21-05 Martijn Stouten en Jurian de Kraker verrassende poulewinnaars ABM ICT-Cup

door | 23 mei 2016

Bij Tafeltennisvereniging Arnemuiden zijn de acht voorrondepoules van de ABM ICT-Cup gespeeld. Alle favorieten wisten zich te plaatsen voor de volgende ronde op de vrijdagavonden 27 mei en 3 juni, ook al was de vroege uitschakeling van Jan-Willem Adriaanse (TTC Middelburg) zeker verrassend. Opvallend was de poulewinst van Martijn Stouten (Scylla) en Jurian de Kraker (Yerseke). Stouten liet onder meer outsider Daan Mijnsbergen (Arnemuiden) en het jeugdige talent Vicky Schijven (Backhands) achter zich. De Kraker versloeg de voormalige winnaars Danny Roks (Backhands) en Roald Vos (Hotak).


Poule A
Poule A was de enige negenkamp van het toernooi. De winnaar van vorig jaar, Richard Verstijlen (Backhands) gaf gelijk zijn visitekaartje af door in alle acht partijen maar één game te verliezen. Dat was van Niels Kieviet (Scyedam), die de rest van zijn partijen won en tweede werd. Ook Adrian Slabbekoorn (Yerseke) plaatste zich eenvoudig voor de volgende ronde. Voor het vierde en laatste ticket eindigden Robin Verboom, John Roose (beide Effect) en Thijs Vleugel (Arnemuiden) allemaal op vier winstpartijen. Op onderling resultaat is ook Verboom door naar de volgende ronde. Jan-Pieter Poppe (Arnemuiden), Youri van Dijjken (Yerseke) en Rik Baaij (Arnemuiden) werden zevende, achtste en negende.

Poule B
De eerste twee geplaatsten in Poule B, Ronny Oonincx (Backhands) en Herbert Keijman (Yerseke), wonnen hun eerste zes partijen voor ze het tegen elkaar opnamen voor de winst in de poule. Na een 2-1 achterstand in games rechtte de Brabander zijn rug en won met 12-10 in de vijfde game. Achter Keijman werd Erik Schuurman (Arnemuiden) derde. Het laatste ticket voor de volgende ronde ging naar Francois Baert (Effect). Voor Sophie Dijkers (Hotak), Marc Riemens (Arnemuiden), Dicky de Witte (TTC Middelburg) en Jonathan van Iwaarden (Yerseke) viel het doek.

Poule C
In poule C was Rene Lauwerijssen van Backhands in goede doen. De Brabander won al zijn partijen. De tweede plaats was voor de verdediger Hans Oosterling (Arnemuiden), die in een rechtstreeks duel zijn clubgenoot Max Vleugel met 11-8 in de vijfde game aan de kant zette. Ook Frans Rijn (Effect) plaatste zich voor de volgende ronde. Lajos Cselik (Westerzicht) werd met drie winstpartijen vijfde, maar mag zich vanwege de blessure van Vleugel wel voor de volgende ronde melden. Arjan Koole (Arnemuiden), Corne Steketee (Yerseke) en Bennie Meliefste (Arnemuiden) kwamen tekort in deze poule.

Poule D
In poule D liet Tristan Benschop, afgelopen seizoen uitkomend voor Alexandria in de derde divisie, er geen twijfel over bestaan wie er de beste was van de poule. Paul Steketee (Yerseke) en Mika Baert (Effect) wonnen beide vijf wedstrijden, maar op onderling resultaat was de tweede plaats voor Steketee. De invallende Steven Klijn (Arnemuiden) kreeg geen spijt van zijn deelname en speelde zich met vier winstpartijen eveneens de halve finale in. Daarbij liet hij verrassend Koen Keijman (Yerseke), Jeffrey van Beek (Westerzicht) en Jan Willem Adriaanse (TTC Middelburg) achter zich. Voor Jan-Willem Adriaanse, afgelopen seizoen uitkomend in de 1e klasse, was het zijn avond niet. Hij wist alleen Keijman te verslaan en eindigde op de laatste plaats.

