07-09 Adrian Slabbekoorn Nederlands Kampioen E-licenties

Een wereldwijd rondwarend virus ten spijt, zaterdag togen Jeroen, Wilbert, Adrian, Steven en Izak – hierna Lange, P, Ad, Steve en Koosje genoemd -naar Schiedam om mee te doen aan het NK tafeltennis voor D en E licentieKleine P kwam even kijken en tellen en de beide Marcen hadden een dagje vrij genomen om uitslagen te kijken.
De dag begon voor de meesten om 7.30 uur, behalve voor die Lange. Vedetten laten nou eenmaal graag op zich wachten. De koelkast in de auto van vader P was volgeladen en om 7.45 uur hadden de passagiers van deze auto hun eerste gele vriendje te pakken. Keurig op tijd kwamen we aan in de Margriethal in Schiedam waar 122 D-spelers en 66 E-spelers een poging deden om zich de beste te tonen in hun categorie. Op de tribunes golden de Corona-maatregelen maar op het speelveld was alles geoorloofd. 
Waar de meeste spelers een bescheiden doelstelling formuleerden was die Lange zeer resoluut: er ging vandaag gewonnen worden. En er moet gezegd worden, hij was aardig op weg. In de poule werden alle jonkies eenvoudig opzij gezet. En ’s middags moesten Dinh Duc Daom, Marco Langerak, Teun Salentijn en Luuk Heijenga eraan geloven al was dat bij de laatste twee spelers in vijf games. Heel de zaal kon weer genieten van zijn oerkreten en in zijn enthousiasme werd zelfs een foute service van Salentijn met gejuich ontvangen. In de halve finale was de voor iedereen onbekende noppenkoning Peter Krapels helaas te sterk. Toch een mooi toernooi voor Lange.
Ook P mocht zich weer een dagje meten met de grote mannen. Dat ging keurig, want met 2 verlies en winstpartijen ging hij als 3e van de poule naar het hoofdtoernooi. Vervolgens volgde een tussenronde tegen Kai Ronde die een behoorlijke scorende forehand in huis had. In de tweede game verpestte P’tje helaas 5 gamepoints, anders had er wellicht meer ingezeten, maar hij zette wel een hoofdklassewaardige match neer.
Bij E’s draafden Steve, Koos en Ad op. Ad verloor zijn eerste wedstrijd met 16-14 in de vijfde van Liam Möhlmann, Koos maakte een 10-6 achterstand in de vijfde game net niet ongedaan tegen Bert-Jan Boudestein (12-10) en Steve had zijn gebruikelijke inkompartijtje. Daarna ging het echter een stuk beter. Ad verloor geen wedstrijd meer in de poule en de lage E-spelers Steve en Koosje sprokkelden de nodige Elo-puntjes bij elkaar door twee wedstrijden tegen hoger geklasseerde spelers te winnen: allebei derde en door naar het hoofdtoernooi! De wedstrijdleiding toverde vervolgens een tussenronde tegen elkaar uit de hoge hoed. Een wedstrijd die je niet graag hebt op zo’n dag. Steve deed er alles aan om zich in de underdogrol te manoeuvreren maar legde toch een heel aardige partij op de mat. Bij matchpoint op 12-11 in de vijfde ging er echter een overtik van Koos per ongeluk raak en ging Koosje onder aanmoediging van twee kleine Heijboers door naar de volgende ronde. Toen was de koek op en dat was jammer, want er zat zeker meer in.
Op Adje stond in de vervolgrondes geen maat. Bijwaard en Haselkamp gingen er met 3-0 af en Coioch werd met prima spel met 11-8 in de vijfde weggetikt. In de halve finale ging Boudestein er met 3-1 af, waarna Vincent Suiker in de finale ook van suiker bleek: 3-1 winst en Nederlands Kampioen bij de E. Het goede spel beloond en een D in de pocket. Nogmaals proficiat.

01-09-2020 Corona regels TTVA

Van harte welkom bij TTV Arnemuiden!

Om de verspreiding van het Corona-virus te beperken gelden de volgende maatregelen om op verantwoorde en veilige wijze in Matchpoint ’82 te tafeltennissen.


