03-06 Finaledag Rijkse iT Cup zaterdag 4 juni met toetje voor de nummers 1 en 2

Van de ruim 60 deelnemers aan de Rijkse iT Cup zijn de laatste 16 spelers overgebleven. Zij strijden zaterdag 4 juni bij TTV Arnemuiden om het eremetaal. Lukt het Emiel de Rijke van TTC Middelburg om voor de vierde editie op rij de cup te winnen? Hij zal in elk geval in zijn poule al de nodige tegenstand krijgen van onder meer Tilburger Ramon Clijsen (Irene), Rotterdammer Luc Janssen (Alexandria) en Yerseke-speler Jurian de Kraker. In de andere poule lijken op voorhand Herbert Keijman (Yerseke), Kelvin Heemstra (Smash Monster) en Boy van Zundert (Backhands) de grootste kandidaten om zich te plaatsen voor de kruisfinales.
De finaledag van de Rijkse iT Cup start om 10.30 uur. De eerste vier van elke poule plaatsen zich voor de kruisfinales. De aanvang van de kruisfinales wordt rond 15.30 uur verwacht.


Poule A

 1. Ramon Clijsen- Irene
 2. Emiel de Rijke – TTC Middelburg
 3. Jurian de Kraker – Yerseke
 4. Luc Janssen – Alexandria
 5. Arnold de Gier – Arnemuiden
 6. John Kiele – Alexandria
 7. Wilbert Poppe – Arnemuiden
 8. Walter Bierman – Het Markiezaat

Poule B

 1. Joep Schoenmakers – ODT
 2. Herbert Keijman – Yerseke
 3. Adrian Slabbekoorn – Arnemuiden
 4. Kelvin Heemstra – Smash
 5. Boy van Zundert – Backhands
 6. Joery Hemelaar – ODT
 7. Marc Riemens – Arnemuiden
 8. Thijs Vleugel – Arnemuiden

Voor de uiteindelijke nummers 1 en 2 van het toernooi wacht er op zaterdag 11 juni nog een mooi toetje, als ze mogen aantreden bij de Rijkse iT Super Final. Inmiddels is hiervan het volledige deelnemersveld bekend met spelers met een A t/m C licentie. Onder meer voormalig eredivisionisten Emanuel Martins Ferreira en Frank Hollak zijn hierbij van de partij, net als Sanne de Hoop, die dit weekend nog speelt om het landskampioenschap bij de dames. Zij zullen de nodige tegenstand krijgen van Thomas Baart (Scyedam), het jeugdige talent Joel Nabarro (Tempo Team) en Peter Van Iwaarden (SKF), die met zijn onorthodoxe speelstijl uitkomt in de eerste divisie. Ook de lokale toppers Soren de Witte (TTC Middelburg) en Jeroen de Heide(Arnemuiden) zijn natuurlijk present en verder geven namens Red Star Vincent van Kuijck en Monique Van Spreuwel – Posthuma acte de présence.

Van de Velde Yerseke