06-11 Monsterzege Arnemuiden op Avanti

door | 8 november 2023

De tafeltennissers van Arnemuiden hebben in de landelijke 2e divisie een unieke prestatie geleverd. Tegen nummer 2 Avanti werd een verpletterende 11-2 overwinning geboekt. Sören de Witte, Jeroen de Heide en Marc Hackenberg bleven ongeslagen. Jannes van Bragt voegde één zege eraan toe en won samen met De Witte ook het dubbelspel.

De zege kan met recht een grote verrassing worden genoemd. Avanti stond voorafgaand aan de wedstrijd maar enkele punten achter koploper Pecos en was met Vincent Swart, Martin Groenewold, Ronald Vijverberg en Steven Pouw op oorlogssterkte naar Arnemuiden gekomen.De Zeeuwen gingen echter als een raket van start. Pas na een 6-0 tussenstand scoorde de ploeg uit Hazerswoude-dorp het eerste tegenpunt toen Ronald Vijverberg van Jannes van Bragt won. Ook Avanti-vedette Martin Groenewold won van Van Bragt, maar dolf het onderspit tegen Jeroen de Heide en Soren de Witte na een thriller met 12-10 in de vijfde game.

Voor Jeroen de Heide had de ontmoeting met Avanti een bijzonder tintje. Hij kwam eerder al uit voor de ploeg uit Hazerswoude-Dorp en zal vanwege een verhuizing ook komend seizoen weer deel uitmaken van het Avanti-team. Zaterdag zorgde hij echter dat de volle buit in Arnemuiden bleef. Ook Marc Hackenberg kende een uitstekende dag. Hij verloor zijn eerste game van Ronald Vijverberg, maar bleef vervolgens negen games op rij ongeslagen.

Met de 11-2 zege heeft Arnemuiden verder afstand genomen van de degradatiezone en heeft het maar liefst 18 punten meer dan nummer 5 Red Stars. Het Zeeuwse team staat weliswaar nog vierde, maar heeft slechts één puntje minder dan nummer 3 Belcrum uit Breda en vier punten minder dan nummer 2 Avanti. Nummer 1 Pecos lijkt onbedreigd op weg te gaan naar het kampioenschap. Volgende week mag Arnemuiden in de uitwedstrijd tegen de koploper laten zien wat het waard is.

Pecos 1 7-64

Avanti 1 7-53

Belcrum 1 7-50

Arnemuiden 1 7-49

Red Stars 2 7-31

Hilversum 2 7-26

Een paar treetjes lager in de 2e klasse afdeling trad Arnemuiden 4 aan tegen Smash’76 uit Sint-Annaland. Arnemuiden heeft het dit seizoen taai in deze klasse en kon ook deze middag geen overwinning boeken. Sander de Kok kende een goede middag en won van Mathijs van der Graaf en Hannes Besseling. Tegen Jordi van den Klooster pakte De Kok een 2-0 voorsprong in games, maar hij moest na vijf games toch de Smash-kopman feliciteren. Thijs Vleugel en Jan Zwemer moesten tegen respectievelijk Besseling en Van de Klooster ook na vijf games hun tegenstander feliciteren. De dubbel werd na een 2-1 tussenstand in games wel omgebogen naar een 3-2 overwinning na een zwaarbevochten zege met 16-14 in de vijfde game. Arnemuiden staat laatste met 10 punten achterstand op Hotak en 12 op Smash. Bovenin ligt de strijd nog open tussen TTC Middelburg 3, The Backhands 2 en STV 1.