04-02 Nieuwe naam, vertrouwde toernooiopzet Rijkse iT-Cup bij Tafeltennisvereniging Arnemuiden

De inschrijving voor de Rijkse iT-Cup, het toernooi dat geldt als dé seizoensafsluiter voor tafeltennissers in Zuidwest Nederland, is weer geopend. De naam van het toernooi in Arnemuiden is veranderd nu hoofdsponsor ABM ICT per 1 februari opereert onder de naam Rijkse iT, maar de toernooiopzet is ongewijzigd gebleven.

Het toernooi heeft een lange historie, want eerder werd het meerdaagse tafeltennistoernooi 27 edities onder de naam Hackenberg-Cup gespeeld. Na 10 jaar ABM ICT-Cup mag de winnaar zich nu kronen tot eerste winnaar van de Rijkse iT-Cup. Net als de afgelopen jaren zal er aansluitend op de Rijkse iT-Cup een ‘Rijkse iT Super Final gespeeld worden’ waaraan tien spelers met een A t/m C-licentie op invitatie deelnemen, aangevuld met de twee finalisten van de Rijkse iT-Cup.

De Rijkse iT-Cup is opengesteld voor seniorenspelers vanaf een D-licentie bij de heren of B-licentie bij de dames. Uniek aan dit toernooi is dat spelers van verschillende licentieklassen tegen elkaar spelen. De nummers 1 t/m 4 van elke poule plaatsen zich voor de volgende ronde. De voorrondes worden gespeeld op vrijdag 1, donderdag 7, vrijdag 15 en vrijdag 22 mei. De halve finales zijn op de vrijdagen 29 mei en 5 juni. De finale vindt plaats op zaterdag 13 juni.

Vorig jaar bleek het toernooi met 60 deelnemers uit Zeeland, West-Brabant, Zuid-Holland en België in een behoefte te voorzien en kroonde Middelburger Emiel de Rijke zich voor de derde keer op rij en voor de vierde keer in totaal tot winnaar. Dit jaar heeft De Rijke opnieuw aangekondigd mee te doen. Ook zijn tegenstander in de finale van vorig jaar, de thuisspelende Jeroen de Heide, zal dit jaar opnieuw van de partij zijn. Inschrijven is mogelijk tot en met 20 april.

Super Finals
Aansluitend op de Rijkse iT-Cup wordt op zaterdag 20 juni gestreden om de ‘Rijkse iT Super Final’. Naast de twee finalisten van de Rijkse iT-Cup worden hiervoor tien heren met een A t/m C-licentie uitgenodigd. Het toernooi lijkt hiermee in opzet op het TOP-12-toernooi waar in vroeger jaren door de beste Zeeuwse tafeltennissers om werd gestreden. Hoofdsponsor Rijkse iT heeft voor deze ‘super finals’ voor de nummers 1, 2 en 3 geldprijzen van respectievelijk 150, 100 en 50 euro ter beschikking gesteld. De winnaar van vorig jaar, Frank Hollak, uitkomend voor Avanti in de Eredivisie, zal dit jaar opnieuw acte de présence geven.

Inschrijven
Voor meer informatie of om in te schrijven, kun je contact opnemen met toernooileider Izak Heijboer: izakheijboer@live.nl / 06-18152029

Van de Velde Yerseke