30-12 Julian Flamman wint 1ste Open Erremuu Sandpaper toernooi

Spelen met een batje waarop enkel aan beide kanten een zeer dun lapje zit met dunste korrel schuurpapier. Hiermee werd ook gespeeld op het WK Sandpaper 2019 in Alexandra Palace Londen. De games hierbij lopen tot de 15 met 1 punt verschil. Ook hebben de spelers de optie tot het spelen van een double point, eenmaal per wedstrijd.

Met een gezellige 13 man werd er rond 11.00 afgetrapt. Daarvoor werd eerst een open loting gehouden door bingo master Joshua. Dit leverde 2 leuke poules op, waarbij de bovenste 4 doorgingen naar het hoofdschema en de plekken 5 tm 7 een 5-kamp zouden spelen.

Na wat moeizame aftastende 2 speelrondes, werd een ieder er steeds handiger in hoe te slaan. Korte of lange beweging, hoe staat je bat open of dicht. En toch proberen te spinnen.of toch meer duwen of weinig fouten maken. Dit vergt zeker meer oefening dan deze dag.

De poules leverden enkele mooie partijen op, waaronder die van Wesley Konings vs Rob Brant (15-14 voor Wesley in de 3de game).
Ook een mooie partij was favoriet Julian tegen Jurian. Nipt 2-1 winst in Julians voordeel.
Nadat de rookwolken waren opgetrokken, kregen we de volgende kwartfinales:

Sjoerd vs Jeroen 2-3
Rene vs Wilbert 3-0
Julian vs Eric 3-0
Jurian vs Izak 3-2

Zowel Izak als Sjoerd kwamen goed terug van 0-2 achter, maar konden in de 5de game het niet afmaken. Alhoewel Sjoerd hier zeer dichtbij was met een 9-4 voorsprong, echter net niet genoeg kon doordrukken tegen een zichtbaar vermoeide Jeroen. Ook Erremuu coryfee Izak legde Jurian het vuur aan de schenen, maar verzaakte in de 5de game.

De halve finales waren van hoog niveau van de winnaars. Julian en Rene speelden beide zeer vast en plaatsten zich overtuigend voor de finale.

Julian vs Jeroen 3-0
Rene vs Jurian 3-0

Troostronde:
Intussen was men ook aan het bikkelen in de troostpoule 5 kamp. Ditmaal won Corne Steketee een partij met 15-14 in de 5de game. Erg spannende partijen speelden Corne, Wesley, Koen, Rob en Bennie. Met als winnaar Koen Keijman die alle 4 zijn partijen won, en Corne als goeie 2de met 3 zeges.

Finale:
In de finale gingen Rene Lauwerijsen en Julian Flamman de strijd met elkaar aan. Rene is een ervaren planken speler en speelt al 50 jaar met anti op backhand. Julian daarentegen speelt met veel controle en beheersing, met een uitstekende fh spin.
Rene deed wat hij kon, maar kon ondanks bij vlagen prima spel, niet voorkomem dat het een vrij eenzijdige partij werd in het voordeel van Julian. Met 15-11, 15-12 en 15-8 won Julian met overmacht de titel. Daarmee ook de grote wisselcup en 60 euro prijzengeld.

Allemaal bedankt voor de deelname en gezelligheid, we zijn van plan er ook een zomer editie van te gaan houden en hebben als doel dit toernooi steeds groter te maken als trekpleister voor het sandpaper tafeltennis in regio Zeeland en West Brabant.

Van de Velde Yerseke