15-04 ABM ICT Cup met 60 tafeltennissers van start in Arnemuiden

door | 17 april 2019

Alle inschrijvingen voor de ABM-ICT cup zijn binnen. Met 60 deelnemers blijkt het toernooi opnieuw in een behoefte te voorzien. Met 20 deelnemers uit West-Brabant is het toernooi in de volle breedte van de afdeling ZuidWest goed vertegenwoordigd. Ook twee spelers van Alexandria uit Rotterdam en twee Belgen maken hun opwachting op het meerdaagse tafeltennistoernooi.

De ABM ICT-Cup is opengesteld voor seniorenspelers vanaf een D-licentie bij de heren of B-licentie bij de dames. De winnaar van de afgelopen twee edities, Emiel de Rijke van TTC Middelburg, behoort opnieuw tot de favorieten voor de titel. Hij mag dit jaar de nodige tegenstand verwachten, want ook Marc Hackenberg (Backhands) en Jeroen de Heide (Arnemuiden) hebben dit jaar een D-licentie, waardoor ze mee mogen doen met het toernooi. Ook van de de Yerseke-spelers Jurian de Kraker en Herbert Keijman, de Middelburgers Jordin Heijens en Rogier Berndsen, 3e divisionist Victor Gallery des Granges (Tanaka / Etten-Leur) en van de Hoofdklasser John Kiele (Alexandria / Rotterdam) mag de nodige tegenstand worden verwacht.

Het spelersniveau varieert van landelijk 3e divisie tot afdelingsniveau 5e klasse. In tegenstelling tot op wat veel andere toernooien gebruikelijk is, nemen de spelers van de verschillende niveaus het ook tegen elkaar op. Het toernooi start met acht voorrondepoules van zeven of acht spelers. De nummers 1 t/m 4 van elke poule plaatsen zich voor de volgende ronde. De voorrondes worden gespeeld op 25 april, 3, 9 en 17 mei  De halve finales  zijn op de vrijdagen 24 en 31 mei en de finaledag wordt  op zaterdag 8 juni gespeeld.

De twee finalisten ontvangen een wildcard om mee te doen aan de ABM ICT Super Final, waar op zaterdag 15 juni om wordt gestreden door spelers met een A-, B- of C-licentie. Ook deze dag lijkt met toezeggingen van topspelers als Frank Hollak en Frank Boute – alsmede de top-3 van vorig jaar bestaande uit Soren de Witte, Richard Verstijlen en Vincent van Kuijck – garant te staan voor toptafeltennis

Alle voorrondes vangen aan om 19.30 uur. Iedereen is van harte welkom om een kijkje bij de wedstrijden te komen nemen (Korenbloemlaan 3, Arnemuiden).

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met toernooileider Izak Heijboer. Mob: 06-18152029, izakheijboer@live.nl