04-05 Poule C en D bij ABM-ICT cup gespeeld

Gisteravond werd er gestreden om voorrondepoules C en D van de ABM ICT Cup.

In poule C maakten de nummers 1 t/m 4 geplaatst hun verwachtingen waar. Na vier winstpartijen waren Jeroen de Heide (Arnemuiden), Jan-Willem Adriaans (TTC Middelburg), Sophie Dijkers (Hotak) en Albert de Jong (De Pin Pongers) door naar de volgende ronde. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. Zo ontdeed Albert de Jong zich pas met 11-8 in de vijfde game van John Roose (Effect). Dijkers won met 12-10 in de vijfde game van de ingevallen Patrick Jansen uit Kapelle en ook Jeroen de Heide moest een achterstand van 2-0 tegen Jansen goed maken. Uiteindelijk boekte De Heide toch redelijk eenvoudig zeven overwinningen. Adriaanse legde beslag op de tweede plaats en Dijkers won de strijd om de derde plaats door (opnieuw) met 12-10 in de vijfde game Albert de Jong te verslaan. In de strijd om plek 5 wonnen Jansen, Roose en Bas Steijn (Arnemuiden) allen twee partijen. Na telling van de games bleek Jansen vijfde te zijn geworden, wat achteraf belangrijk bleek omdat Albert de Jong de volgende ronde verhinderd is. Sven van Flierenburg (TTC Middelburg) kwam in deze poule tekort.

Waar in Poule C de kaarten al vlug verdeeld waren, bleef het in Poule D langer spannend. Zo moest favoriet Rogier Berndsen al in zijn tweede partij in vier games de winst aan toernooileider Izak Heijboer laten. Heijboer verloor echter van clubgenoot Arnold de Gier en Tom van Doorn (De Pin Pongers), zodat Berndsen na winst tegen De Gier toch de poule wist te winnen, voor De Gier en Heijboer. De strijd om het laatste ticket werd in een rechtstreeks duel uitgevochten tussen Floris Dijkers (Alexandria) en Thijs Vleugel (Arnemuiden), waarbij de Rotterdammer met 3-0 de sterkste was. Voor Vleugel viel het doek en ook Tom van Doorn moest na drie nederlagen in de vijfde game het veld ruimen. Ron Deen (TTC Middelburg) bood zijn poulegenoten de nodige tegenstand, maar wist dat niet te verzilveren in een winstpartij

Van de Velde Yerseke