04-02 Sören de Witte redt de eer voor Arnemuiden in uitwedstrijd tegen Sittard

door | 9 februari 2023

Dat de tafeltennissers van Arnemuiden 1 een zware kluif zouden krijgen in de uitwedstrijd tegen Sittard in de landelijke 2e divisie stond bij voorbaat al vast, maar bij aankomst bleek dat het Limburgse team ook nog eens de drie sterkste spelers hadden opgesteld.

Sören de Witte won tijdens zijn eerste wedstrijd de eerste game nog van Sam Geuskens, maar kreeg vervolgens drie games om zijn oren. Toen vervolgens Marc Hackenberg en Emiel de Rijke verloren van respectievelijk Steve Biewer en Michel Sijstermans en De Witte en De Rijke gezamenlijk ook het dubbel verloren, leek het uit te lopen op een walk-over in Sittard.

Daar stak Sören de Witte echter een stokje voor. De Middelburger die dit seizoen voor het eerst voor Arnemuiden uitkomt won na een ware thriller met 14-12 in de vijfde game van Steve Biewer, op papier de sterkste speler van het Limburgse team.

Toen was de koek echter op. De Witte won nog een game van Sijstermans en De Rijke pakte nog een game tegen Biewer, maar dat was te weinig om het de Sittard-spelers echt moeilijk te maken.

Met het ene punt staat Arnemuiden voorlopig op de vierde plaats in de landelijke 2e divisie, ruim achter koploper Vriendenschaar en Sittard, maar voor Taverbo en HTTV. Volgende week speelt Arnemuiden thuis tegen Taverbo.