21-05 Eerste finalisten Rijkse iT Cup bekend; Clijsen en Schoenmakers poulewinnaars

door | 23 mei 2022

De eerste acht tafeltennissers hebben zich bij TTV Arnemuiden geplaatst voor de finale van de Rijkse iT Cup. In de tweede ronde van het tafeltennistoernooi, plaatsten in beide poules de eerste vier geplaatsten zich voor de finale op zaterdag 4 juni. Verrassende finalisten kwamen er dan ook niet uit deze poules of het moet Rene Lauwerijssen (Backhands) zijn, die de laatste edities vaste deelnemer was op de finaledag.

In poule A was het na vijf rondes wel duidelijk dat Boy van Zundert (Backhands) Adrian Slabbekoorn, Wilbert Poppe (beide Arnemuiden) en Joep Schoenmakers (ODT) zich hadden gekwalificeerd voor de volgende ronde. Allen hadden op dat moment vier wedstrijden gewonnen. In de resterende twee wedstrijden wonnen ze er ook alleen nog eentje, zodat ze allen op 5 punten kwamen. Joep en Adrian wonnen van de onderlinge wedstrijden er echter twee en omdat Joep ook van Adrian won, ging de Roosendaalse speler er, dan toch wel weer verrassend met de poulewinst vandoor. Slabbekoorn werd tweede, Van Zundert derde en Poppe vierde. ‘Best of the rest’ werd Steven Klijn, want hij won in vijf games van zowel Wesley Diependaal (Irene), Arno de Legé (Tanaka) en Hans van der Kraan (Goes). Diependaal en De Lege kwamen op twee punten omdat eerstgenoemde verrassend van Slabbekoorn won en de Tanaka-speler Joep Schoenmakers klopte. In de onderlinge wedstrijd was Wesley de sterkste. Hans van der Kraan van Goes won van Wesley Diependaal, maar eindigde wel op de laatste plaats.

In poule B bleef Ramon Clijsen (Irene) opnieuw ongeslagen. Ook Jurian de Kraker van TTV Yerseke plaatste zich eenvoudig voor de finale. De derde plaats was voor good old Arnold de Gier (Arnemuiden), al moest hij zowel tegen Rene Lauwerijssen (Backhands) als tegen Walter Bierman (Het Markiezaat) alles uit de kast halen om de winst in de vijfde game te pakken. Het vierde ticket voor de finale ging naar Bierman. Hij won zijn eerste wedstrijd – net als in de voorronde – met 3-0 van Lauwerijssen en hoewel beide op hetzelfde puntenaantal kwamen, was Bierman op basis van de onderlinge wedstrijd de gelukkige. Daarmee is Rene Lauwerijssen voor het eerst in jaren niet aanwezig op de finaledag. De vijfde plaats ging naar Jan Schreur (TTC Middelburg), voor Sophie Dijkers (Hotak) en Izak Heijboer (Arnemuiden).

Vrijdag 27 mei worden de resterende twee halve finalepoules gespeeld. Ook dan plaatsen de nummers 1 t/m 4 van elke achtkamp zich voor de finale van zaterdag 4 juni.

Voor de beste twee spelers van het toernooi wacht er nog een leuk toetje, want zij krijgen een wildcard om een week later mee te doen met de Rijkse iT Super Final, een toernooi voor A t/m C-spelers. Hiervoor heeft de organisatie een combinatie van lokale en landelijke toppers gestrikt. Onder meer Arjan Huiden (Taverzo), Frank Hollak (Nodo), Thomas Baart (Scyedam), Sanne de Hoop (VTV), Joel Nabarro (Tempo Team), Soren de Witte (TTC Middelburg), Jeroen de Heide (Arnemuiden), Vincent van Kuijck (Red Star) en Dick Voois (Smash Monster) staan op de deelnemerslijst. Geïnteresseerde spelers met een A t/m C-licentie kunnen zich bij de organisatie (izakheijboer@live.nl) melden voor de laatste beschikbare plek.