06-11 Verslag competitieronde 6

Het vierde team was vrijdagavond al druk aan het inspelen, maar kregen toen het berichtje binnen dat Kerkwerve uit de competitie was gestapt. Als alle wedstrijden van Kerkwerve worden geschrapt, eindigt Arnemuiden op de derde plaats en wordt het seizoen vervolgd in de promotiepoule.

Het derde team trad vrijdag aan tegen koploper SAR. De grootmacht uit Kloosterzande, ooit een broedplaats van vrouwelijk talent, komt tegenwoordig met de hoofdmacht uit in de derde klasse, maar had dan ook vier zeges op rij geboekt. Tot vanavond dan. Arnemuiden 3 trad aan met Steve, Benno en Janus. Marc Maas was nog te sterk voor de Arnemuiden-heren en won al zijn wedstrijden met 3-0, net als de dubbelwedstrijd aan de zijde van Remco de Waal. Verder was De Waal niet zo gelukkig, want hij verloor zowel van onze afgestudeerde laborant Benno als van onze aquatische ecotechnoloog Steve met 11-8 in de vijfde game, tegen Steve zelfs na een 2-0 achterstand. Verpleegkundig GGZ-specialist Jan had er maar 3 games voor nodig. Jan was op dreef, want ook Michel Schelfhout ging er met 3-0 af. Steve kwam ook tegen Michel 2-0 achter, maar zette ook deze wedstrijd als een echte dieselmotor recht. Benno kwam in zijn vijfde game tegen Michel net tekort. Al met al een 5-5 stand, waarmee het gemiddelde van Arnemuiden mooi in stand werd gehouden. Dinsdag gaan de mannen op bezoek bij Kapelle.

Het tweede team speelde afgelopen zaterdag haar wedstrijd tegen Smash ’76 uit Sint-Annaland, ofwel een degradatiekraker van jewelste. Voor De Gier en Schuurman nog geen reden om er een plaats voor in de agenda in te ruimen, want Marc Riemens, Thiesco Vleugel en invaller Izak, Koosje voor ingewijden, reisden met drie supporters naar het eiland Tholen af. Strategisch werd bepaald om Koosje ‘op te offeren’ tegen sterkste man Van Vossen, Thijs te laten starten tegen Hendrikx en Riemens tegen Smalheer. Die strategie werd beloond, want Koosje verloor inderdaad zijn eerste partij, maar Vleugel Serveerde Hendrikx alle kanten op, Riemens was in de vijfde game wakker tegen Smalheer en ook in het dubbel kwamen Riemens en Vleugel wellicht iets te makkelijk op een 2-0 voorsprong tegen Van Vossen en Smalheer, tenminste dat bleek toen na vijf games de felicitaties naar de Tholenaren moesten. Koosje pakte zijn invallerspuntje door eenvoudig van Hendrikx te winnen en Riemens won van Van Vossen, waardoor er een mooie 4-2 voorsprong op het bord stond.Toen ging het echter mis. Thiesco Vleugel verloor van Smalheer, Riemens kwam er tegen Hendrikx niet aan te pas en Koos had niks in te brengen tegen de passieve Smalheer. Een 5-4 stand was het gevolg en de eerste twee games van Vleugel tegen Van Vossen beloofde niet veel goeds. Thijs had echter geen zin in billenkoek, ging er eens goed voor staan en liet van Vossen de drie opvolgende games kansloos. Eindstand 5-5.

Het tweede had nog wat wedstrijden in te halen en moest vrijdagvond aantreden tegen Onder De Toren uit Roosendaal. Dat de ambities van het team wel torenhoog zijn bleek al tijdens de uitwedstrijd die met 8-2 verloren ging en ook vrijdag kon Armpje 2 niet stunten tegen de koploper. Erik Schuurman maakte zijn competitiedebuut, maar verloor zowel tegen Broumels als Hemelaar in vijf games. Ook de dubbel Mentor/Thiesco ging in vijf games verloren. Thijsje wist de goede lijn van de afgelopen weken in zijn enkelpartijen niet door te trekken en ging er drie keer met 3-0 af. Ook voorzitter Akki wist een spannende partij tegen kopman Broumels niet te verzilveren, getuige een 10-12 verlies in de vijfde game. Wel redde hij de eer door met 3-0 van Hemelaar te winnen.

Van de Velde Yerseke