05-05 ABM ICT Cup Tafeltennis van start in Arnemuiden

Voorrondes 5, 11, 12 en 19 mei

De inschrijvingen voor de ABM ICT Cup in Arnemuiden, het toernooi dat geldt als dé seizoensafsluiter voor veel tafeltennissers uit Zuidwest-Nederland, is gesloten. De 56 deelnemers zijn verdeeld over een achttal zevenkampen op 5, 11, 12 en 19 mei. De eerste 4 spelers van elke poule plaatsen zich voor de volgende ronde. Voor de twee beste spelers van het toernooi lonkt een wildcard voor de ABM ICT Super Final voor B/C spelers waar op zaterdag 17 juni om wordt gestreden.

Kanshebbers

De ABM ICT-Cup is opengesteld voor seniorenspelers vanaf een D-licentie (Heren) of B-licentie bij de dames. Zevenvoudig winnaar Stefan de Groot, die vorig jaar het toernooi op zijn naam schreef, laat dit jaar verstek gaan. Onder de aanmeldingen zijn die van de oud-winnaars Roald Vos (Hotak ’68), Koen van Velthoven (Alexandria), Danny Roks (Backhands) en Emiel de Rijke (TTC Middelburg). Ook Hilair Bislip, uitkomend voor Salamanders uit Wateringen, kan na een sterk seizoen in de derde divisie tot de kanshebbers worden gerekend.

 

TTV Yerseke is met veertien aanmeldingen hofleverancier, maar ook TTC Middelburg en TTV Arnemuiden zijn met respectievelijk 9 en 8 deelnemers goed vertegenwoordigd. Ook vanuit België spelen drie tafeltennissers mee. Het spelersniveau varieert van landelijk 3e divisie tot afdelingsniveau 6e klasse en in tegenstelling tot op wat veel andere toernooien gebruikelijk is, nemen de spelers van de verschillende niveaus het ook tegen elkaar op.

 

De voorrondes worden gespeeld op vrijdag 5, donderdag 11, vrijdag 12 en vrijdag 19 mei. De kwartfinales zijn op de vrijdagen 26 mei en 4 juni en de (halve) finales worden op zaterdag 10 juni gespeeld. Er zijn bekers beschikbaar voor nummers 1 t/m 8 en de beste speler per licentiecategorie.

 

ABM ICT Super Final

De eerste twee spelers krijgen bovendien een wildcard voor de ABM ICT Super Final, een nieuw initiatief waarvoor 10 spelers met een B/C-licentie worden uitgenodigd, vergelijkbaar met de TOP-12 waar vroeger al om werd gestreden in Arnemuiden. Inmiddels hebben Jeroen de Heide, Marc Hackenberg (Arnemuiden), Soren de Witte (TTC Middelburg), Wouter van der Mark (Hilversum), Sjoerd Broos (ODT) en Tristan Benschop (Alexandria) al toegezegd mee te doen aan dit prestigieuze toernooi. Hoofdsponsor ABM ICT heeft voor de nummers 1, 2 en 3 prijzengeld beschikbaar gesteld van 150, 100 en 50 euro.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met toernooileider Izak Heijboer. Mob: 06-18152029, izakheijboer@live.nl

 

 

Van de Velde Yerseke