29-11 Emanuel Martins Ferreira sluit bij Arnemuiden af in stijl

door | 2 december 2022

In de slotwedstrijd van de landelijke tweede divisie zijn de tafeltennissers van Arnemuiden tegen een 7-3 nederlaag aangelopen tegen Alexandria ’66 uit Rotterdam. Tijdens deze wedstrijd stond er niets meer op het spel, beide teams waren al zeker van handhaving. Emanuel Martins Ferreira zorgde in zijn eentje voor de punten.

Jeroen de Heide was er voor het eerst deze competitie niet bij. Arnemuiden trad aan met Ferreira, Marc Hackenberg en invaller Wilfred Joossens. Tegen Eric Olieman, Brent Bakker en Michel Laroo won Ferreira al zijn wedstrijden in vier games. Het verblijf van Ferreira bij Arnemuiden bleef tot een seizoen beperkt, maar de Rotterdammer gaf wel zijn visitekaartje af. Hij won 25 van de 27 wedstrijden en is daarmee de speler met het hoogste winstpercentage van deze poule.

Marc Hackenberg kwam deze middag geen moment in zijn gewenste vorm en wist alleen van Olieman een game te winnen. Ook invaller Joossens kwam er in het enkelspel nog niet aan te pas. Samen met Ferreira liet hij wel van zich spreken in het dubbelspel, maar daarin moest het Arnemuiden-duo nipt in vijf games de winst aan de Rotterdammers laten.

Arnemuiden is deze poule met 51 punten op de ‘veilige’ vierde plaats geëindigd. Ferreira zorgde voor het leeuwendeel van de punten en was daarmee dit seizoen een welkome aanvulling voor het Arnemuiden-team dat door omstandigheden maar liefst zes keer met een invaller aan moest treden. Met de overkomst van Sören de Witte en Emiel de Rijke staat er voor volgend seizoen een Zeeuws team klaar om aan te treden in een nieuwe 2e divisiepoule.