11-09 Arnemuiden-aanwinst Emanuel Martins Ferreira wint NK-B

door | 12 september 2022

Op het Nederlands Kampioenschap voor B-spelers in Schiedam heeft Arnemuiden-speler Emanuel Martins Ferreira voor een daverende verrassing gezorgd. De speler – die vanaf deze week in competitieverband uitkomt in het 2e divisieteam van Arnemuiden – was als elfde geplaatst, maar versloeg favoriet na favoriet.

In de kwartfinale won Emanuel met 8-11 11-5 11-7 11-8 van de als eerste geplaatste Floris Zur Muhlen (SKF). In de halve finale moest de als tweede geplaatste Ivan Kahn (De Boer Taverzo) er met 11-6 11-9 5-11 13-15 11-8 aan geloven. In de finale rekende hij af met Hilversum-speler Arnoud Meijer: 6-11 11-5 11-8 12-10. Voor Hilversum was Emanuel een ware plaaggeest want hij won deze dag ook al van Meijers teamgenoten Elwin Huiden en Mick de Vette. Ferreira behaalde met deze winst een A-licentie.

Per toeval kwam Ferreira deze zomer bij Arnemuiden terecht. De geboren Rotterdammer, kind van Portugese ouders, speelde voor verschillende clubs in de randstad op ere- en eerste divisieniveau, maar was na een avontuur in Duitsland op zoek naar een nieuwe club. Dat zorgde voor dit seizoen voor een perfecte match met Arnemuiden, dat komend seizoen na drie kampioenschappen op rij uitkomt in de landelijke tweede divisie, maar waarbij sterkhouder Marc Hackenberg uit de roulatie is.

De overige Arnemuiden-spelers kwamen op het NK niet tot aansprekende resultaten. Jeroen de Heide verloor van Maarten Loeve (Ede) en de jonge Brent Ronde (Smash ’70) met het minimale verschil in de vierde game en ging er tegen Gert-Jan de Lange van Kampenion in 3 games af. Ook de dubbelwedstrijd van De Heide en Ferreira ging met 11-9 in de vijfde game nipt verloren. Een dag eerder in de D-klasse overleefden Arnold de Gier en Wilbert Poppe hun poule niet. In de E-klasse strandde ook Steven Klijn in zijn poule, Izak Heijboer hield het een ronde langer vol, maar moest toen ook het onderspit delven.

Komend weekend gaat de najaarscompetitie van start. Het vlaggenschip van Arnemuiden start met een thuiswedstrijd tegen Slagvaardig 1 uit Rheden. De wedstrijd vangt aan om 14.00 uur. De afdelingscompetitie gaat voor de overige drie Arnemuiden-teams op vrijdagavond al van start.