Basisregels

 • De volgende basisregels zijn op iedereen van toepassing:
  • heb je klachten: blijf thuis en laat je testen;
  • ben je 18 jaar of ouder: houd 1,5 meter afstand van anderen (tijdens het trainen/spelen achter de tafeltennistafel hoeft geen afstand gehouden te worden, vermijd onnodige/overbodige ontmoetingen);
  • Desinfecteer bij binnenkomst je handen met handgel
  • was vaak je handen;
  • schud geen handen en geef geen high fives;
  • vermijd geforceerd stemgebruik

Registratie
We vragen bezoekers hun contactgegevens beschikbaar te stellen en toe te stemmen met de verwerking en overdracht van die gegevens ten behoeve van de uitvoering van een eventueel bron- en contactonderzoek door de GGD.

Het gaat daarbij om:

 • volledige naam;
 • datum
 • e-mailadres;
 •  telefoonnummer;

Accommodatie

We spelen tijdens de competitie op maximaal drie tafels. Alle stoelen en tafels binnen staan opgesteld, rekening houdend met de 1,5 meter afstand. Je wordt verzocht het meubilair niet te verplaatsen. Elke competitiewedstrijd heeft een team van Arnemuiden Corona-dienst. Zij zorgen dat de zaal netjes klaarstaat en wordt achtergelaten. Ook zijn zij aanspreekbaar voor mogelijke vragen.

De capaciteit in en om de kantine is uiteraard beperkt. Houd rekening met elkaar en geef een ander ook de gelegenheid iets te drinken. Er is een vaste looproute met pijltjes aangegeven. Alleen via de zaal kun je de kantine in en via de deur de kantine weer uit. Na de wedstrijden wordt de eerste tafel in de zaal opgeklapt, zodat niet iedereen in de kantine hoeft te zitten.

De kleedkamers, inclusief de douches, mogen gebruikt worden. Als er geen dames aanwezig zijn kan de dameskleedkamer door de heren worden gebruikt. Het bestuur draagt zorg voor de schoonmaakmiddelen en extra schoonmaak.

Uiteraard hopen we snel weer terug te kunnen naar een volle zaal en kantine, maar voor nu is het even niet anders. Laten we ons gezonde verstand gebruiken en drukte blijven vermijden. Gezelliger en leuker wordt het er misschien niet op, maar na het lange wachten, is het voor ons allen van groot belang dat de competitie weer kan starten.

Bestuur TTV Arnemuiden

30-05 Vanaf 1 juli weer tafeltennis mogelijk

Vanaf 1 juli mag er weer getafeltennis worden. Tevens is het vanaf dan ook weer toegestaan om de deuren van de kantine te openen. Vanzelfsprekend gelden hierbij natuurlijk wel restricties en is voorzichtigheid geboden. Bekijk hieronder de mail van de NTTB over de besluiten van het kabinet.

26-03 Rijkse iT-Cup bij TTV Arnemuiden uitgesteld

In navolging op de overheidsmaatregelen rond het Coronavirus zal de Rijkse iT-Cup (voorheen ABM ICT-Cup) bij TTV Arnemuiden dit jaar niet op de geplande data plaatsvinden.We hopen dat we in de nazomer in de gelegenheid zijn om het toernooi in een korter tijdsbestek te organiseren. Daarover zullen we jullie tzt tijdig berichten.
Een sportieve groet en een en goede gezondheid toegewenst,

Met vriendelijke groet,
Izak Heijboer en Adrian Slabbekoorn
Toernooileiders TTV Arnemuiden
06-18152029

05-03 Club van 50 opgericht

Daar is hij dan, de club van 50! Eindelijk kan je een echte verbintenis aangaan met de TTVA. Tevens kan je ervoor zorgen dat onze club aan het eind van het jaar 2 nieuwe tafeltennistafels heeft. Klik op onderstaande link voor meer informatie.

