18-02 Tafeltennissers Arnemuiden verliezen van ‘jonkies’ uit Amsterdam

door | 21 februari 2024

De tafeltennissers van Arnemuiden hebben in de vooruitgeschoven wedstrijd een gevoelige nederlaag geleden in de wedstrijd tegen Tempo Team 4 uit Amsterdam. De Zeeuwen verloren de thuiswedstrijd met 4-9.

De Amsterdammers werden vorig jaar kampioen van Nederland bij de jeugd en lieten ook zien bij de senioren zich snel aan te passen aan het niveau. Ondanks dat het leeftijdsverschil met mannen als Peter Roeland en Marc Hackenberg ruim 35 jaar bedroeg, waren de Amsterdamse jonkies de Arnemuidse mannen toch vaak te slim af.

Met name Mark Janssen bleek een ware kwelgeest voor de Arnemuidenaren. Hij bleef ongeslagen. Arnemuiden-kopman Soren de Witte won wel van Mats Waersegers en Anuar Behari. Marc Hackenberg won van Vincent Suiker. Peter Roeland en Jannes van Bragt kwamen deze middag niet tot scoren.

Wel overheerste bij het Arnemuidse team na afloop het gevoel dat er meer had ingezeten deze middag. Hackenberg verloor na een 2-1 voorsprong in games van Behari (foto) en Peter Roeland had zelfs matchpoints tegen Suiker. Ook bij Jannes van Bragt gingen veel games nipt naar de tegenstander.

In de afsluitende dubbelwedstrijd wisten De Witte en Hackenberg voor de derde maal op rij te winnen, waarmee ze de eindstand bepaalden op 4-9. Volgende week speelt het team uit tegen Taverbo 2 uit Boxtel.