21-04 Twee punten voor tafeltennissers Arnemuiden tegen kampioen Scylla

door | 1 mei 2024

De tafeltennissers van Arnemuiden hebben de voorjaarscompetitie in de landelijke 2e divisie afgesloten met een 11-2 nederlaag tegen Scylla uit Leiden. Een al te grote verrassing was deze nederlaag niet. Scylla was al kampioen. Arnemuiden trad aan met een invaller.

Sören de Witte toonde tegen de club uit Leiden opnieuw zijn klasse. De Arnemuiden-speler zegevierde in zijn wedstrijden tegen de dames Tali Cohen en Esmee van Marwijk. Tegen Joey Boekkooi won De Witte zijn eerste game, maar uiteindelijk moest hij de Leidenaar met 11-9 in de vierde game feliciteren.

Ook de dubbelwedstrijd met Rogier Berndsen ging in vijf games verloren.Jannes van Bragt verloor met duidelijke cijfers van Boekkooi, verloor nipt van Cohen met 11-9 in de vierde game en had tegen haar partner Eric Olieman de zege zelfs voor het grijpen. Olieman ontsnapte echter met 12-10 in de vijfde game. Rogier Berndsen, die vorige week zijn eerste zege boekte in het Arnemuiden-shirt, moest het deze week doen met gamewinst tegen Olieman.

Voor invaller Rik Baaij, normaal uitkomend in de 4e klasse afdeling was gamewinst ver weg. De invaller en trouwe supporter beleefde een fantastische middag, maar kon in dit geweld geen potten breken. Traditiegetrouw nam Rikkert wel de bar over, dat bier tappen ging hem volgens ingewijden ook een stuk beter af.

Arnemuiden is deze competitie geëindigd op de voorlaatste plaats en is in de najaarscompetitie veroordeeld tot een klasse lager. Voorlopig zal er echter nog veel tafeltennis te zien zijn bij de Zeeuwse tafeltennisvereniging. Vrijdag starten de voorrondes van de Moore DRV Cup, een meerdaags toernooi dat met 64 spelers is volgeboekt. De nummers 1 en 2 van het toernooi mogen op zaterdag 8 juni meedoen met de Moore DRV Super Final waarbij landelijke toppers als Milo en Michel de Boer hun opwachting maken.