24-09 Zes punten voor tafeltennissers Arnemuiden tegen Avanti

door | 25 september 2023

In de uitwedstrijd tegen Avanti hadden de tafeltennissers van Arnemuiden vandaag de winst voor het grijpen. De afsluitende dubbelwedstrijd ging echter met 11-8 in de vijfde game verloren. Zodoende werd het 7-6 voor het team uit Hazerswoude-dorp. Het resultaat was een echte teamprestatie, halverwege de wedstrijd stond het team namelijk met 5-2 achter. Sören de Witte en Jeroen de Heide wonnen twee wedstrijden. Jannes van Bragt en Peter Roeland voegden daar één overwinning aan toe.

De Heide verloor zijn eerste wedstrijd tegen zijn oude club nipt van Vincent Swart met 12-10 in de vierde game. Vervolgens won Sören met drie keer 11-7 van Ronald Vijverberg. Toen Steven Pouw in vier games won van Peter Roeland en Dennis Roggeveen met 3-0 van Van Bragt won, leek het een lange middag te worden in Hazerswoude. Zeker toen Vincent Swart in vijf games won van Arnemuiden-kopman De Witte.

Jeroen de Heide bracht de spanning terug met een zwaarbevochten overwinning op Ronald Vijverberg. Na verlies van Van Bragt tegen Pouw, brak een sterke fase aan voor de Arnemuidenaren. Peter Roeland wist zijn comeback in het landelijke tafeltennis te bekronen met een overwinning op Roggeveen met 11-9 in de vijfde game, vervolgens versloeg De Witte in drie games Steven Pouw en zorgde Van Bragt voor een verrassing door Swart in vier games te verslaan.

Na de nederlaag van Roeland tegen Vijverberg trok Jeroen de Heide de stand weer gelijk met een 3-0 overwinning op Roggeveen. Met De Witte aan zijn zijde had een overwinning in het dubbelspel voor de zege kunnen zorgen, maar daarin was het Avanti-duo met 11-8 in de vijfde game te sterk.

Arnemuiden staat nu met 10 punten op de veilige vierde plaats. Volgende week komt degradatiekandidaat Hilversum op bezoek in Arnemuiden.