11-06 Michel de Boer wint Rijkse iT Super Final én van zoon Milo

door | 13 juni 2023

De Rijkse iT Super Final bij TTV Arnemuiden is gewonnen door Michel de Boer (United TOGB). De tweevoudig Nederlands Kampioen won in de finale van Emanuel Martins Ferreira (SKF): 3-0. Op weg naar de finale moest De Boer in de halve finale afrekenen met zijn zoon Milo (3-2).

Op de eerste tropische dag van het jaar waren spelers uit het hele land naar Arnemuiden gekomen voor dit toernooi dat geldt als seizoensafsluiter voor veel tafeltennissers. Aan dit toernooi deden veertien spelers mee, verdeeld over twee poules. De nummers 1 plaatsten zich meteen voor de halve finale, de nummers 2 en 3 van iedere poule konden die plaats bemachtigen na een onderlinge wedstrijd.

In poule A was Michel de Boer de gedoodverfde favoriet. Zijn eerste vier wedstrijden won de ervaren speler uit Berkel en Rodenrijs met 3-0, maar tegen Frank Hollak – die er een sterk seizoen op heeft zitten in de Belgische competitie – moest De Boer een 3-0 nederlaag slikken, waardoor het einde van de poule toch weer spannend werd met vier spelers met vier punten uit vijf wedstrijden. Daniel Pava (Tempo Team, Amsterdam) won namelijk met 11-9 in de vijfde game van Hollak en De Boer had ondanks meerdere gamepoints tegen met 3-0 van Soren de Witte (Arnemuiden) gewonnen. Toen De Boer 1-0 achterkwam tegen Pava en De Witte won van Hollak dreigde zelfs even een vroegtijdig afscheid voor De Boer van het toernooi, maar hij zette met een 3-1 overwinning orde op zaken en werd zo toch poulehoofd. De Witte bekroonde een sterk optreden met de tweede plaats. Pava was door zijn onderlinge winstpartij de lachende derde. Achter Frank Hollak eindigde Jurian de Kraker (Yerseke) met twee winstpartijen als vijfde, voor Kelvin Heemstra (Smash, Monster) en Jannes van Bragt van Arnemuiden.

In poule B hadden Milo de Boer en Emanuel Martins Ferreira na vijf wedstrijden de volle buit verzameld, al had Ferreira daar zowel tegen Richard Verstijlen (The Backhands) als Joel Nabarro (Tempo Team) een 11-9 overwinning in de vijfde game voor nodig. In de laatste onderlinge wedstrijd was Ferreira met 12-10 in de vierde game te sterk voor De Boer junior. In de onderlinge wedstrijd om het laatste ticket voor de vervolgrondes won Nabarro met 3-0 van Verstijlen. Vincent van Kuijk werd vijfde en liet Marc Hackenberg (Arnemuiden) en Peter Roeland (TTC Middelburg) achter zich.

In de kwartfinales won Milo de Boer met 3-0 van Daniel Pava en had Soren de Witte één game meer nodig tegen Joel Nabarro, zodat ook de nummers 2 van beide poules zich wisten te plaatsen voor de halve finales.

Voor De Boer betekende dat een vaderzoon-onderonsje. Hierin ging vader Michel voortvarend van start met een 2-0 voorsprong in games, bracht Milo de stand met 2-2 in evenwicht, maar bracht Michel met 11-4 toch zijn zoon de finale klap toe. In de andere halve finale perste Soren de Witte er nog een game uit tegen Emanuel Martins Ferreira, maar was het toch de aanstaande eredivisionist die met 3-1 met de eer ging strijken.

De strijd om de derde plaats tegen Milo de Boer moest Soren de Witte vanwege een blessure aan zijn vinger aan zich voorbij laten gaan. In de finale was bij Emanuel de tank aardig leeg en sleepte Michel de Boer op ervaring eenvoudig de overwinning binnen: 11-3 11-6 11-7.