TCO ’78 1 10 18
Izak Heijboer 16/23 70
Steven Klijn 16/23 70
Jan Zwemer 4/11 36
Lajos Cselik 6/18 33
Bennie Meliefste 5/21 24


Team 4 (Bas Steijn, Rinco de Gier, Rob Brant, Anita Minnaar en Casper van Belzen)

Het vierde team behoorde traditiegetrouw tot de toppers in de vierde klasse. Vorig jaar moest degradatie al met een PD/wedstrijd worden afgewend en ook dit seizoen was het een uitdaging om uit de degradatiezorgen te blijven. Bas Steijn speelde een prima competitie en won 73% van zijn partijen en ook Casper (58%) zorgde voor een net aantal punten. Rinco (36%), nieuwkomer in het vertrouwde tafeltenniswereldje Rob Brant (22%) en Anita (20%) hadden meer moeite om hun wedstrijden over de streep te trekken. Ook dit team verlengde het seizoen met een beslissingswedstrijd en bij een 2-0 achterstand tegen het eerste team van Westerzicht hielden de toegestroomde fans hun adem in. De koelheid van Rinco deed de wedstrijd kantelen en met een 6-2 winst verzekerden de mannen en dame zich van nog een seizoen vierde klasse. Jan-Pieter Poppe droeg deze competitie nog een wedstrijdpunt verdienstelijk bij. Reserve-spelers Max Vleugel, Stefan de Groot en Daan Mijnsbergen hoefden dit seizoen niet in actie te komen. Ook Niek speelde dit seizoen geen enkele wedstrijd, maar daar komt volgens ingewijden in de voorjaarscompetitie verandering in.

Kapelle 2 10 83
TTC Middelburg 7 10 53
TTC Middelburg 8 10 47
Kerkwerve 1 10 44
Arnemuiden 4 10 39
Reynaert 1 10 34
Bas Steijn 19/26 73
Casper van Belzen 7/12 58
Rinco de Gier 5/14 36
Jan pieter Poppe 1/3 33
Rob Brant 6/27 22
Anita Kusse 3/15 20
Van de Velde Yerseke