09-03 Veel animo voor Rijkse iT Cup én Super Final bij TTV Arnemuiden

door | 9 maart 2022

De belangstelling voor de Rijkse iT Cup bij Tafeltennisvereniging Arnemuiden is groot. Ruim twee weken nadat de inschrijving van het toernooi opengesteld is, hebben de eerste 34 tafeltennissers zich al aangemeld voor het tafeltennistoernooi dat eerder onder de naam Hackenberg-Cup en ABM ICT-Cup werd gespeeld en geldt als de seizoensafsluiter voor veel tafeltennissers uit zuidwest Nederland. 

Met spelers als Emiel de Rijke (TTC Middelburg), Koen van Velthoven (Alexandria, Rotterdam) en Roald Vos (Hotak, Hoogerheide) geven een drietal oud-winnaars acte de présence. Andere kanshebbers voor de titel lijken op voorhand Ramon Clijsen (Irene, Tilburg) en de lokale favoriet Marc Hackenberg.  

Zuid-Beveland is goed vertegenwoordigd met zeven aanmeldingen vanuit Yerseke en een drietal vanuit de nieuwe tafeltennisvereniging in Goes. In totaal is er ruimte voor 64 spelers (acht achtkampen). De voorrondes worden gespeeld op dinsdag 3, vrijdag 6, donderdag 12 en vrijdag 13 mei. De eerste vier spelers van elke poule plaatsen zich voor de volgende rondes op de vrijdagen 20 en 27 mei. De beste vier spelers van die vier poules plaatsen zich voor de finaledag op zaterdag 4 juni. 

Rijkse iT Super Final
Voor de beste twee spelers van het toernooi zit het er dan nog niet op, want zij krijgen een wildcard om mee te doen met de Rijkse iT Super Final op zaterdag 11 juni. Dit invitatietoernooi is bedoeld voor de beste spelers uit de regio Zuidwest (A t/m C-licenties), aangevuld met enkele landelijke sterkhouders. Vanuit de afdeling hebben Soren de Witte (TTC Middelburg), Richard Verstijlen (Backhands, St. Willebrord), Vincent van Kuijck (Red Star ’58, Goirle) en Jeroen de Heide (Arnemuiden) hun deelname al toegezegd.  

Zij zullen echter hun handen vol krijgen aan de landelijke toppers. Zo meldde oud-winnaar Frank Hollak, die tegenwoordig uitkomt voor het Belgische Nodo zichzelf weer aan bij de organisatie. Ook eredivisionist Arjan Huiden (Taverzo, Zoetermeer) is dit jaar weer van de partij. De overige vier toppers zullen de komende tijd bekend worden gemaakt.  Hoofdsponsor Rijkse iT heeft voor deze ‘super finals’ voor de nummers 1, 2 en 3 geldprijzen van respectievelijk 150, 100 en 50 euro ter beschikking gesteld.

Aanmelden
Spelers met een D t/m H-licentie (heren) en vanaf een B-licentie bij de dames kunnen zich nog tot 20 april aanmelden voor de Rijkse iT-Cup door een mail te sturen naar izakheijboer@live.nl. Voor de voorrondes kan een voorkeursdatum worden opgegeven.