Poule E
Veelvuldig toernooiwinnaar Stefan de Groot won in Poule E al zijn wedstrijden, al ging dat niet gemakkelijk. Zo had hij tegen Nico Schuit – afkomstig uit Arnemuiden maar nu al jaren uitkomend voor ODT uit Roosendaal – en Aubrey Polderman (TTC Middelburg) het minimale verschil in vijf games nodig. Schuit gaf zich in de strijd om de eerste plaats pas bij 14-12 in de vijfde game gewonnen. De derde plaats was voor Arnold de Gier (Arnemuiden). Veteraan Adrie de Jonge (‘t Batje) dacht dat hij al was uitgeschakeld maar versloeg op onderling resultaat de Middelburgers Aubrey Polderman en Jelle-Jan Pieterse in de strijd om de vierde plaats. Bas Steijn (Arnemuiden) en vooral Karl Wijnen uit Belgische Mechelen kwamen er in deze poule niet aan te pas.

Poule F
Julian Flamman (TTC Middelburg) had er in Poule F zin in en verloor in zeven partijen maar acht games. Waar hij vorig jaar in de poule nog tekort kwam tegen Wilbert Poppe (Arnemuiden), gunde hij hem nu slechts elf punten in drie games. Poppe kwam net als Wouter de Heide (ODT) en Patrick van Heurck (Mechelen) op vier winstpartijen, maar op onderling resultaat werd De Heide tweede, voor Poppe en Van Heurck. Casper Stoel (TTC Middelburg) wist een 2-0 voorsprong in games tegen Poppe niet te verzilveren en werd vijfde, voor Peter van Hooijdonk (Scaldina), Kees de Blaey en Ad Sgroot (beide Yerseke).

Poule G
In poule G liet Martijn Stouten – voorheen uitkomend voor Scaldina en tegenwoordig lid van Scylla – zien over de nodige vorm te beschikken. Hij won al zijn acht wedstrijden, waarbij hij onder meer het jonge talent Vicky Schijven (Backhands) en Daan Mijnsbergen (Arnemuiden) achter zich liet. Ook Schijven wist van Mijnsbergen te winnen en verzekerde zich daarmee van de tweede plaats. Kees de Rooij (Yerseke) won net als Hans van der Kraan (‘t Batje) drie wedstrijden, maar omdat De Rooij de onderlinge wedstrijd won, pakte hij het ticket voor de volgende ronde. Ook de Bevelanders Rinus Eversdijk (Kapelle) en Armand van den Berge (Yerseke) wisten de poule niet te overleven. Rudy Bruikman (TTC Miidelburg) werd laatste.

Poule H
Na wat verschuivingen kende Poule H een sterk deelnemersveld. Daar kwam ook Roald Vos (Hotak) achter na nederlagen in zijn eerste wedstrijden tegen Danny Roks (Backhands) en Jurian de Kraker (Yerseke). Roks en De Kraker wonnen hun eerste zes wedstrijden en mochten onderling uitmaken wie poulewinnaar werd. Na een 2-0 achterstand won Jurian de Games drie games op rij met 11-7 en wist hij twee oud-winnaars te verslaan. Vos eindigde op de derde plaats. In een rechtstreeks duel om de vierde plaats won Antonis (Riedijk) ruim van Arjan Schijven (Backhands). Voor Jordy de Bruyn (Backhands), Rick Sijp (Vice Versa) en Alexander Kraan (Yerseke) waren de voorrondes het eindstation.

 

Indelingen halve finales

Vrijdag 27 mei

Poule A
1. Ronny Oonincx – Backhands
2. Stefan de Groot – Arnemuiden
3. Paul Steketee – Yerseke
4. Nico Schuit – ODT
5. Adrian Slabbekoorn – Yerseke
6. Mika Baert – Effect
7. Antonis Riedijk – Yerseke
8. Kees de Rooij – Yerseke

Poule B
1. Richard Verstijlen – Backhands
2. Rene Lauwerijssen – Backhands
3. Niels Kieviet – Scyedam
4. Danny Roks – Backhands
5. Wilbert Poppe – Arnemuiden
6. Daan Mijnsbergen – Arnemuiden
7. Robin Verboom – Effect
8. Adrie de Jonge – ‘t Batje

Vrijdag 3 juni

Poule C
1. Tristan Benschop – Alexandria
2. Julian Flamman – TTC Middelburg
3. Herbert Keijman – Yerseke
4. Wouter de Heide – ODT
5. Erik Schuurman – Arnemuiden
6. Frans Rijn – Effect
7. Francois Baert – Effect
8. Lajos Cselik – Westerzicht

Poule D
1. Martijn Stouten – Scylla
2. Jurian de Kraker – Yerseke
3. Hans Oosterling – Arnemuiden
4. Arnold de Gier – Arnemuiden
5. Roald Vos – Hotak
6. Steven Klijn – Arnemuiden
7. Patrick van Heurck – Mechelen
8. Hans van der Kraan – ‘t Batje