08-02 Eerste aanmeldingen Rijkse-it Cup binnen

De eerste deelnemers van de Rijkse iT-Cup hebben zich alweer aangemeld. Ook meedoen? Stuur een mailtje of een appje (izakheijboer@live.nl / 06-18152029) en laat gelijk weten op welke dag je bij de voorrondes niet kunt spelen

1. Emiel de Rijke TTC Middelburg
2. Jeroen de Heide – Arnemuiden
3. Rudy Bruikman – TTC Middelburg
4. Adrian Slabbekoorn – Arnemuiden
5. Sybren Cupra – SAR
6. Herbert Keijman – Yerseke
7. Jan Willem Adriaanse – TTC Middelburg
8. Roald Vos – Hotak
9. Erik Schuurman – Arnemuiden
10. Steven Klijn – Arnemuiden
11. Hans van der Kraan – Yerseke
12. Jurian de Kraker – Yerseke
13. John Roose – Effect
14. Rick Sijp – Vice Versa
15. Rob Brant – Arnemuiden
16. Marc Riemens – Arnemuiden
17. Ron Deen – TTC Middelburg
18. Alexander Kraan – Yerseke
19. Youri van Dijken – Yerseke

04-02 Nieuwe naam, vertrouwde toernooiopzet Rijkse iT-Cup bij Tafeltennisvereniging Arnemuiden

De inschrijving voor de Rijkse iT-Cup, het toernooi dat geldt als dé seizoensafsluiter voor tafeltennissers in Zuidwest Nederland, is weer geopend. De naam van het toernooi in Arnemuiden is veranderd nu hoofdsponsor ABM ICT per 1 februari opereert onder de naam Rijkse iT, maar de toernooiopzet is ongewijzigd gebleven.

Het toernooi heeft een lange historie, want eerder werd het meerdaagse tafeltennistoernooi 27 edities onder de naam Hackenberg-Cup gespeeld. Na 10 jaar ABM ICT-Cup mag de winnaar zich nu kronen tot eerste winnaar van de Rijkse iT-Cup. Net als de afgelopen jaren zal er aansluitend op de Rijkse iT-Cup een ‘Rijkse iT Super Final gespeeld worden’ waaraan tien spelers met een A t/m C-licentie op invitatie deelnemen, aangevuld met de twee finalisten van de Rijkse iT-Cup.

De Rijkse iT-Cup is opengesteld voor seniorenspelers vanaf een D-licentie bij de heren of B-licentie bij de dames. Uniek aan dit toernooi is dat spelers van verschillende licentieklassen tegen elkaar spelen. De nummers 1 t/m 4 van elke poule plaatsen zich voor de volgende ronde. De voorrondes worden gespeeld op vrijdag 1, donderdag 7, vrijdag 15 en vrijdag 22 mei. De halve finales zijn op de vrijdagen 29 mei en 5 juni. De finale vindt plaats op zaterdag 13 juni.

Vorig jaar bleek het toernooi met 60 deelnemers uit Zeeland, West-Brabant, Zuid-Holland en België in een behoefte te voorzien en kroonde Middelburger Emiel de Rijke zich voor de derde keer op rij en voor de vierde keer in totaal tot winnaar. Dit jaar heeft De Rijke opnieuw aangekondigd mee te doen. Ook zijn tegenstander in de finale van vorig jaar, de thuisspelende Jeroen de Heide, zal dit jaar opnieuw van de partij zijn. Inschrijven is mogelijk tot en met 20 april.

Super Finals
Aansluitend op de Rijkse iT-Cup wordt op zaterdag 20 juni gestreden om de ‘Rijkse iT Super Final’. Naast de twee finalisten van de Rijkse iT-Cup worden hiervoor tien heren met een A t/m C-licentie uitgenodigd. Het toernooi lijkt hiermee in opzet op het TOP-12-toernooi waar in vroeger jaren door de beste Zeeuwse tafeltennissers om werd gestreden. Hoofdsponsor Rijkse iT heeft voor deze ‘super finals’ voor de nummers 1, 2 en 3 geldprijzen van respectievelijk 150, 100 en 50 euro ter beschikking gesteld. De winnaar van vorig jaar, Frank Hollak, uitkomend voor Avanti in de Eredivisie, zal dit jaar opnieuw acte de présence geven.

Inschrijven
Voor meer informatie of om in te schrijven, kun je contact opnemen met toernooileider Izak Heijboer: izakheijboer@live.nl / 06-18152029

Van de Velde Yerseke