09-06 Emiel de Rijke wint ABM ICT cup

ARNEMUIDEN – Tafeltennisser Emiel de Rijke van TTC Middelburg heeft de ABM ICT Cup gewonnen. In de finale was hij te sterk voor zijn clubgenoot Wilmer Jacobs. In een zinderende finale werd het 3-2 in games.

Na de poulefase en de kruisfinales te hebben overleefd, haalden De Rijke en Jacobs beiden de finale, net als vorig jaar. De eerste game ging in 11-5 naar De Rijke, maar de tweede game verloor hij met dezelfde cijfers.

In de derde game nam Jacobs een 7-2-voorsprong, maar trok De Rijke het initiatief naar zich toe en won met 11-8. Daarna leek hij het duel in de vierde game in het slot te gooien, maar de tafeltennisser van TTCM gaf een 5-1-voorsprong weg: 11-9.

Pas in de vijfde, beslissende game lukte het De Rijke de zege over de streep te trekken: 11-9. Het was voor hem de derde overwinning in de ABM ICT Cup en de tweede op rij. Vorig jaar won hij de finale namelijk ook al van Jacobs.

Door hun finaleplaats grepen De Rijke en Jacobs bovendien een wildcard voor de ABM ICT Super Final. Hieraan doen op uitnodiing nog tien andere spelers met een A t/m C-licentie mee. Dit zijn Richard Verstijlen (Backhands), Soren de Witte, Marc Hackenberg (TTC Middelburg), Michel Sperling (Taverbo), Vincent van Kuijck (Red Star), Gert Gosselink (Hotak), Tristan Benschop (Die Meede), David Saunders (Avanti), Anton Steijn en Hilair Bislip (Salamanders).

 

Van de Velde Yerseke