21-11 Eindspurt brengt tafeltennissers Arnemuiden winst tegen Sittard

De tafeltennissers van Arnemuiden hebben dankzij een eindspurt met 6-4 gewonnen van Sittard. Daar zag het lange tijd niet naar uit. De Arnemuiden-spelers keken tegen een 3-4 achterstand aan.

De Arnemuidenaren waren uit op eerherstel tegen het lager geklasseerde Sittard nadat de uitwedstrijd – weliswaar met een invaller – met 2-8 verloren ging. Maar ook thuis ging het niet van een leien dakje. Dat Arnemuiden nog op de been bleef was vooral aan Emanuel Martins Ferreira te danken. In zijn laatste thuiswedstrijd voor de Zeeuwse club scoorde de Rotterdammer wederom een hattrick, al ging dat niet zo eenvoudig als vorige week. Ook de dubbel Ferreira/De Heide is al weken een zekerheidje.

Jeroen de Heide en Marc Hackenberg konden in eerste instantie niet imponeren. De Heide verloor in zijn eerste wedstrijd in vier games van Manuel Piepmeyer. Ook tegen Sander Gelderman kwam hij er – net als Marc Hackenberg – niet aan te pas. Hackenberg haalde tegen Sander Lutt nog een vijfde game, maar moest daarin ook de Limburger feliciteren.

De laatste drie individuele wedstrijden gingen naar Arnemuiden. Ferreira won met 12-10 in de vierde game van Gelderman, Hackenberg liet Piepmeyer in drie games kansloos en De Heide won zijn laatste partij van Lutt. Dankzij deze 6-4 zege verzekerde het team zich van handhaving in de landelijke 2e divisie. Nummer 5 Sittard is namelijk voor de laatste wedstrijd op elf punten achterstand gezet.

Met 22 van de 24 gewonnen partijen in deze competitie liet Ferreira zien het 2e divisieniveau is ontgroeid. Hij zal volgende week nog aantreden tegen Alexandria uit Rotterdam en zoekt het komend seizoen hogerop. Afgelopen week werd duidelijk dat de Middelburgers Sören de Witte en Emiel de Rijke de plaats van de Rotterdammer volgend seizoen in zullen gaan nemen in het Arnemuiden-team.

Van de Velde Yerseke